bugün

3 dünya savaşı favori ülkeler

Mesele dünyanın bizim etrafımızda dönmesi değil, dünyanın ellerinin bu coğrafyalarda olmasıdır. petrol dünyada kalmasa haklısın derdim lakin bu lanet şey burada, ortadoğu da oldukça küresel güçlerin elleri buralarda olacak. öyle bir yerdeyiz ki aşağısı aynı bok sağımız aynı bok solumuz aynı bok. savaşı hindistan ve çin belirlemez en azından bir neden olamaz. kilit ülke türkiye olacaktır ki nato'nun en güçlü ikinci ülkesiyiz.

kapitalizm muhabbeti şuan öngürelemez zira kapitalizmi somutlamak çok zor. bu küresel birşey. türkiyenin resmi olarak tarafını seçmesi savaş çıkartmaz belki ama büyük ölçüde dünya savaşına götürür. birinci ve ikinci dünya savaşına bakarsak savaşın küresel bir boyuta ulaşması bloklaşmayla olmuştur. denge politikasının eskisi gibi gitmeyeceğini, dengenin bir şekilde kayacağını düşünüyorum.

bunun yanında çok fazla insan ölecek, kabala inancına ve masonik zihniyete bakılırsa dünya nüfusunun 500 milyona düşürülmesi gibi bir amaç var. bunu ancak bir dünya savaşı sağlayabilir, en azından büyük ölçüde azaltır. dünyanın bu kadar nüfusu kaldıramaması da cabası.