bugün
- aşk acısı çekiyorum sözlük9
- nickten isim tahmini yapmak10
- zorunlu eğitim9
- sözlüğün boşalması3
- isteklerinize nasıl sınır koyuyorsunuz5
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği15
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı17
- guinness birası4
- caddebostan da bostan yetiştirmek4
- masklavi'yi şeriatla yönetilen ülkeye göndermek13
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi26
- sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi15
- içinizde bomba atmasını bilmeyen hayvanlar var3
- batıl inançlar7
- haramidere de haramilik yapmak5
- izmirli kızlar neden kıçı açık geziyor sorunsalı12
- masak'ın ahbap bağışlarını incelemesi2
- akrabalarla ilişkiyi kes17
- cabrio tigra süren kadının arabasına atlatmak3
- muşlettin amca3
- sinem dedetaş11
- arkadaşlar pizza yer miyiz4
- mazot fiyatlarının suçlusu2
- büyük filmlerden büyük replikler3
- kemalistler yunanistan'a defolsun8
- aşağı saksonya2
- kilolu olmak5
- ev ödevi2
- yürüyen bok4
- mason greenwood11
- çerçeve yasa7
- şaka maka 40'a yaklaşmak6
- kedin mi var derdin var4
- almanya4
- fetönün siyasi ayağı araştırlsın önergesinin reddi8
- apo hapisten çıkınca ak partililerin tepkisi8
- ispanya6
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı18
- gerçek sözlük yazarı uzun saçlı sakallı obez olur3
- başlarım böyle hayata deyip akp'ye üye olmak4
- zall adlı yazar4
- renault 9 broadway12
- velvet hanım ile kahve içmek8
- 15 temmuz tiyatro mu7
- full metal jacket vs the thin red line2
- sözlükte olgun insanların sorunlarını konuşmak2
- erdogan'a suikast timi itirafı8
- ölümü gösterip sıtmaya razı etmek2
benim 9. sınıfı bitirdiğim aydır. bu ayda bakırköy'e gitmiştim. sahilinin kafesinde fanta içmiştim diye hatırlıyorum. yazlığa gitmiştik. yağmurlu bir aydı. yürüyüş yapmıştık. dini yeni yeni öğrenmeye başlamıştım. ramazanın bir kısmı bu aya denk gelmişti sanırım. galiba denize girmiştim. pazara gitmiştik. seçim günü bahçelievler'e gelmiştik. bodrum döner yemiştik. koçtaş'a gitmiştik.
benim 15 yaşında olduğum bir ay.
bu ayı bugün komple hatırladığım kadarıyla anlatmak istiyorum. bu ay bir keresinde ben denize gitmiştim. sonra külotlu bir adam görmüştüm ve daha sonra fırsat bu fırsat diye düşünmüştüm. sonra adam yaşlıydı biraz ve üstüne atlıyordum. sarı bir mayom vardı. ramazandı. adam oruçlu olduğunu söylemişti. sonra boynundan öpmüştüm. değmiyor dimi? demişti diye hatırlıyorum. sonra gusül abdesti almıştım çıplak bir şekilde ve aynı şekilde adam da. sonra yüzmüştüm. Sonra eniştemin annesine gitmiştik. sarıgazi meydanı'na gitmiştim. oradan arabayla ilk ablamın babasına gitmiştik. orada küçükçekmece sahiline gitmiştim. ibb küçükçekmece sosyal tesisleri'ne gitmiştim. orada rte'nin isra ve miraç yazısı vardı. bakırköy'e gitmiştim. fanta içmiştim. bir sigara bana çarpmıştı. adam "cehennemde yanıcaz nasıl olsa" gibi bir şey demişti ayrıca. oradan yazlığa gidiyorduk. avcılar'dan geçiyorduk. sonra hazirandıysa media markt'a gitmiştik beylikdüzü'ndeki. sonra yürüyüş yapmıştık. yazlıktaki parka gitmiştik. havuza giriyordum. melisa diye bir kız vardı. onunla konuşmuştum. havuzda da galiba görmüştüm. çokça tablet oynuyordum. meliha teyzeyi falan havuzda görmüştüm. küçükçekmece belediyesi'ne gitmiştik. çorlu'ya ve çerkezköy'e gitmiştik galiba. mezarlığa gitmiştik büyük ihtimalle. belki temmuz'da dayımlara 2. gidişimizde gitmiş olabiliriz. kapalı havalar çok oluyordu. dondurma alıyordum yazlıkta. yeğenimi fotoğraflar çekmiştim. istanbul'da da dondurma almaya gitmiştim. ekmek alıyordum. börek alıyordum galiba. bir çizgi filmde heykelin canlanması gözüküyordu ve ben de gerçek sanmıştım. altun market'e gitmiştik. çarşamba pazarı'na gitmiştik. 24 haziran'da sabah istanbul'a dönmüştük. hava kapalıydı. siyavuşpaşa ilkokulu'nun oradaydık. oradan bodrum döner'e ve koçtaş'a gitmiştik. çerkezköy'de bir adam bizi bir yere götürmüştü. sonra çorlu'da da görmüştüm. orada camiye ve galiba orion avm'ye gitmiştik. belki meydanına da gitmiştik oranın. dini kitap bakmıştım elifba kitabı. eniştemin annesini yolcu etmiştik. yazlıkta migros'a gitmiştik. bir keresinde cami'den geç çıkmıştım. bir adama soru soru sormak istemiştim çıkışta. bayram namazına gidememiştim galiba. havuzda yüzüyordum. yazlıkta bir adam camiye koşuyordu,
islam ilmihali de okumuştum galiba o zamanda.
bayağı yağmurlu geçen bir aydı.
yazlıkta camiye gidiyordum. yarısında oruçsuzdum. karne almıştık. teşekkür alamamıştım. okul birincisi belli olmuştu. karnemi ablam beğenmemişti teşekkür almadığım için galiba. 68 miydi neydi ortalamam. bakırköy'e gitmiştim. sahilde beltur'da fanta içmiştim. sonra ido şarkısını dinlemiştim. yasin okumuştum. "Hz. Adem ilk insan mıydı?" diye araştırıyordum. "Kur'an değiştirildi mi?" diye de araştırıyordum. din ile ilgili şüphelerim vardı.
şeker bayramında şeker toplamıştım. çok güzel bir aydı.
ankara çankayada vatani görevimi icra ediyordum bu tarihte. güzel zamanlarımmış değerini bilememişim. o günleri bile özler oluyorum arada..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar