bugün

o'na inanıp, onu hissedenler için, onu çok ama çok sevenler için normal olandır.

Ve bu gibi kişilere saygı göstermeyip diline dolayan, alay eden, küçük bir şeymiş gibi gören inanmayan insanların saygı beklemesi ne büyük çelişki.
isterse 10000 yıl önce doğmuş olsun, bugün insanlar hala o yüce zat için anam babam sana feda olsun ya resullalah diyorsa, hergün milyarlarca salavat bu yüce rehber için getiriliyorsa, doğum günü de kutlanır, onun yolunda can bile verilir.
türk ulusunun 19 mayıs 3281 günü yapacağıdır.
mantıklı bir cevapla karşılık verilmemesi gereken bir sorunsal.
aptallık ve cehalet bir arada olunca zor oluyor tabi, değer bina ettiği bir insanı aradan yüzyıllarca zaman geçmiş olsa da unutmamak hem inancın, en çok da insanlığın gereği olsa gerek.
ama bunun üzerinden sinek kadar beyni ile ironi çıkartana, aptallığı ve ilkesizliği yetecektir sanırım.
ahirette, bir tarafımızdan zuhur eden böylesine tehlikeli başlıkların, yine malum olduğu yere dönebileceği gerçeğinin farkında olmayan yazarın, kalkıştığı durumdur! şunu hatırlatmak gerekir ki; alemlere rahmet olarak gönderilen, Allahü teâlânın hadis-i kudsilerde:
"Ya Âdem, Muhammed aleyhisselamın ismiyle her ne isteseydin, kabul ederdim. O olmasaydı, seni yaratmazdım. (hakim)" şeklinde buyurduğu peygamber mevzu bahis. o şefaatçimiz olacaktır. o alemlere rahmettir, o hz. muhammed*dir.

ey ateist kardeş*, sen sen ol, ne olursan ol yine gel! gel, umut var hala!..
Peygamberimiz hz. muhammet a.s ın 1400 yıldır unutulmadığını, ve ahirete kadarda unutulmayacağını gösteren eylemdir.

Senenin belirli günlerinde anma adı altında, bir heykelin önüne gidip ona selam vermekten, heykelin önüne çiçek koymaktan kat kat daha iyidir.
keşke dünya yaratıldığı ilk günlerde doğsaydı.

bugün ne dinler arası savaşlar olurdu, ne kan, ne gözyaşı, ne dünya dertleri, vs. insanoğlu dünyay sıkışıp kalmaz belki galaksiler arası seyahat ediyor olacaktı, dünyanın kıt kaynaklarını para ile paylaşmaya kalkmaz, evrenin zenginliğinden bolcana nasibini alırdı.

bu mübarek günde cesaretle söylüyorum, bana göre yaradanın belki de hatası budur. hz. adem yerine hz. muhammed gelmeli idi ve dünyada tek din islam olmalı idi.

ama yine de bugünümüze de şükür.
Bu doğum aydınlık demektir,
bu doğum islamın güneşinin dünyaya değdiği ilk gün demektir,
bu doğum cehaleti ortadan kaldıracak bir devrimin ilk adımı demektir,
bu doğum sapkınlığın biteceği devrin başladığı ilk gün demektir,
bu doğum bir müjdedir,
bu doğum rahmettir...

Tabi ki inananlar için...
la adamlar hz. isanın doğumunu dönüm noktası yapmış ondan sonra tarihe bile sıfırdan başlamış biz 1400 yıl öncesini umursuyoruz diye niye zorunuza gidiyor. az sahip çıkın lan dininize çıkmasanız da çıkana saygı duyun.
milyonlarca yıl geçsede unutulmayacak tek insandır.
(bkz: tüm sözlük yazarlarının mevlid kandili kutlu olsun)
maneviyat yoksunu insanın mantık yoksunu söylemi. bolca boş şeyin kutlandığı dünyada kutlanan en güzel gündür. obamanın 2. dönem başkan seçilmesi bile kutlanıyor ülkemde.
inançsız kişilerin anlayamayacağı bir olaydır. zorlamayın lütfen.
anlamadınız,
anlamıyorsunuz,
umarım anlarsınız.
doğum günü kutlanan adamın kurucusu olduğu din tüm dinler gibi sadece kan ve gözyaşı getirmiştir. savaşların çoğunluğunun din yüzünden çıktığını söylersek peygamberlerin tümü hitlerden fazla insan katletmiştir.
ilginç bulanlar 9.05 de sap gibi dikilmeyi gayet makul bulanlardır.

ayrıca müslümanlar Allahtan başkasına tapmazlar.
kutlama değil anma!
o kişinin; bugüne kadar hayatımızdaki etkilerinin devam ettiğinin göstergesidir. yüce bir şahsiyet olduğu apaçık ortadadır.
o herhangi biri değildir bir kere. öyle olsa zaten kutlanmazdı. birçok fani hayvani ruhun doğum günü sadece şimdi kutlanır. yaşadığı sürece kutlanır. yaşadığı çağdan tutun yüzyıllar sonrasına ışık tutan yüksek şahsiyetin ruhu daha nice yüzyıllarca kutlanacaktır elbette.
totoş ateistlerin zoruna giden mevzudur. hiçbirinide ilgilendirmez ama bık bık konusurlar sonra bize niye saygı duyulmuyor derler, bunların alayını ibret olsun diye kursuna dizmek lazımdır. varlıkları vatana millete zarardır.
kölesi olmuş insanlar kutlamamıştır, eminim.
doğulan günün ardından gelen 365. günde bu kutlama yapılabilir.
kutlama için kişinin yaşıyor olma şartı yoktur.
Zaman aşımı da yoktur.

soda varsa içeriz.
islam düşmanlarının zoruna gitmiştir.
Söylesem sözler yetersiz, sussam gönül razı değil. Bazı AMK evlatları şanlı peygambere hakaret ediyor. Ben onların kanını sikeyim. Orospu evlatları.
27 nisan haftası bir kutlu doğum haftamız olurdu, bütün devlet erkanı topluca kutlardı. sonra ne oldu bilmem 2016'dan beri kutlamıyoruz.

görsel