bugün

Fethullah gülen ve abdullah öcalanı kodese tıkan bir darbedir.
1974te halkçı ecevit ve cehape tarafından çıkarılan afla sokağa salınmışlardır.
Kaynak:
https://kriterdergi.com/d...ler/turk-solunun-pkk-aski
Darbeden önce enflasyon sıfıra inmiştir.Şu anda bile yüzde 6 civarındadır.AP iktidarı yoluna başarılı şekilde devam ederken Deniz Gezmiş ve arkadaşları 27 mayıs darbesinin kazanımlarının tehlikeye düştüğünü düşünerek eylemler yapmaya başladılar.Darbeden önce solcular asker içinde rusya yanlısı bir cuntanın darbe yapacağını düşünerek destek vermişlerdir.O zamana kadar denizin eylemlerine göz yuman ordu,bu eylemleri bahane ederek darbe yapmıştır.Zaten ordu güvenliği sağlamak istese ilk eylemden sonra deniz ve arkadaşlarına engel olabilirdi.Hatta sol ilk başta darbeye büyük destek vermiş,sonra büyük hayal kırıklığına uğramıştır.Sağ ise başta ne olup bittiğini anlayamamış,daha sonra darbeye karşı sessiz kalmıştır.En başta türkiyede rusyanın cunta destekleyeceği kocaman bir hayaldir.Çünkü türkiye 2.dünya savaşından sonra amerikanın nüfuz alanına girmiştir.Nasıl şuan abd,rusya nüfuz alanında bulunan suriye topraklarına karışmıyorsa,rusya da abd nüfuz alanında bulunan türkiyeye karışmayacaktır.
tsk adına genelkurmay başkanı memduh tağmaç, kkk faruk gürler, hkk muhsin batur ve dkk celal eyiceoğlunun imzaları ile cumhurbaşkanı cevdet sunaya bir muhtıra verilerek, ap hükümetinin istifaya zorlanıp, * partilerüstü hükümetlerdöneminin açıldığı darbedir. ara rejim dönemi olarak da bilinir. bu dönemde iki kez başbakanlık yapan nihat erimin balyoz harekatını hayata geçirdiği dönemdir. ayrıca nihat erim bu dönemde 1961 anayasasının türkiye için lüks olduğunu belirten tarihi demecini vermiştir.
darbe değil muhtıradır o bi kerem...
(bkz: 12 mart muhtirasi)
(bkz: aramaya inanmak)
sol görünümlü sağ darbemsi.. beklentileri karşıyalamdığı sağı da solu da memnun edemedigi gibi söylentiler var.
bir askeri darbe değildir sadece bir muhtıradır hükümete, fakat darbeden farkı kalmayan halkı galeyana getiren, olaylar bütününün nedeni olan askeri hareket diye tanımlayabiliriz...
o tarihte doğmam şerefine yapılan 21 pare top atışının yanlış anlaşılmasından kaynaklanmıştır...
süleyman demirel de şapkasını ceketini alıp hemen olay mahalini terketmiştir.