bugün

Benim konuşmayı öğrenmiş olduğum senedir. Bu senede ben anasınıfına başlamıştım. Ablamın söz ve nişanı gerçekleşti. 5 yaşındaydım. Bu senede okuma yazmayı da öğrenmişim. Bu sene komşumuzun evine girmiştim. Bu senenin yazında kumburgaza gitmiş olabiliriz 2007 değilse. Kreş gösterisi yapmıştım. Bu senede benim kafama dikiş atılmıştı.
benim 8 yaşında olduğum deliler gibi nfs 2 oynadığımız yıl.
sözlükte yazmaya başladığımın ilk senesini doldurmuştum, zaman ne çabuk geçmiş...2007'den beri buralardayım...
görsel
2008 yılından bir fotoğraf.
Kosova'nın bağımsız devlet olduğu yıl.
Suriyelilerin az sayıda bulunduğu huzurlu bir yıl.
14 yıl evvelinde kalmış bir yıldır. şu yıllarda sözlükte yazıp sözlükten ayrılan yazarları görünce bir değişik oluyorum.

ulan adam 14-15 yıl önce tonlarca entry girip 14 yıl önce 2008 de yazmayı bırakmış ne garip lan değil mi 14 yıldır o hesabı, profili hiçbir değişikliğe uğramadan öylece sözlükte duruyor ve durmaya devam ediyor.

ekşi sözlükte 1999 dan beri yazmayan yazarları görmek daha da ürpertici.

dile kolay 22-23 yıl!! neler neler oldu ama o hesap 23 yıldır hiçbir değişikliğe uğramadan, entry sayısı değişmeden, son entrysi değişmeden öylece duruyor.

her zaman hayret ederim bu duruma. benim gibi 1990 ların sonları ve 2000 lerin başlarına inanılaz merakı ve ilgisi olan biri için inanılmaz dikkat çekici.

neyse konuyu çok dağıttım. güzel yıldır vesselam, sever sayarız.
türkiye yi de etkileyen global ekonomik krizin olduğu yıl.
ilçemde tıkır tıkır işleyen tersane şirketleri bu krizden itibaren çoğu iflas etmişti. maaşlar yarıya düşürülmüş, aylarca maaşını alamayan işçiler vardı.
abim de onlardan biri. mahkeme fayda etmemişti.
Bu 2008 de herkes mutluymuş. Ondan sonra olmuş ne olduysa. Benim için de geçerli bu.
baharın erken geldiği karne hediyesi olarak büyük model bisikletimin olduğu yıl. 250 liraya.
Marketten 2.75 tl ye bira alınabilen bir yıldı.
bahar şenliklerinin efsane, mevsimlerin tam anlamıyla güzel yaşandığı, öğrenci evinde mutfakta hep birikmiş bulaşıklar. ne alırsan 1lira gibi dükkanların olduğu zamanlardı.
eve bilgisayar 2010 da geldiği için.Çoğunlukla hastanelerde geçirmişimdir.