bugün

ya akılsız olan ya da... ya da sı yok; akılsız insandır. yıl olmuş 2011 sen hala diyorsun ki; 'çevre koşullarının etkisiyle gelişen eşey hücrelerindeki genler, sonraki kuşaklara aktarılarak, zaman içinde bir türün tamamen farklı bir türe dönüşmesine sebep olur.' (bkz: gülme efekti)

pek rastlamadım bu insan modeline ancak zaman zaman orda burda karşınıza çıkabiliyorlar. şu an yapacak bir şey yok gibi görünüyor. national geographic bile belgesellerine evrimi destekleyici ifadeler koymasına rağmen, istemeden de olsa kendisi ile çelişiyor. misal, 'öldürmeye programlanmış 7 hayvan' mı ne vardı geçen. kim programladı hacı bunu diye sorduğunuzda, akabinde tabiat ana cevabını alırsanız, derhal uzaklaşın efendim. eğer soruya cevab veremedi ise bir umut vardır.
(bkz: uzayda yaşamaya evrilmiş deniz canlısı)
hala maymun kalan insandır.
2010 yılında inanmış 2012 yılında da yüksek ihtimalle inanacak olan insandır.

neden uğraşılır bunlarla bilinmez. bırakın evrimi beklesinler.
boş yere kendini yoran insan dır.
başlıklar bile evrime uğramıyor artık.
maymundur o maymun.
(bkz: maymun)
evren, 15 milyar yıl önce oluşmuş. bizim gezegenimiz ise güneş sistemi ile birlikte yaklaşık olarak 5 milyar yıl önce. homo sapien denilen bugünün insanının ise ortaya çıkışı 110 bin yıl öncesine denk geliyor.

ilk entryde bahsi geçen; "çevre koşullarının etkisiyle gelişen eşey hücrelerindeki genler, sonraki kuşaklara aktarılarak, zaman içinde bir türün tamamen farklı bir türe dönüşmesine sebep olur" da bahsi geçen doğal seleksiyon argumanına "pek rastlamadım bu insan modeline" demek, bu 5 milyar yılı 110 bin yıldan küçük görmektir.

ne sanılıyor bilmiyorum ama umarım, 70-80 yıllık yaşamında ben neden kuş olmuyorum madem evrim var diye düşünülmüyordur umarım rakamlar ortada iken. bu rakamlara rağmen tanrı yaptı demek, tanrının neden 15 milyar yıl beklediğini sorgulamayı gerektirir diye de düşünüyorum. başka bir başılta belirttiğim gibi, tüm bu 15 milyarın kırmızı halı ile beklenilen starı biz insanlar değiliz. doğal seleksiyonun bir amacı yok, oluyor sadece, varsa da o amaç; samimiyetsiz bir ödül ceza algoritması üzerinden insanları ateşte yakmaya çalışmak değil.

öte yandan mesela ben bir islamcıya bir şey anlatırken her seferinde maymuna anlatır gibi anlatıyor olmamı evrime kanıt olarak hala görmüyorum.
(bkz: #11105431)
maymun ile insanın atası ortaktır; şempanze ile genlerinde %96 oranında benzerlik vardır. ama insan maymundan geliyor demek değildir bu. bu cümleden bunu çıkarmak için hakikaten zekasız olmak lazım.

üstüne üstlük, insanın genomeu ile muz genomeu da %50 oranında benzerlik gösterir. (lahana ile %40) aynı zamanda babanızın genlerinin de yaklaşık %50 sini alırsınız.

bu basit matematik ile tutup babam maymundan gelmiş ama annem muz doğurmuş çünkü %50 mi diyeceksiniz?

aslında kuran gibi bir kitabı okuyup okuyup mucizeler çıkarabilen bir zekadan cidden beklenir aha muzdan geliyormuşuz demesi.