entry'ler (10)

butun nickler alinmis

türkiye'nin geleceği parlaksa bu adam yüzündendir beyler. diploma notu 4.98 olan yazar.

junk e mail

(bkz: junk mail) *

fabrikatör çocuğunun doktor olmak istemesi

bir altın bilezik diye düşünmüştür kendileri.

müslüman beyniyle üretilmiş süper icatlar

--alıntı--

(bkz: paraşüt) : Endülüslü Abbas Kasım ibn Firnas'ın asıl amacı uçan bir cihaz icat etmekti. icadı sadece yere çakılmasını engelledi.

(bkz: ameliyat) : Ebu'l- Kasım El Zehravi'nin, 10'uncu yüzyılda bulduğu ameliyat yöntemleri ve 200 alet hâlâ kullanılıyor.

(bkz: akşam yemeği) : Irak'tan ispanya'ya gelen Ali ibn Nafi, 9'uncu yüzyılda çorbadan sonra et ya da balık yemeğiyle devam eden ve meyve ya da tatlıyla son bulan akşam yemeğini restoranında uygulamaya başladı.

(bkz: çek) : 9'uncu yüzyılda Müslümanlar iş yaptıkları kişilere verecekleri tutarı kağıt üzerine yazıyor bu kağıtlar gerçek para gibi değerlendiriliyordu.

--alıntı--

top eleven

kafayı kırdım bu oyun sayesinde. hatta token satın almayı falan düşünmeye başladım. unutmadan çevirisini de yapmaya başlıyorum bu hafta.

fetih 1453

genel olarak yerden yere vurulacak bir film değildir. keza başyapıt da değildir ama türk sineması'nda kendine güzel bir yer edinmiştir.

tabağın dibini ekmekle sıyıran kız

sultangazi'de veya güngören'de ikamet eden kızdır ve ayrıca çakma üç çizgi yeşil adidas eşofman giyer bu kişi.

bağcılar

istanbul'un en kalabalık ilçesidir. gaziosmanpaşa'nın bakırköy'e yakın olan versiyonu desek yanılmayız herhalde.

kiralık ev aramak

eğer aradığınız ev bolu gibi küçük bir ildeyse imanınız gevrer. çünkü ilin küçüklüğü kadar ev sahiplerinin de yobazlıkları ile karşılaşırsınız.

(bkz: aileye ve kız öğrenciye kiralık)

mirsad türkcan

aldığı 13 ribaund ile euroleague tarihindeki en çok ribaund alan oyuncu istatistiğini perçinlemeye devam eden fenerbahçe ülker'in cesut yüreklisi.
© copyright 2005 - 2026