nemesis

resident evil serisinin en güçlü düşman karakteridir. kısaca kimdir, nedir diye bakarsak;
--spoiler--
Nemesis, Umbrella'nın yarattığı en ölümcül yaratığıydı belki de.

Nemesis'i yaratma aşaması oldukça uzun, zor ve kapsamlı bir aşamaydı aslında. Umbrella uzun süren karışık deneyler sonucu Nemesis denen ölüm makinesini yarattı. Yaratılış aşamasında çok detaya girmek istemiyorum çünkü olay hayatına yolculuktan çok seyahate dönecek o zaman. Çok detaylı ve karışık deneyler sonucu yaratılmış bir biyolojik silah kısaca Nemesis. Fazla akıl karıştırmaya da gerek yok bu konuda.

Nemesis, sonsuz ve neredeyse yok edilemeyecek kadar güçlü bir yaratık olarak yaratıldı. Ve gerçekten de gücü planlanan gibi muhteşem oldu. Oyundan da hatırlayacağımız gibi bombalar, patlayıcılar ve ağır silahlar bile ancak onu bayıltabiliyordu. Bu onun gücünü anlatmaya yetiyor.

Nemesis ne kadar güçlü de olsa aldığı darbeler onun vücudunda çeşitli mutasyonlara yol açarak ona zarar veriyordu yavaş yavaş. Boyu yaklaşık 3 metredir ve vücudunu büyük bir pardesü kaplamıştır. Suratını anlatmaya gerek var mı, herkesin yeterince hatırladığını düşünüyorum o korkunç yüzü.=) Nemesis koku duyuları ile avına yönelir ve bu duyuları mükemmele yakındır. Nemesis ne kadar ölümcül bir makine de olsa birçok yaratık gibi duygusuz değildir. Yeri geldiğinde duyguları ile hareket edebilecek kadar zekidir. Hantal bir yapısı olsa da oldukça çevik, hızlıdır. Bir avını yakalaması onun için bu zekilik, güç ve hızla çokta zor olmamaktaydı. Ama dedik ya bir anda zarar vermese de aldığı darbeler yavaş olarak ona oldukça fazla zarar vermekteydi. Özeliklerinden bir diğeri ise silah kullanabilmesi. Hem de bu konuda tam bir uzmandı. Zarar verdiği canlıya virüs bulaştırıyordu ayrıca.

Nemesis kısacası S.T.A.R.S ekibini yok etmesi için programlanmıştı Umbrella tarafından. Ağzından çıkan tek kelimeden de bu anlaşılıyordu. Umbrella sağ kalan üyeleri yok etmesi için onu Raccoon sokaklarına gönderdi. Nemesis ilk olarak RPD binasının girişinde Brad Vickers'ı öldürürken göründü. Bundan sonrasında 3. oyunun baş karakteri Jill Valentine ile apansız bir kovalamaca başladı. Oyun boyunca sayısız defa Jill'in karşısına çıktı, kaçmaması için helikopteri bile düşürdü. Jill tarafından ve yine Carlos tarafından ciddi zarar uğratıldı ve çok kez bayıldı. Ama her defasında başka bir mutasyon geçirdi. Her defasında daha çok hırslansa ve korkunç görünse de, geçirdiği mutasyonlar onu hem yavaşlattı hem güçsüzleştirmeye başladı. Zamanla üzerinde zırh ve dev paltosu aldığı darbelerden tahrip olarak tamamen yok oldu. Nemesis'de zarar gördükçe programdan çıkıp adeta kendi başına hareket etmeye başlayan gerçek bir caniye dönüştü. Ama aklında ne olursa olsun Jill'i öldürmek vardı.

Nemesis güçlüydü ama giderek gücünü kaybetti ve oyundaki son karşılaşmada mutasyonun son haliyle Jill'in karşısına dev ve hantal bir organizma olarak çıktı. Son gücünü de onu öldürmek için kullandı ama başarılı olamadı. Olay yerinden helikopterle kaçan Jill oyunda sağ kurtulurken, nükleer bomba ile yok edilen Raccoon City ile beraber Nemesis efsanesi de sona erdi.

Oyun dünyasının belki de en güçlü bosslarından birisiydi Nemesis. Ve RE3 oynayıp ta ondan korkmayan, köşe bucak kaçmayan yoktur herhalde. Ama Nemesis yaratılış amacına ulaşamadı ve tamamen kül olarak yok oldu.

http://www.residentevilturk.com/index.php?topic=3690.0
--spoiler--