bugün
- bugün açılacağım sözlük kızı9
- nervionun merak ettiği yazar16
- merak edilen erkeğin patates çıkması7
- dikkatleri çeken sözlük kızı6
- kürtler 5 yıl icerisinde türkiye yi ele gecirirler13
- en merak ettiğin ulu yazarı22
- sözlük abilerinden genç yazarlara tavsiyeler10
- şımarık yazarlar5
- merak edilen sözlük erkeği6
- kız arkadaşa gökyüzünü hediye etmek18
- ağzında sakızı şişirip arsız arsız patlatan kız4
- selamın aleyküm desem kaç kişi aleyküm selam der10
- bu sözlükte beni herkes tanır7
- tanga giyen kızın namusu3
- otobüste yaşlıya yer verme zorunluluğu3
- sinirli kadını sakinleştirmek13
- hapishanede yatmak karıyla yatmaya benzemez5
- sözlük kızlarından hiç astronot çıkmaması8
- profiline bakılan yazara bildirim gelmesi4
- keko saç tıraşı4
- yalnizca deli yalnizca sair21
- profil fotoğrafı koymayan erkek4
- erkeklerin zeki kadın sevmemesi4
- protein tozu ve sütün gaz yapması3
- ciguli vs velvet7
- nickinde k harfi olan yazara olan aşkım15
- komşuları itici yapan detaylar3
- arkadaşlar bakar mısınız21
- katatespizartmasi17
- türkiye çağ atlarken chp ne yapıyordu4
- atatürkün bilimden en uzak sözü4
- femboy erkeklere yürüyen dayılar2
- aile hekimine ilaç yazdırmak3
- yeni seçimde akp halka ne vaadedebilir sorunsalı11
- yazarların en çok artı alan entryleri3
- sünnetten akılda kalanlar5
- altı ok'a ihanet edip mührü başka yere vurmak16
- kitap okurken ağlamak8
- ton balığını kim yiyor sorunsalı8
- yazarların en son kravat taktığı tarih3
- anıtkabire gitmek vs hacca gitmek5
- ellerim bomboş2
- gideyim de bir kahve yapayım2
- kitap okurken ağlayan erkek5
- özlem tekin5
- kadın erkek ilişkisindeki en önemli şey3
- uzun ve ince sigara içmeye alışmak5
- rüyada zehra güneş'e sarılmak5
- burak demirbilek5
- iran da 120 çocuğun öldüğü okul saldırısı7
web tarayıcınızda göremeyeceğiniz, "yönlendirme hatası" yüzünden oluşan bir hata kodudur.
silivri - yenibosna metro hattının kodudur.
404 uhunun 101 düşük modelidir.
görsel
"Yani üç yılımız daha var.
-neye?
27 olmadan önce. Tüm güzel insanların göçtüğü yaş. Kurt cobain, Janis joplin, Amy winehouse, heath ledger."
Bu keyifli, bol sorgulayıcı diyaloglara yer verilen alman filmi hakkında neden entry girilmediğini merak ettim. Bilhassa evrim ve intihar üzerine sohbetlerini pek sevdim.
2018 yapım. 2 saat 25 dakikalık karavanda özgür ruhlu iki insanın yapıp ettiklerini izlemek bir "300 mil daha?" Sözüyle köln'den çok daha fazlasını kat etmelerini seyretmenizi tavsiye ederim.
Before sunrise-sunset enerjisi içerir.
"Yani üç yılımız daha var.
-neye?
27 olmadan önce. Tüm güzel insanların göçtüğü yaş. Kurt cobain, Janis joplin, Amy winehouse, heath ledger."
Bu keyifli, bol sorgulayıcı diyaloglara yer verilen alman filmi hakkında neden entry girilmediğini merak ettim. Bilhassa evrim ve intihar üzerine sohbetlerini pek sevdim.
2018 yapım. 2 saat 25 dakikalık karavanda özgür ruhlu iki insanın yapıp ettiklerini izlemek bir "300 mil daha?" Sözüyle köln'den çok daha fazlasını kat etmelerini seyretmenizi tavsiye ederim.
Before sunrise-sunset enerjisi içerir.
Hans Weingartner'in yönettiği tatlı bir yol filmi.
--spoiler--
– Almanya’da ne kadar kişinin yalnız yaşadığını biliyor musun?
+ Bir fikrim yok. %20 mi?
– %50.
+ Çok çılgınca.
– Evet, doğru? Ve sana birşey söyleyeyim mi? Bence bunun arkasında bir strateji var.
+ Gerçekten mi?
– Ekonomik sebepler.
+ “Ekonomik sebepler.”
– Evet. Bak! Dört dairede yaşayan dört kişiyi al. ihtiyaçları, dört buzdolabı, dört elektrik süpürgesi, dört su ısıtıcısı, dört..
+ ..düz ektran TV.
– Kesinlikle! Beraber yaşasalardı, hepsinden sadece birine ihtiyaç duyarlardı. Yani, yalnızken daha çok tükettiklerinden, bu ekonomi açısından daha mantıklı. Bir arkadaşım tezini bu konuda yazmıştı: “Kapitalizmin Ayırma Stratejisi”.
+ Bu sadece bir tez gibi duruyor.
– Ama yalnız olmak, tamamen insan doğasına aykırı! insanlar sosyal yaratıklar! Yalnız kaldığımızda dakikalar içinde stres hormonları salgılıyoruz! Kortizol gibi şeyler.
+ Vay.
– Kortizol bağışıklık sistemini zayıflatır, bu yüzden yalnız olmak sizi hasta eder. Ama zaten istedikleri de bu.
+ Ne?
– Mutsuz olalım ki, daha çok tüketelim.
+ Onlar, onlar deyip duruyorsun, peki kim onlar? Bir fikrin var mı? Yani, yöneticiler ve politikacılar, karanlık odalarda buluşup “Hadi onları tecrit edelim, o zaman daha fazla tüketirler ve direnmeye son verirler” diyorlar. Cidden buna inanıyor olamazsın.
– Doğru, inanıyordum.
+ Ya şimdi?
– Şimdi sistemsel diye düşünüyorum.
+ Sistemsel mi?
– Evet. Kapitalizm kaçınılmaz olarak izolasyonu öngörür. Temel prensiplerinden dolayı.
+ “Kapitalizmin Temel Prensipleri.”
– Evet, şunu düşün: Küçük yaşlardan itibaren birbirimizle rekabet etmemiz öğretiliyor. Okulda başlıyor. Kim en güzel görünüyor? Kim en akıllı? Ve daha sonra.. Hayat devamlı seçmelere dönüşüyor! Bir koleje 1000 kişi başvuruyor, sadece 10 kişi giriyor. 100 kişi ev başvurusu yapıyor, biri alıyor. 7/24 daha sert, daha hızlı ve daha güçlü olmalısın! Ne stres ama!
+ Yani, hayat plajda yaşanan gün değil..
– Kesin olan şu ki, kapitalizmde değil.
+ Ama bu böyle: Rekabet bizim kanımızda var. Bir tarlada koşan iki çocuğu alalım: Biri daima daha hızlı koşmaya çalışır.
– Ne alakası var?
+ Tamamen öyle! Orada başlar, o alanda! Biz sadece yarışmayı severiz. Rekabet eğlencelidir! Orman savaşçıları bile rekabet eder.
– Ama bunun şiddeti çok daha fazla! Kesintisiz mücadele ve rekabet.. Tüm dünya, lanet büyük bir sirke dönmüş durumda!
+ Abartıyorsun.
– Ne? Sermayenin sahibi olan ilk % 5 dinlenmeye zaman bile bulamayan bu insanlardan faydalanıyor. Diğer herkes kıçını düzeltmeye çalışıyor. Mutsuz ve tamamen stresli.
+ Bu hoş bir şey değil, evet. Bu doğanın kanunu. Bahçede sert olan suya gelince yumuşar. Güçlü olan hayatta kalır, bunlar evrimin kuralları.
– Kim demiş?
+ Darwin.
– Darwin mi?
+ Evet.
– Vay, daha modern bir söylemimiz olması gerekmiyor mu artık.
--spoiler--
https://replikler.net/replik/303-2018-replikleri/
--spoiler--
– Almanya’da ne kadar kişinin yalnız yaşadığını biliyor musun?
+ Bir fikrim yok. %20 mi?
– %50.
+ Çok çılgınca.
– Evet, doğru? Ve sana birşey söyleyeyim mi? Bence bunun arkasında bir strateji var.
+ Gerçekten mi?
– Ekonomik sebepler.
+ “Ekonomik sebepler.”
– Evet. Bak! Dört dairede yaşayan dört kişiyi al. ihtiyaçları, dört buzdolabı, dört elektrik süpürgesi, dört su ısıtıcısı, dört..
+ ..düz ektran TV.
– Kesinlikle! Beraber yaşasalardı, hepsinden sadece birine ihtiyaç duyarlardı. Yani, yalnızken daha çok tükettiklerinden, bu ekonomi açısından daha mantıklı. Bir arkadaşım tezini bu konuda yazmıştı: “Kapitalizmin Ayırma Stratejisi”.
+ Bu sadece bir tez gibi duruyor.
– Ama yalnız olmak, tamamen insan doğasına aykırı! insanlar sosyal yaratıklar! Yalnız kaldığımızda dakikalar içinde stres hormonları salgılıyoruz! Kortizol gibi şeyler.
+ Vay.
– Kortizol bağışıklık sistemini zayıflatır, bu yüzden yalnız olmak sizi hasta eder. Ama zaten istedikleri de bu.
+ Ne?
– Mutsuz olalım ki, daha çok tüketelim.
+ Onlar, onlar deyip duruyorsun, peki kim onlar? Bir fikrin var mı? Yani, yöneticiler ve politikacılar, karanlık odalarda buluşup “Hadi onları tecrit edelim, o zaman daha fazla tüketirler ve direnmeye son verirler” diyorlar. Cidden buna inanıyor olamazsın.
– Doğru, inanıyordum.
+ Ya şimdi?
– Şimdi sistemsel diye düşünüyorum.
+ Sistemsel mi?
– Evet. Kapitalizm kaçınılmaz olarak izolasyonu öngörür. Temel prensiplerinden dolayı.
+ “Kapitalizmin Temel Prensipleri.”
– Evet, şunu düşün: Küçük yaşlardan itibaren birbirimizle rekabet etmemiz öğretiliyor. Okulda başlıyor. Kim en güzel görünüyor? Kim en akıllı? Ve daha sonra.. Hayat devamlı seçmelere dönüşüyor! Bir koleje 1000 kişi başvuruyor, sadece 10 kişi giriyor. 100 kişi ev başvurusu yapıyor, biri alıyor. 7/24 daha sert, daha hızlı ve daha güçlü olmalısın! Ne stres ama!
+ Yani, hayat plajda yaşanan gün değil..
– Kesin olan şu ki, kapitalizmde değil.
+ Ama bu böyle: Rekabet bizim kanımızda var. Bir tarlada koşan iki çocuğu alalım: Biri daima daha hızlı koşmaya çalışır.
– Ne alakası var?
+ Tamamen öyle! Orada başlar, o alanda! Biz sadece yarışmayı severiz. Rekabet eğlencelidir! Orman savaşçıları bile rekabet eder.
– Ama bunun şiddeti çok daha fazla! Kesintisiz mücadele ve rekabet.. Tüm dünya, lanet büyük bir sirke dönmüş durumda!
+ Abartıyorsun.
– Ne? Sermayenin sahibi olan ilk % 5 dinlenmeye zaman bile bulamayan bu insanlardan faydalanıyor. Diğer herkes kıçını düzeltmeye çalışıyor. Mutsuz ve tamamen stresli.
+ Bu hoş bir şey değil, evet. Bu doğanın kanunu. Bahçede sert olan suya gelince yumuşar. Güçlü olan hayatta kalır, bunlar evrimin kuralları.
– Kim demiş?
+ Darwin.
– Darwin mi?
+ Evet.
– Vay, daha modern bir söylemimiz olması gerekmiyor mu artık.
--spoiler--
https://replikler.net/replik/303-2018-replikleri/
yenibosna - silivri otobüslerinin numarası.
Yenibosnadan kalkarak silivriye yaklaşık bir buçuk saatte varan özel halk otobüslerinin numarasıdır. ben bu otobüsü 2017 senesinden 2020 senesine kadar sıklıkla kullanırdım ama sonra pandemi olunca haliyle kendi başıma gezemez oldum. Koltukları çok rahattır, yumuşacıktır. Otobüsün çoğu koltukludur ve en son muavinlik kalkmıştı diye biliyorum bu otobüste. Yenibosnadan Silivri 62 km ediyormuş.
silivri - yenibosna iett otobüslerinin numarası.
maalesef 9 eylül 2021 tarihinden itibaren yenibosnadan kalkmıyormuş. artık son durağı avcılar metrobüs olan otobüs.
hep ben mi yazacağım, biraz da başkaları yazsın. silivri - yenibosna iett otobüs hattının numarası.
söylenişi komik olan otobüs numarası.
dudakları güzel yapan otobüs numarası.
(bkz: silivri)
üçyüzüç diye söylenir.
artık avcılar'dan kalkan ve numarası da 303a olan iett otobüs hattı.
Bir zamanların şehirlerarası şimdinin personel servis otobüsü.
görsel
görsel
iyi ki bu otobüsler kalktı çünkü hem şimdiki otobüsler daha yeni, daha hızlı ve yenibosna'ya kadar trafik çekmek zorunda kalmıyorsun.
pandemiden önce de bindiğimde tüyap'ta çoğu yolcu iniyordu. yenibosna'da iki üç kişi falan iniyordu yani kısaltılması aslında kötü olmamış. hem insanları trafikten kurtarmış.
silivri otobüs numarası.
eskiden yenibosna'dan binilebilen otobüstü ama artık en önce avcılar'dan binilebiliyor. avcılar'dan önce binmek mümkün değil.
silivri - haramidere iett otobüs hattı.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar