9 yıl zorunlu eğitimin'in 12 yıla çıkarılmasıdır. nimet çubukçu "gençler ve çocukların çok daha kültürlü ve uygar yetişmeleri için zorunlu temel eğitimi, 12 yıla çıkarmayı planlıyoruz. bunun için altyapı ve gerekli hazırlıkları yapıyoruz. özellikle 8 yıllık ilköğretimden sonra eğitimden kopan kızlar için zorunlu 12 yıllık eğitim önemli olacak." demiş.
kaynak
Milli eğitim bakanlığını yaptığı ilk doğru iştir.
zorunlu olsa bile okumayan okumayacaktır. ilköğretim zorunluydu. ne oldu? doğu illerinde her şey aynıydı.
güzel bir hadisedir.herkes en azından liseyi okusun demek istemiş ama liseyi okumakla bi iş sahibi olunmuyor.üniversite okumak bile yetmiyor.en azından üniversitelerin kontenjanları 2 katına çıksın ozaman güzel bir türkiye oluruz.
(bkz: önümüze gelen nimetlere şükredelim)
üniversite eğitimini zorunlu olarak koşup bir yığın yeni üniversite açılması ile devam etmesinden korktuğum eylem. he okusunlar liseyi amenna ama lise mezunu adam lisede gördüğü bilgiyi işinde hiç bir zaman kullanmayacak ki. meslek lisesi gibi uygulamaya yönelik liselerden çıkmadıkça.
eger 8 yıllık egitim gibi 1.sınıftan başayıp aynı okulda 12 yıl devam edilcekse, 12 yıllık egitimin şerrinden Allaha sıgınırım. yine isteyen istedigi liseye gidecekse, amaç sadece lise egitmini zorunlu hale getirmekse aliyyül ala.
iyi bir başlangıçtır.daha sonraki yıllarda ömür boyu zorunlu eğitime geçiş yapılabilir.
gelmesiyle liselere giriş için yapılacak sınavları ortadan kaldırması da muhtemel eğitim sistemidir.
sekiz yılın sonunda öğrencinin kişisel beceri ve isteği doğrultusunda bölümlere ayrılmasını gerektiren böylece eğitimde kaliteyi arttırarar alanında yetişmiş kalifiye insanların olduğu bi ülke haline gelebilmemizi sağlayacak sistemdir. iyi tasarlanıp uygulanması halinde çok güzel sonuçlar verir.
bildiğimiz 8 yıllık eğitim gibi olmayacak eğitimdir. amaç imam hatip liselerinin önünü açmaktır.