bugün

umarım 15 temmuz köprüsü diye değiştirilmez.
... dolar + kdv olarak fiyatlandırılacaktır.

Doları bozdur oyunu boz diyen çomarlara ders olabilir.
Her ihaleyi limak alıyor, aman yarabbim o zamannnn ne diyoruz, allahuakbar.
yanına köşesine 15 temmuz , demokrasi falan bişey iliştirmeleri yakındır
niye 15 temmuz değilmiş?
herkes konuşur akp yapar. milleti tüp kuyruğunda bekletenlerin kıskandığı köprüdür. hatta millete karne ile ekmek aldıranların bol keseden karaladığı köprüdür.

seçim bir atlatılsın daha neler gelecek bu ülkeye. hizmet hizmettir beğenmiyorsan yüzerek geçeceksin karşıya. aynı şey boğaz köprüleri içinde geçerli.
Sanırsam yapımında gene devletin araç geçiş garantili yap-işlet-devret modeli uygulanacak olan köprü. 2023 metre uzunluğunda olacak olan köprü 2023 yılında hizmete girecek.

Model iyi hoş tamam da devletin araç geçiş garantisi vermesi tam bir saçmalık. Ya fiyatı ucuz yap insanlar daha çok kullansın yada verdiğin araç garantisinden işletmeciye ödeyeceğin parayla köprüyü sen yap. Bunu da biz mi düşünelim?
düşük profilli başbakan tarafından lansmanı (bkz: çanakkale geçilmez geride kaldı her türlü geçilir) diyerek yapılan köprü.
Ne yapsamda milletimin götüne bir borç daha, bir kazık daha soksam.
"çanakkale geçilir" muhaliflerin soğuk bir esprisi değil bizzat mevcut t.c başbakanı tarafından söylenmiş bir sözdür. şehitlerimize saygısızlıktır.

http://www.cumhuriyet.com...r__her_turlu_gecilir.html
Feribot işkencesine son verecek köprü. Bence 70 tl ideal. O gevşek feribot görevlileriyle muhattap olmayıp zaman kaybetmeden geçiyorsun. Evet.
köprüye verilen günlük garanti araç geçiş sayısı 30.000. bazı kaynaklarda 45.000

geçiş ücreti ise geçen yılın kuruyla 15 euro+kdv. herkes biliyor ki verilen garanti sayısının yarısı bile tutmayacak. osmangazi ve yavuz köprüleri en yoğun bölgeler olmasına rağmen tutmadıysa, çanakkale köprüsünde de bu rakamın tutmayacağını bilmek için kahin olmaya gerek yok.

biz yine iyimser olalım ve 10.000 araç geçtiğini varsayalım. geriye 20.000 aracın ücreti devlete yük kalıyor.

geçen yılın kuruyla araç başı ücret 80 tl yapar. 20.000*80*30= 48 milyon tl aylık garanti parası. yıla vurduğunuzda 570 milyon tl garanti geçiş ücreti verecek devletimiz. biz vereceğiz daha doğrusu.

bu hesaplar değişir. ortalamaları aldım çünkü. aşağı yukarı bu olur ama. günde 10.000 aracın geçmesi bile zor.

https://www.cnnturk.com/e...n-gecis-ucreti-belli-oldu
görsel
görsel

Çanakkale Boğazı'nın 'gerdanlığı' olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında gerekli izolasyon sağlanarak, hızla sürüyor. Mayıs ayında denize batırılan kesonlar üzerine ilk blokların ağustos ayında konulduğu köprüde, aradan geçen 9 aylık sürede, köprü ayakları için artık sona gelindi. Gelibolu yakasındaki köprü ayağında 32'nci ve son blokların montajına başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın telekonferansla katılacağı tören ile de Lapseki yakasındaki köprü ayağına son bloklar konulacak. Böylelikle köprü kuleleri tamamlanmış olacak. içerisinden ana halatların geçeceği çelik kule semerlerinin montajıyla birlikte ise köprü ayakları, Çanakkale Deniz Zaferi'ni temsil eden 318 metre yüksekliğe ulaşılmış olacak.

https://www.google.com/am...arina-son-bloklar-konuyor
köprüyü kime kaç paraya ihale ettiğini, araç geçiş garanti sayısını, garanti geçiş gerçekleşmezse ihaleyi alan şirkete kaç para ödeneceğini de yazsaymış daha samimi olurmuş..
25 Mart günü görmüştüm.
Bu köprünün 2015'te 100.yıl şerefine yapılması gerekirdi.
"hyogo'daki akashi boğazı köprüsünü geride bırakacak"

ee..

bu köprünün yapılması için bir şart mı? o köprüyü geride bıraksa yapılamaz mı yani? en büyük havalimanı bizde olacak, en uzun yol bizde olacak, yani bu çağda bunlarla övünmek.. narsistliğin zirvesinde yaşıyorsunuz gerçekten.
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
Çalışmalar devam ediyor.
görsel
görsel

Yükseklik korkum depreşti.

Kardeş allah yardımcınız olsun.

https://www.instagram.com...n2PI/?igshid=3tnmpk8cnzy0
amaç marmara'yı bir bütün olarak büyütme projesidir. istanbul doldu taştı. artık nüfusu marmara'ya yaymaya çalışıyorlar

görsel
1915 Çanakkale Köprüsü’nde geri sayım başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nde araç geçiş yolunun asfaltlama çalışmaları sürüyor. Çanakkale Boğazı’nı 6 dakikada geçilebilme imkanı sunacak köprü, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümünün kutlanacağı 18 Mart’ta açılacak.

Kaynak: https://www.google.com/am...di,FQnHhXPtPEOaznPJ_SmTKQ
ak parti hükumetinin tarihe iz bıraktığı başyapıtlardan biridir. reis haybeye nankörlere emek veriyor. yazık..
15 aydır aktif olarak çalıştığım muazzam projem.
Çanakkale Zaferi 18 Mart'ta olmasına olmasına rağmen iddialar odur ki cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşgünü olması nedeniyle 26 şubat açılacağı söylenen köprümüzdür.

iktidara yakın duran kesime üstüne basa basa söylemek gerekir ki bu ülkede yaşayan hiç bir vatandaşın ülkeye köprü yapılmasına karşı çıktığı falan yok. Karşı çıkılan nokta garanti taşıt geçişi ve bu sayıda araç geçmeyecek olduğu takdirde farkın hazineden ödenecek olması.

Karayolları köprünün maliyeti 8 milyar lira olduğunu bildirmişti. Ama oynak döviz kurunu bir tarafa bırakalım. Köprünün geçiş ücreti 15 Euro. Maliyeti de euro bazından 3,1 milyar euro. Günde 45.000 araç geçiş garantisi var. Bu kadar araç hayatta geçmez. Ama iktidarın hesabına bir bakalım.

Euro şu anda 15,46 TL
işletmesi 16 yıl 2 ay sonra devlete geçecek.
45.000 x 15= 675.000 Euro (Günlük Gelir)
675.000 x 365 = 246.375.000 Euro (Yıllık Gelir)
246.375.000 x 16 = 3.942.000.000 Euro (Devlete Devrine Kadar olan gelir)

Maliyetinin 3,1 Euro olduğunu düşünecek olursak devlet bu köprüyü kredi alıp yapmış gibi görünüyor. Aradaki KDV oranı da eklenerek oluşan 1 milyar euroluk farkı da kredi faizi olarak düşünebiliriz.

Peki bu bağlamda astronomik bir zarar gibi görünmemesine rağmen neden karşı çıkılıyor ?
Çünkü karşı çıkanlar karayollarının bu köprünün maliyetini 8 milyar lira olarak göstermesini esas alıyor. Gerçekten de bu örnekte hiçbir köprü bu fiyata yapılmıyor.

Örneğin Çin'in Quindao Haiwan Köprüsü 26 kilometre uzunluğunda ve resmi devlet kanallarından maliyeti 1,5 milyar dolar açıklandı. (Bazı kaynaklarda 8.8 Milyar dolar)

Güney Kore'deki Incheon Köprüsü ise 21 km uzunluğunda ve maliyeti 1,55 milyar dolar.
Portekiz'deki Vasco de Gama Köprüsü ise 12,3 km uzunluğunda ve maliyeti 1,8 milyar dolar.

Bu örneklere bakılacak olduğu takdirde doğru rakamın ne olduğunu anlamak zorlaşıyor. Ama 1915 Çanakkale köprüsünün maliyeti 4 milyar euro olması oldukça yüksek görünüyor. Karşı çıkılmasının asıl sebebi de bu işte. Özellikle de Karayolları Genel Müdürlüğü'nün belirttiği 8.1 Milyar Liralık maliyetin doğru olması durumunda fark korkunç. Aradaki fark da 15 euro + KDV ile vatandaşa biniyor.
Soygun köprülerinden biri daha..
bu proje ile gurur duyabilirdik...

şayet devlet kendi imkanları ile yapmış olup, halkın hizmetine sunsaydı.

çanakkale 1915 köprüsü Daelim–Limak–SK–Yapı Merkezi Ortak Girişimi tarafından 16 yıl 2 ay 12 gün boyunca işletilecek ve bu süre içinde köprüden her gün 45 bin araç geçiş garantisi verilen ortak girişime araç başına 15 euro + kdv ödeme yapılacak.
(bkz: 1915 çanakkale köprüsü geçiş ücreti/#36057957)

görsel

bütün bunların yanısıra, çanakkale 1915 köprüsü ve bağlantı yolları projesi için yurt içi ve yurt dışı bankalardan sağlanan 3 milyar euro finansmana da bizzat devlet kefil oldu. yani bu köprüyü işletecek firma bu köprüden para kazanacak diye bu borca hepimiz kefil yapıldık...
(bkz: yandaş müteahhit borçlarına bakanlık garantisi)

işte, dediğim gibi, bu projeyle, bu köprü ile gurur duyabilir, akp'liler gibi umarsızca sevinebilirdik. ama biz vatanseverler olarak bu köprünün 16 yıl boyunca bu yoksul halka getireceği maliyetten dolayı bir hayli endişeliyiz...

dur yolcu...!
bilmeden gelip geçtiğin bu köprü,
5'li çeteye peşkeş çekilen yerdir.
eğil de kulak ver...!
bu beton yığını, 15 Euro+Kdv geciş ücreti ve günlük 45 Bin araç geçiş garantisi verilerek milletin parasının batırıldığı yerdir...
lojistik taktik ve stratejilerini değiştirecektir. bütün lojistik şirketleri eski planları unutup yeniden planlama yapmaya zorlanacaktır.