bugün

bugünkü maçlarla iyice gün ışığına çıkmış gerçekliktir. artık anlaşılmıştır ki trabzonspor bu ligin en iyi takımıdır ve ciddi bir puan farkıyla şampiyonluğunu haftalar öncesinden ilan edecektir.

şimdiki puan farkları fb ile 9, bjk ile 12, gs ile ise 19'dur. bursa yarın yenerse en yakın takım olarak 5 puan farka sahip olacaktır.

not: biz bunları sezon başından beri dile getirirken, yok beni yak niyang, yok riykard, yok küyedi, yok krokodiller diyerek bizlere futbol hocalığı yapmaya kalkan yazarımsılara da selam olsun.*
ciddi ciddi en büyük adayı şampiyonluğun. hak ediyor mu? tabiki evet. helal olsun oynadıkları futbola, aldıkları paralara.
Beşiktaş'ın Sakatlıkları iyileşmezse Şampiyon olacağı kesin.
Futbola verdiği seyir zevkiyle ve oynadığı iyi oyunla şampiyonluğu hak eden tek takım olduğuda ayrı bir gerçektir.
eğer açık ara şampiyon olamazsa hiç şampiyon olamayacağı gerçeğiyle beraber ele alınması gerekir.

zira bir trabzonsporlu olarak son haftalara az puan farkıyla girildiğinde şampiyonluğun hediye edildiğini çok gördüm ve korkuyorum.
trabzon bi tökezlesin, berabere kalsın, o öküz taraftarları ligden bile düşürecek seviyeye getirir güzelim takımı. o yüzden özellikle kendi evinde hiç maç kaybetmemesi lazım.
bir temennidir...

allah utandırmasın
burası süper lig hiç belli olmaz.
1996'da fenerbahçe ile trabzonspor arasındaki puan farkı 16. hafta itibariyle 2 olduğu için o sezonla karşılaştırılmaması gereken durum.

şimdi olmuş fark 9 ve her hafta daha da artacak gibi görünüyor.
bi sakin ol genç dedirtmiştir.
biz ne açık ara gitmeler gördük. erken konuşmanın alemi yok. sonra üzülebiliriz.
bu gidişle gerçekleşecek olan iddaadır.
trabzonlular hariç herkesin katılabileceği gerçektir. bizler çok acısını çektik böyle gazların. gaza gelmeye niyetimiz yok.

biz 96 acısını çekmiş takımız ve son haftayı görmeden şampiyonluğu konuşmayız bile. inşallah maçlarımızı kazanmaya devam edeceğiz. rakiplerle ilgilenmiyoruz.
(bkz: 20 senelik futbolcuyum böyle takım görmedim)
sadece önermeden ibarettir.. ayrıca not kısmında şu ifade yer alıyor,
--spoiler--
biz bunları sezon başından beri dile getirirken, yok beni yak niyang, yok riykard, yok küyedi, yok krokodiller diyerek bizlere futbol hocalığı yapmaya kalkan yazarımsılara da selam olsun
--spoiler--
sanırım arkadaşımız ligin bitimine daha 17 hafta olduğunun farkında değil.. ben demiştim demek için biraz erken sanki..
doğrudur.büyük ihtimalle şampiyon olacaktır trabzonspor.sadece 16 maç için bile konuşsak haklarıdır şampiyonluk.beşiktaş taraftarıyım, trabzon taraftarı olsam trabzonspor maç kaybetse bile tek laf etmem.öyle bir futbol oynuyorlar yani.konuşacak bir şey bırakmıyorlar ki, helal olsun demek düşer bize sadece.her kulübe lazım bir şenol güneş.
(bkz: kıskananlar çatlasın)
gerçekleşmesini istediğimdir. gerçek olabilme olasılığı ise şimdilik yüksektir, dileriz ki ipi göğüslesinler 3 büyüklerde kargaşa devam etsin.
olma ihtimali yüksektir.Açık aramı kapalı aramı olur bilemem ama ibreler o yönde. He birileri çok görmüş ilk yarıyı yukarda tamamlayan sivası, kayseriyi, manisaları ikinci yarı tökezlemelerini. o takımlar size örnek olmasın bu durumda..Hopp birader karşındaki trabzonspor yakasında yıldızı baban takmadı, şu an ligin en güzel top oynayan en geniş kadroya sahip teknik heyeti ve hocası ile en iyiye sahip olan geçmişi saglam olan bir klup. O senin dediğin ihtimal gerçekleşmez hacı ümitlenme boş yere. He olurmu olur inermi iner de patlamaz aga patlamaz. Tersi olur patlatır.
inşallah! dediğimizdir.. yalnız, maç 90 dakika unutmamak lazım.. bir bu kadar daha maç var önümüzde; biraz sakin, biraz sakin.
trabzonspor bu sezon ligde başarılı olduğu kesindir fakat daha ligin bitimine çok uzun bir süre var. trabzonspor lig sonuna doğru çok yaşadı. (trabzonsporlu arkadaşlarımız zaten bilirler) beşiktaşlıyım fakat trabzonspor'un da şampiyon olmasını isterim. oynadıkları futbol bunu gerçekten hakettiklerini gözler önüne seriyor.
şampiyon olabilirler ama ama diyorum;..

1- trabzon'un 2-3 haftalık tökezlemelerinden toparlanabildiğini hiç hatırlamam...

2- daha ligin ilk yarısı bitmedi, nice mucizevi kaçan şampiyonluklar hatırlarım. sırasıyla;..

1994-95 sezonu, ligin 4/3'ü bitmiş, gs almış-yürümüş. 3 maç üst-üste 0 çekti, tepe-taklak oldu ve lig sonu sıralama şöyle oldu;..
1. beşiktaş
2. trabzon
3. gs

1995-96 trabzon, ligin sonu gelmişken 2-3 haftada şampiyonluğu fb'ye bıraktı.

sanırım 1998-99 sezonuydu. fb, ligin ilk yarısını 9 puan farkla lider bitirdi. sezon sonu gs şampiyon oldu.

2003-04 beşiktaş ligin ilk yarısını 12 puan farkla lider bitirdi. sezon sonunu zor getirdi, 10 hafta daha oynansa ligden düşecektik.

2008-09 ligin ilk yarısı biterken önündeki 4 takımdan bir dünya puan farkı yiyen 5. beşiktaş sezon sonu şampiyondu.

trabzon'un tek avantajı; istanbul takımlarının hepsinin birden umutsuz vak-a olmaları, o kadar.
(bkz: 2011)
orası hiç belli olmaz dedirtecek sözdür zira trabzon kendisine olan güveni çoktan yok etmeyi başarmıştır.şampıyonluğu belirleyen faktör beşiktaşın performansı olacaktır.
bu noktada üzerinde durulması gereken bir konu da trabzonspor'un şampiyon olmasının diğer büyük takımlar ve anadolu takımları taraftarlarınca da genel olarak destekleniyor oluşudur. galiba trabzonspor'un burnu havada takılmaması, büyüklüğü içine sindirebilmiş bir kulüp olması ve şampiyonluğu da hakeden tarzda bir futbol oynamasından kaynaklanıyor bu durum.

şenol güneş'in uyandırdığı kişisel sempatiyi de hesaba katmak lazım tabi...
bir galatasaraylı olarak tebrik ve taktir ettiğim durumdur. şenol güneş'in çok büyük katkısı vardır. trabzon halkına armağan olsundur.