bugün

Ah Galatasaray ah.
2006'yı da eklersek güzel yıllardı. o yıllarda ağzımın tadı, hayattan aldığım zevk daha fazlaydı.insanlar daha enerjik ve pozitifti. çekilen filmler daha güzeldi, radyo programları daha neşeliydi, diziler de daha iyidi.

istanbul suriye'li dolmamış ve kuzey ormanlarına tecavüz edilmemişti.
2010 referandumu olmamış, yargı feto ve akp'nin eline geçmemiş, muhalefetin hala ciddi söz sahibi olduğu, meslek liselerinde kat sayı uygulandığı yıllardı.

istanbul'da oturanlar anlar bir o yıllardaki taksim, eminönü, laleli, aksaray civarını hatırlayın, bir şimdiki haline bakın fark ortada.

çok değil 8-9 sene içerisinde nasıl bu kadar değişim yaşadık, nasıl giderek enerjimiz azaldı, karamsarlaştık insan anlamıyor.
hadi 20 sene içerisinde olsa eyvallah fakat bu kadar kısa sürede olmamalıydı sanki...
(bkz: fifa 2007) (bkz: fifa 2008) (bkz: fifa 2009)
Sabahtan akşama kadar pc'nin başından kalkmazdım. Mükemmel günlerdi be.
Memleketin bittiği dönemin miladı 2007 den başlayarak. .
her sene yaz okuluna kalıp üstten ders alıyoruz ayağına Kıbrıs'ta tatil yaptığım zamanlardı. keşke geri dönülebilse.
Youtube'un yasaklı olduğu zamanlardı.
hayatımın kumarını oynadığım yıllar.
kumarda da aşkta da kaybettik neticede.
Universite sinavlarina hazirlandigim les yillar. Gecip gittigi iyi olmus.
ilkokul son - Lise 1, lise 2, lise 3 yıllarıdır. Malum 2007 nin eylulunde başladık liseye. Tam 10 sene.
msn'yi son kez kullandığımız yıllardı. facebook twitter derken sosyal medya da boğulduk resmen. baktığın zaman nostalji efsane olacak kadar yıllar değil benim açımdan aslında ama 10 sene geçmiş üzerinden nerdeyse. özleniyor be abi.
özlediğim yıllar desem yalan söylememiş olurum.
Benim hayatımın en zor yıllarıdır. Cehennem de cennet de insanın içinde dediğim zamanlardır. Çok şükür atlattım.
Kimi yazarlar için özlem duyduğu lise yıllarıdır.
görsel

depresif durumların açık açık yaşandığı yıllardı.

akılda kalanlar
-kekoluk zirvede idi.
-giyim sektöründe çeşitlilik az olduğundan ayakkabının kazağın, pantolonların aynı çeşidinin değişik insan versiyonlarında bol bol görüldüğü yıllar idi. hatta ayak tabanını düzleştiren bir ara kekoların da rağbet ettiği ayakkabılar herkeste neredeyse var idi.
- jiletçi sayımızda artış yaşanmış, gencinden ergenine, ergeninden yaşlısına adeta buhran geçiriyormuşçasına her 3 insandan birinin kollarında jilet yarası gördüğümüz yıllar idi.
-kulaklık henüz ne alırsan 1 milyoncuların piyasasından geçmediği için yeni aldığı telefonla sokakta kekolara hitap eden müziğini anıttıran ve etraftan gelen manalı bakışları da beğeniliyor zannedip daha yüksek sesle anıttıran tipler bol bol mevcut idi.
- uzakdoğuya merak salınmış kore yapımı dizilerin bazı müziklere klip yaması yapılıp günün 25 saati dinlendiği hatta bazı safların da koreliler türkçe şarkı çıkarmış dediği yıllar idi.
- 75 civarı doğumluların gençliğinin zirvesi idi. bu yıllarda doğmuş abilerimiz her ne kadar kötü bir dönemde gençliğinin son demlerini geçirmiş olsalar da şimdiye nazaran flörtün daha kültürel yaşandığı samimiyetin daha yüksek olduğu yıllar idi.
- her ne kadar karanlık bir dönem olsa da kekoların bile saygısızlık etmediği, saygının olduğu büyüğün küçüğün bilindiği yıllar idi.
- millet öyle haftalık ilişki değiştirmez ilişkiler en az 2-3 yıl sürerdi etrafta vıccık vıccık samimiyetsiz tipler yok idi. watsabın, androidin olmadığı 20 liralık kontörle ve ayda bir 10 lira kafede oturmayla ilişkinin 30 lira ile güzelce sürdürüldüğü yılların son demleri idi.

- 85 doğumlu gençlerin 95 civarı ergenleri 1 lira karşılığı hatta bağladığı ilişkilerin bu hat üzerinden belirlendiği önce parayı ver denilen yıllar idi. kız reddetse bile 1 lira alınırdı.
Galatasaray'ın Kadıköy'de galibiyet yüzü göremediği yıllardan birkaçıdır.

Beybi!
(bkz: one minute)
Teğet geçecek.
Orta son, lise 1, lise 2.

Hayatımın en kötü yılları.

Her bokun başlangıcı.