bugün

benim 9. sınıfı bitirdiğim aydır. bu ayda bakırköy'e gitmiştim. sahilinin kafesinde fanta içmiştim diye hatırlıyorum. yazlığa gitmiştik. yağmurlu bir aydı. yürüyüş yapmıştık. dini yeni yeni öğrenmeye başlamıştım. ramazanın bir kısmı bu aya denk gelmişti sanırım. galiba denize girmiştim. pazara gitmiştik. seçim günü bahçelievler'e gelmiştik. bodrum döner yemiştik. koçtaş'a gitmiştik.
benim 15 yaşında olduğum bir ay.
bu ayı bugün komple hatırladığım kadarıyla anlatmak istiyorum. bu ay bir keresinde ben denize gitmiştim. sonra külotlu bir adam görmüştüm ve daha sonra fırsat bu fırsat diye düşünmüştüm. sonra adam yaşlıydı biraz ve üstüne atlıyordum. sarı bir mayom vardı. ramazandı. adam oruçlu olduğunu söylemişti. sonra boynundan öpmüştüm. değmiyor dimi? demişti diye hatırlıyorum. sonra gusül abdesti almıştım çıplak bir şekilde ve aynı şekilde adam da. sonra yüzmüştüm. Sonra eniştemin annesine gitmiştik. sarıgazi meydanı'na gitmiştim. oradan arabayla ilk ablamın babasına gitmiştik. orada küçükçekmece sahiline gitmiştim. ibb küçükçekmece sosyal tesisleri'ne gitmiştim. orada rte'nin isra ve miraç yazısı vardı. bakırköy'e gitmiştim. fanta içmiştim. bir sigara bana çarpmıştı. adam "cehennemde yanıcaz nasıl olsa" gibi bir şey demişti ayrıca. oradan yazlığa gidiyorduk. avcılar'dan geçiyorduk. sonra hazirandıysa media markt'a gitmiştik beylikdüzü'ndeki. sonra yürüyüş yapmıştık. yazlıktaki parka gitmiştik. havuza giriyordum. melisa diye bir kız vardı. onunla konuşmuştum. havuzda da galiba görmüştüm. çokça tablet oynuyordum. meliha teyzeyi falan havuzda görmüştüm. küçükçekmece belediyesi'ne gitmiştik. çorlu'ya ve çerkezköy'e gitmiştik galiba. mezarlığa gitmiştik büyük ihtimalle. belki temmuz'da dayımlara 2. gidişimizde gitmiş olabiliriz. kapalı havalar çok oluyordu. dondurma alıyordum yazlıkta. yeğenimi fotoğraflar çekmiştim. istanbul'da da dondurma almaya gitmiştim. ekmek alıyordum. börek alıyordum galiba. bir çizgi filmde heykelin canlanması gözüküyordu ve ben de gerçek sanmıştım. altun market'e gitmiştik. çarşamba pazarı'na gitmiştik. 24 haziran'da sabah istanbul'a dönmüştük. hava kapalıydı. siyavuşpaşa ilkokulu'nun oradaydık. oradan bodrum döner'e ve koçtaş'a gitmiştik. çerkezköy'de bir adam bizi bir yere götürmüştü. sonra çorlu'da da görmüştüm. orada camiye ve galiba orion avm'ye gitmiştik. belki meydanına da gitmiştik oranın. dini kitap bakmıştım elifba kitabı. eniştemin annesini yolcu etmiştik. yazlıkta migros'a gitmiştik. bir keresinde cami'den geç çıkmıştım. bir adama soru soru sormak istemiştim çıkışta. bayram namazına gidememiştim galiba. havuzda yüzüyordum. yazlıkta bir adam camiye koşuyordu,
islam ilmihali de okumuştum galiba o zamanda.
bayağı yağmurlu geçen bir aydı.
yazlıkta camiye gidiyordum. yarısında oruçsuzdum. karne almıştık. teşekkür alamamıştım. okul birincisi belli olmuştu. karnemi ablam beğenmemişti teşekkür almadığım için galiba. 68 miydi neydi ortalamam. bakırköy'e gitmiştim. sahilde beltur'da fanta içmiştim. sonra ido şarkısını dinlemiştim. yasin okumuştum. "Hz. Adem ilk insan mıydı?" diye araştırıyordum. "Kur'an değiştirildi mi?" diye de araştırıyordum. din ile ilgili şüphelerim vardı.
şeker bayramında şeker toplamıştım. çok güzel bir aydı.
Psikolojimin resmen çöktüğü dönem.
ankara çankayada vatani görevimi icra ediyordum bu tarihte. güzel zamanlarımmış değerini bilememişim. o günleri bile özler oluyorum arada..