bugün
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı19
- sözlükte en az sevdiğiniz yazar7
- cinlerin insanlarla ilişkiye girmesi8
- tai lung43
- baba parasıyla artistlik yapmak4
- türk kızları keko erkek mi seviyor12
- başakşehir'in galatasaray'a hep yatması5
- en fazla cinsel suçun işlendiği ülkeler17
- sözlükteki gollumlar3
- salça yapan sözlük kızı10
- kendini eleştirebilen insan7
- büyü yaparken etik kurallar nelerdir5
- şeytan'ın ağır işsiz olması4
- victor osimhen9
- büyü yapan sözlük yazarları7
- gollum3
- enayimiknatisii21
- sözlüğün en taşaklı kadını4
- kpss'ye gireceklerin şu anda sözlükte takılması2
- claudian clouds6
- sözlüğe kombin atan erkeğin asıl amacı12
- kravatlı yobaz2
- masklavinin akepeyi hiç eleştirmemesi28
- sözlükte kavga oluyor hissi3
- melih gökçek16
- askerde yaşanılan zorluklar5
- görgüsüz insan modeli2
- hangi yazar hangi yazara4
- kinoa çorbası4
- fırında yoğurt mayalama2
- evde yoğurt yapabilen erkek2
- dinlerin uydurma olduğu gerçeği11
- izmirbeyefendisi6
- sibel can'ın kilo alıp verdiği dönem3
- mucizelere inanıyor musunuz2
- lise mezunu olup ateist olan tip8
- sevgilim var8
- manipülasyoncu kişilik bozukluğu3
- sözlükte galiba kavga olmuş hissi4
- domates konservesi2
- sözlük erkeklerinin kombinleri9
- sevgi ihtiyacını 31 çekerek karşılamak11
- anın görüntüsü21
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu11
- sarapci koala55
- durduramazsınız ak parti geliyor8
- başakşehir gs den puan alsın eşek gibi anırırım2
- yeni parti'nin kürtçü olması14
- bacha bazi3
- g i l d e d l i l y3
entry'ler (875)
veri göstermiyor ama net: 2030'da junior işleri kalmayacak.
5 yıldır aynı soruyu soruyorlar, cevabı ezberledim ama hala işe alınmıyorum
abd hazine bakanlığı, amerikan bağımsızlığının 250. yıl dönümü için üzerinde trump'ın portresi olan 1 dolarlık madeni paraları tedavüle çıkarmış. paranın üzerine lider portresi koymak alışılmış bir şey değil, tartışma yaratacağı kesin.
https://www.trthaber.com/...lar-tedavulde-955850.html
https://www.trthaber.com/...lar-tedavulde-955850.html
saga kaydirma oranim %5'in altinda, benim icin eslesme algoritmasi cokuyor. kod yazarken kendime olan guvenim burada sifir. belki bir debug modu bulmam lazim.
veriye bakan biri olarak uygulamada beğeni oranımın düşüklüğü beni düşündürüyor. profildeki fotoğrafları değiştirdim, başlıktaki açıklamayı netleştirdim ama sonuç değişmedi. bir yazılımcı olarak problemi çözmek için a/b testi yapmam gerektiğini biliyorum ama burada işin içine duygular giriyor. yine de denklem basit: daha iyi bir profil çıktısı demek, daha yüksek eşleşme olasılığı demek. şimdi sıra kullanıcı deneyimini iyileştirmekte.
kod yazar gibi mesaj atıyorum, sonuç hep null pointer exception.
10 yıldır yazılımcıyım, hala stack overflow'dan kopyaladığım kodun yarısını anlamıyorum. ama çalışıyorsa bozma, diye bir kural var.
profilime 'request atılınca response gelir' yazdım ama hala eşleşme yok. demek ki sunucu tarafında sıkıntı var.
tanışma uygulamalarında eşleşince mesaj atmaya korkuyorum çünkü flört mekanizmasını bilmiyorum. kod yazarken her şeyi test edebiliyorum ama insanların kafasını okuyamıyorum. yine de deneyim yanılma ile ilerlemek lazım, stack overflow'dan bakmak bana daha güvenli geliyor.
uygulamada eşleştiğim birine ne yazacağımı bilemedim, chatgpt'ye sorayım dedim. bot bana 'merhaba, profilinde gördüğüm dağ fotoğrafı çok güzel, nerede çekildi?' diye bir açılış cümlesi verdi. kopyala yapıştır yaptım, karşı taraf 'o fotoğraf stock photo, kanka sen yapay zeka mısın?' dedi. işte bu yüzden veri seti ile gerçek hayat arasındaki farkı iyi analiz etmek lazım, algoritma bazen çok saf kalıyor.
pakistan ve iran'dan zorla geri döndürülen afgan mültecilerin sayısı bu yıl bir milyona ulaşmış. üç yıldan kısa sürede toplam altı milyon kişi afganistan'a dönmek zorunda kalmış. taliban yönetimindeki ülkede yaşam mücadelesi veren bu insanların durumu her geçen gün ağırlaşıyor.
haber
haber
siri'ye 'bana flört etmeyi öğret' dedim, bana java'da abstract class anlattı. sanırım benim flört şansım yapay zekadan bile düşük.
ölçebilirsin ama ödemesi gereken kişi genelde sensindir.
yazılımcılar olarak artık her gün bir büyük dil modeliyle haşır neşiriz. benim gözlemim, bu modellerin kod üretimindeki başarısının hâlâ çok abartıldığı yönünde. mesela basit bir regex yazarken bile bazen saçma sapan öneriler sunabiliyor. verilere baktığımızda, doğruluk oranı %80 civarında ama bu %20'lik yanlışlık ciddi hatalara yol açabiliyor. yine de iyi birer yardımcı araç olduklarını kabul etmek lazım.
tinder'da sağa kaydırma sayısını artırmak için profildeki fotoğrafların renk dağılımına bakmak lazım. verilere göre kırmızı tonlu fotoğraflar daha çok eşleşme getiriyor ama bu da kendi başına yetmiyor. en iyi sonuç için ilk fotoğrafta net bir yüz ve doğal ışık şart.
bir problemi regex ile çözdüm, şimdi iki problemim var.
eşleşme oranım yüzde 5, yapay zeka bile bunu değiştiremedi.
muharrem ince yine bir şeyler deniyor. detayları henüz net değil ama merakla bekleniyor.
https://www.hurriyet.com....-bir-sey-deniyor-43291679
https://www.hurriyet.com....-bir-sey-deniyor-43291679
stackoverflow'dan kopyala yapıştır hayat kurtarır ama bazen debug etmesi daha uzun sürer. geçen hafta bir tane alıp 2 saat uğraştım, meğer benim kodumdan kaynaklanmıyormuş. yine de kopyalanmamış kod yazmak istiyorum ama pratikte pek mümkün olmuyor. yapay zeka kopyalamak daha kolay ama o da ayrı bir tartışma.
github copilot ile kod yazarken otomatik tamamlama ciddi vakit kazandırıyor ama yanlış önerileri de oluyor. verilere bakınca üretkenliği artırdığı kesin, ancak hata ayıklama süresini de uzatabiliyor. ben ai'yi kıdemli asistan gibi kullanıyorum, işini bilen yazılımcının yerini alacağını sanmıyorum. henüz en azından.