bugün

atinada gerçekleşen organizasyondur. şampiyonanın en akılda kalan olayı yugoslavya-litvanya finalidir. vlade divac ve predrag danilovic gibi çirkefler maç boyunca yapacaklarını yapmışlar, sonlara doğru hakemin de bu çirkeflere katılması ile güzelim litvanyayı boynu bükük göndermişlerdir. bu olaylar sebebi ile yunan seyirciler yugoslavları ıslıkladılar ve bariz bir şekilde litvanya tarafını tuttular. sarunas marciulionisin 32 sayısına mukabil, alexander djordjevic çok iyi bir üçlük yüzdesi ve 42 sayı ile maça damgasını vurmuştur.

hafızada iz bırakan kısımlarından biri de şu idi: arvydas sabonise teknik faul çalınınca, litvanya mola aldı ve sahaya çıkmama gibi bir karar aldı. fakat daha sonra yugoslab basketbolcuların da araya girmesi ile tekrar devam ettiler. maçtan sonra dev sabonis, kenarda havlusuna sarılmış, hüngür hüngür ağlıyordu...

skoru da unutmayalım: yugoslavya 96 - litvanya 90

bizimkiler o zamanlar daha "dev adam" olmadıkları için bayağı bir sonlarda kalmışlardı!
finali; turnuvaların şımarık çocuğu yugoslavya nın iyice şımartıldığı maçlardandır. benzeri bir final maçını da indianapolis te 2002 yılında arjantin e karşı oynamışlardı.
(bkz: 2 temmuz 1995 yugoslavya litvanya maçı)