bugün

Ne yazıkki doğrudur sen %100 ingilizce oku oyle bir bölümü zamanında bitir sonra al sana 1400 lira . (bkz: where is the adalet)
Direnecek ve o ise girmeyecektir. Değişen bir şey yoktur. ingilizce biliyorsa direk yurtdışına çıkacaktır. Olmadı devlet kadrosu.
4 yıl okuyorsun 1400 alıyorsun 2 yıl okuyorsun 2 yıl işde calısıyor 3 bin lira alıyor.
makine mühendisiysen makinenin her şeyinden anlarsın. her şeyinden anladığında zaten paraya para demezsin. işinde iyi değil veya kendini ifade etmekte güçlük çekiyor demek ki 1400 lira alan makine mühendisi. tasarla ve tasarımını sat bir sürü para kazanıyorsun zaten. sadece solid bilginle işe girsen daha fazla kazanıyorsun, düşünsene..

işverensin. 1400 e çalışmayı kabul eden makine mühendisi bulmuşsun. 1401 lira vermezsin. ben olsam ben de vermem. bedava mı kazanıyorum sanki parayı?
22 23 yasinda universite mezunu olmuş genç arkadaslarin butun is dunyasinin kendisini bekledigi yanilsamasiyla yasanan hayal kirikligi örnegidir.
henuz egitiminin bitmedigini farketmelidir.
ps: sözūm size degil genel
Kendini geliştirmemiş boş mühendistir yekun bilgin azsa birşey bekleme,diploma para etmiyor.ayrıca kumpas nedir rollman nedir bilmeyendir.
özel sektör... ya ne olcaktı. buyrun beyefendi 3500 tl maaş artı mesai mi diyeceklerdi.
haftada 3 gün çalışacaksa normal paradır.
Yeni mezunsa yadsınmaz bir gerçektir. Kimse tecrübesiz, iş bilmeyen, tek vasfı ingilizcesi ve diploması olan birisine 3-4 bin lira vermez. Hangi iş olursa olsun kişi önce kendini geliştirmelidir. Ha yüksek maaşlı size vasıf kazandırmayan işler de olacaktır illaki ama ilerisinin garantisi olmaz. Benim kanım Aza kanaat edip işi kapmaya bakılmalıdır. Yoksa uzuuuun yıllar yüksek maaşlı bir iş aramaya kendini adamış işsiz bir mühendis olmanın hiç kimseye faydası olmayacaktır.
başlangıç için iyi para bence.
(bkz: bakın bu dramdır)
salaktır.

evet, memlekette pıtrak gibi makina mühendisliği fakülteleri açtılar. haliyle ihtiyacın üzerinde mezun var. yakında ziraat ve kimya mühendislerinin haline benzeyecek makina mühendislerinin hali...

fakat adama sorarlar, yahu şu bilgi çağında, elinin altında internet varken, her türlü araştırma imkanın varken, iyi ücretle iş bulma durumunu filan düşünmeden neden bilmem ne üniversitesi makina mühendisliği'nde okursun ki? zamanına, babana harcattığın paraya yazık değil mi? bırakın açtıkları kıytırık fakülteler boş kalsın.. madem esaslı yerlere puan tutturamıyorsun, illa okumak zorunda mısın? teknikerlik oku, mühendislik şart mı?

hadi bu hususları akıl edemeyip, okudun diyelim. kıytırık okuluna rağmen iyi ücretli bir işte tercih edilmen için ek olarak ne yaptın? doğru düzgün ingilizce mi öğrendin? makina mühendisliği kapsamındaki, piyasada talep gören bir dalda (misal kaynak, misal kalıp tasarım...) özel çalışmalar mı yaptın?

hiçbirini yapmadın zira her birini yapmaman için haklı bahanelerin vardı.

eh, her biri çok haklı da olsa bahanelere karşı 1400 tl fena değil. güle güle harca harcamaya da şunca masrafa, zaman israfına girene kadar düz işçi yazılsaydın o parayı zaten alırdın!
Tecrübe kazanmak için bir sure ağız kokusu çekmek zorunda.. Zorlana zorlana başlayacak ama istediği kadar sıfırdan başlayıp yukselebilecek.
En büyük fiyasko!

Kendini gelistirirsen biyerlere gelirsin. Yav yemisim biyere gelmesini.

Mezun olup 3000 lira alan ogretmen kendini mi geliştirmiş ? Flüt çala cala okul bitirmis adamlar. Biz mezun olana kadar ebemizi görüyoruz bir de mezun olduktan sonra kendimi gelistirmeliymişim!
cahillerin, devlet memurunun maaşıyla kıyasladığı maaştır. mühendis kadrosuyla değil, ürettiğiyle, iş ilişkileriyle kazanır. kazanacağı para, performansı ve biraz da talihiyle alakalıdır. parabolik olarak artma (ve azalma) eğilimindedir. devlet memurunun maaşı performansıyla değil, kadrosuyla eline otomatik halde ulaşır. hafif pozitif eğimli lineer bir çizgiyle bu maaş artar.
Ülkemizde mühendislik olmadığından normal ve yerinde bir fiyattır.

iş veren açısından Maksat beyaz yaka olsun.

Tamam 4 sene dirsek çürütmüşsün saygım sonsuz lakin o kafandakilerin hepsi teorik ve bir çoğu türkiye şartlarında kullanmayacağın şeyler.

Saha deneyimi sıfır metal nedir bilmez. Tornaya freze der.ellerim kirlenmesin diye gider üstübu alıp gelir parçayı tutar ondan sonra maaşım az.hassiktir ordan.

Bilmemek tabi ki ayıp değil lakin bilmeyene verilecek maaş budur.öğren işi ondan sonra borunu öttür. Adam 20 yılını vermiş osuruğu ile atölyeyi 7/24 çalıştıracak kapasiteye sahip onun karşısına geçip ben möhendisem ama de.
(bkz: sikerler olum hepinizi sikerler)

Hadi egoist muhendisler eksileyinde gururunuz okşansın.
Demek ki satacak herhangi bir özelliğin yok iş görüşmelerinde. Okulu 4 yılda bitirmek matah bir durum mu? Ben de okula gitmememe rağmen 4 yılda bitirdim elektrik elektronik mühendisliğini. "ben mühendisim, en az 5nin lira ile başlarım" hayalleri yüzünden hüsrana uğranıyor her zaman. Öyle bir dünya yok.
Teorik bilginin para etmediğinin ve özel sektörün ölü seviciliğinin göstergesidir.
Öte yandan Diploma, Eğer satmasını biliyorsan değerlidir. Aksi halde Sadece bir kağıt parçasıNdan ibaret.
Normaldir 10000 lira alacak değil ya.
Patron: binaenaleyh

görsel