bugün

son şampiyon ispanya nın yin en büyük favorisi oldugu kupa olacaktır.
gelmiş geçmiş en zevksiz dünya kupası olacaktır.

maç saatlerini geçtim, brezilya evinde bırakmaz be abi.
benim yine seyirci olarak gidemeyeceğim kupadır.
brezilya nın finalde ki rakibini beklediği kupa.
almanyanın en az yarı final oynayacağı kupadır. herkes yine almanya için turnuva takımı diyecektir.

(bkz: turnuva takımı diyeni ıslak odunla dövmek)
sabri'nin patlama yapacağı kupa. ***
98 dünya kupasından sonra iranın tekrar katılarak abd ile yine aynı gruba düşmesini beklediğim dünya kupası.
brezilya'nın açılış maçını oynayacağı turnuva.
brezilya'lı güzellerle bol bol coşacağımız kupadır. 4 yıl daha bekleyin, az kaldı. vuvuzela yerine brezilyalı hatunları göreceksiniz.
sanmıyorum ama para bulursam, ve türkiye'de katılabilirse; zamanlama uyarsa hem gezi hemde futbol için gideceğim turnuvadır.
önümüzde dört yıl içerisinde bir yerlerden para bulamazsam yine televizyondan takip edeceğim turnuvadır.
brezilya'nın yerel çalgısıyla tanışmaya vesile olabilir.
brezilya'nın bizden 6 saat geride olduğunu hesaba katarsak, 2012 avrupa futbol şampiyonası'nı daha bir heyecanla beklememiz gerektiğini bizlere gösteren turnuva. yani diyeceğim o ki, almanya ve güney afrika'da olduğu kadar rahat izleyemeyebiliriz.

mevsim olayını o kadar coğrafya bilmeme rağmen hala anlamadım fakat brezilya'da sanırım bizim güneşlendiğimiz zamanlarda kış oluyor, aynı güney afrika gibi. eğer durum böyleyse, maçlar avrupa'daki izleyicileri düşünerek biraz erken oynatılabilir fakat günde üç maç oynanacağını hesaba katarsak, yine de gece 2-3'ü bulur maçların bitmesi, öyle tahmin ediyorum.

ha eğer mevsim bizimle aynıysa, "bu sıcakta oynanmaz yav" diyeceklerse hepten sıçtık zaten. akşam 20:00'ye 3 tane maç koyarlar, bir tanesini ancak izleyebiliriz, onu da gece 02:00'de izleriz. gerçi böyle bir olay yoktur sanırım, yayıncı kuruluşlar, onlardan önce ben isyan ederim.

tenis ya da basketbol maçını gece kalkıp izlebiliyorsun ama 90 dakika boyunca o maç izlenmez abi. hele ki ömer üründül falan yorumcuysa, ananı avradını...

bir de brezilya maçlarındaki kamera rezaleti var. umarım kupada öyle bir şey yaşanmaz. iyisi mi biz daha yakına dönelim, euro 2012'yi bekleyelim, onunla gaza gelelim.
Brezilya'nın ev sahipliğini yapacağı ve büyük ihtimalle de taraftarının şahane desteğini alarak kazanacağı kupadır.
logosu şöyledir;

görsel
türkiyesiz ve ahtapot paulsuz olmamasını dilediğimiz kupa. ahtapot şimdiden garantiledi ama türkiye için ümidimiz malesef çok örselendi.
eğer Türkiye bu Dünya kupasına da gidemez ise gene televizyonlarda ama olsun olsun olsun diye züğürt tesellileri dinliyeceğimiz kupa.
eğer bu dünya kupasınada gidemezsek bütün futbolcuları budaklı kazığın üzerine oturtacağım kupadır.
sırf bu kupaya gidebilmek için şimdiden para toplayan adamlar tanıyorum. brezilya, kumsallar, samba, kızlar diye diye göremeden ölmelerinden korkuyorum.
yine katılamayacağımız bir dünya kupası olacaktır. içime ahtapot kaçtı.
4-5 senedir bir arada oynamanın verdiği avantaj ile almanya,zorlanmadan kazanacaktır.
ömer üründülün harika yorumlarıyla renk katacağı turnuvadır.

(bkz: kurban olayım vuvuzeleya)
türkiye'nin yine evinden izlediği kupa olacaktır.

temenni değil tabi bu, görünen köy. gördüğümüz köye kılavuz tutacak halimiz yok elbet. yetmiş milyona sesleniyorum burda, aklınızı başınıza almazsanız, günü birlik başarıları abartır, mutad yenilginin ardından gerekli dersleri çıkarmazsanız, 18 yaşındaki futbolcu teknik ve taktik becerisizliğini otuzunda da sergilemeye devam ediyorsa, her maç saçma sapan goller yiyor da her hazırlık maçından sonra "hazırlık maçları ölçü olmaz" diye yüzsüzleşip arsızlaşıyorsanız; ister inanın ister inanmayın, sizi bekleyen gelecek budur.
21 aralık cuma 2012'de kopacak olan kıyamet dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenecek olan kukadır.

not: eksileyen kardeşim kıyamet koparken bu entryi eksilediğin anı hatırla.
turkiye'nin katilamayacagi, brezilya'nin kupayi kaldiracagi turnuvadir.