25 yaş siyaset için geç kalınmış bir yaştır kanımca.80'leri yaşayanlar zor günler geçirdiler sağcısı,solcusu en azından bilinçliydiler.bugün ise bu bilinci kaybetmiş bir gençlik yaratılmakta.senin yaşın kaç boyundan büyük işlere ne kalkışıyorsun diye susturuluyoruz.
aklı başında fikri yerinde bir insan olması muhtemeldir. söyledikleri dinlenmeli mantıklı şeyler söylüyorsa helal olsun denmelidir.
türkiye'de doğar doğmaz insanlara bir siyasi görüş empoze edildiği için yadırganmaması gereken insandır. kahve köşelerinde her masada devlet kurulup terör bitiriliyorken insanlarımız siyaset konuşmuş çok mu?
tartışmanın boyutunu henüz kavrayamadığı için sözel olarak dile getiren insandır. büyüsün, abileri gibi o da dövüşür fikir beyan etmek yerine.
akranlarına göre bir adım öndeki gençtir, hem şimdiki adamakıllı siyasetçiler ve gazeteciler gençliğinde sokaklara dökülüp bir elinde bayrak diğer elini yumruk yapmış sloganlar atmıyor muydu?
eşşek kadar olup pek önemli birşeymiş gibi futbol konuşan insandan daha evladır, alnının çatından öpülür.
Tek kelime ile babası , abisi vb. büyüklerinden duyduğu kulaktan dolma bilgilerle konuşan kişi. LiSELi.
hiçbir sik öğrenmeden her şeye 25 yaşından sonra başladığı taktirde şu an bizi yöneten çoğu milletvekili ve bu iddia sahibinden farkı olmayacak insandır. tartışarak ufkunu geliştirmesi bu kötü örneklerden ders çıkarma adına önemlidir.
siyasete 25 yaş sınırı koymuşlar. yapmayın ot gibi yaşayın sonra da savunacak konuşacak görüşünüz olmasın.
tartışmak bir öğrenme biçimi olduğundan mütevellit iyi yapandır.
yaşı ilerledikçe fikirleri de oturacaktır.
18 yaşında oy kullanma hakkını elde etmiş insanın 18 yaşından itibaren siyaset tartışması gayet normaldir. yani normal bir davranıştır. 18'inden öncede tartışabilir. malum 60 yaşına gelip siyasetten politikadan en ufak şekilde çakmayan insanlar vardır. (bkz: apolitik insan)
25 yaşının altında olan, yani en verimli çağlarında olan genç beyinleri popüler kültürün esiri yapmak isteyen zihniyetin ürünüdür. zira 25 yaşına kadar siyaset hakkında hiçbir şey okumamış, bir altyapı oluşturmamış olan insan 25 yaşından sonra istese de kolay kolay adapte olamaz. böylelikle güzel ülkemiz, hiçbir şeyden anlamayan, yönetilmeye müsait bir koyun sürüsüne vatan olur.
ayrıca dikkatlerinizi çekmek isterim ki; bu politika yalnızca siyaset konusunda uygulanmamaktadır.
akıllı insandır. erken yetişmiştir. diğerleri yok şu futbolcu şurda şöyle yapmış, bu futbolcu böyle yapmış diye kendi aralarında tartışıp kızlara hava atmak için bir takım triplere girerken; o hayatın aslında ne olduğunu, kimler tarafından yönetildiğini, hangi olayın vatanı ve kendisi için doğru veye yanlış olduğunu düşünür, sorgular, ders çıkarır ve hayatına uygular. tabi bunları söylerken sen sağcıydın, sen solcuydun diye yapılan gruplaşmaların altında nelerin yattığını, kimlerin bundan nemalandığını görür, bu çatışmaların "senin takımın benimkini yener." gibi çocuksal kavgalara benzediğini de fark eder.
Karı kız peşinde kosup pezevenklik yapmayan, muhtemelen idealleri olan insandır. bilgi edinmeyi doğru düzgün becerirse ilerde nitelikli bir insan olması muhtemeldir. siyasi bir görüş sahibi olan, diğer görüşleri araştıran, yeri geldiğinde görüşünü savunabilecek donanıma sahip olan bir insanın hayatında da bazı kuralları ve çizgileri vardır. sıradan bir hödük değildir kısaca. Kızların pek yapamadığı, yapmak istemedikleri durumdur.
25 yaşının altında siyasi bilgilere sahip olunamayacağı ön yargısından hareket eden önermedir. bu önermeye göre 18 yaşında üniversiteyi kazanıp siyasal bilimler bölümüne girmiş ve bitirmiş kişinin de bu konularda yorum yapma hakkı yoktur. * *
25 yaşının üstünde siyaset tartışmayıp, her önüne konulana koyun gibi evet diyenler gibi olmayacak olan insandır.
memlekette siyaseti yalnızca orta yaş ve üzeri paranın peşinde koşan insanlar yaptığından insanlara ters gelen bir durum halbuki siyaset yapmanın yaşı o kadar da büyük değil bence.önemli olan okuyup kavramak ve ona göre konuşmak yani orjinal olmak gerçekçi olmak.
bu işler bilgiyle ve zekayla olur; dedirten durumdur. yaş dahada erkene çekilmelidir. zira bziim halkımızn zeka seviyesi yüksektir. ama akılları başka yerlere çalışır. hokkabazlık; kumarbazlık, hırsızlık, doladırıcılık vs vs diye gider.
bu başlık aklıma atalarımızın dediği akıl yaşta değil baştadır sözünü getirdi arkadaş.
15 yaşının altındaysa olgunlaşmış demektir cidden; hayat onu erken olgunlaştırmıştır. en azından türkiye için. koyun gibi herşeye evet diyen 25 yaşından büyüklerden iyidir.
seçme ve seçilme hakkı için belirli bir yaş sınırı vardır ama her yaştan insan düşüncelerini paylaşmakta özgürdür. ayrıca gençler siyasete ne kadar duyarlı olursa ülke için olumlu katkı olur ama ben siyasetten nefret ederim orası ayrı.
siyaset hakkında konuşmak için 25 yaşını beklemesi gerekmediğini bilen insan. akıl yaşta değil baştadır. bu genç kişilik belki 25 yaşına gelene kadar siyasete bulamıştır kendisini. siyasetle yatıp, siyasetle kalkmıştır. e şimdi konuşmasın, tartışmasın mı efendim? peyami safa'nın güzel sözü gelsin hemen "yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır; zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır".
25 yaşından sonra, insana tüm idrak kapılarının açıldığını ve insanın siyasi görü bakımından mükemmelleştiğini ispatlamışlar da ben mi bilmiyorum? hmm, 25 yaşın altında olduğum için bilmiyor olabilirim tabi.
aşk böceği olmaktan kendini kurtarmış insandır.tebrik edilesidir.
Olabilir bişeydir ne vardır bunda? Objektif bakmak gerekir, subjektif değil. Akıl yaşta değil baştadır.
çok okursa bu kişi 25 yaşında değil 15 yaşında da yapar o siyaseti. nice insanlar var biliyoruz ki gündemde ne döndüğünü bile bilmiyor bırakın tartışmayı.