bugün
- tanrı yok14
- ateistlerin nursuz olması23
- sabah nasıl uyanıyorsunuz14
- ota boka devşirme diyen hırto27
- nervio bugün ne giydi acabası12
- 2026 yılında hala sigara içen kişi9
- şaka maka ups boobbs'un da yaşlanmış olması12
- bana kimse eksi oy atamaz9
- sözlüğün tanrıçası olmak12
- gocu nickli lavuğun neden kaşınması13
- sözlük kızlarının ateşli olduğu gerçeği13
- iyi sevişen erkeğe aşık olunur mu18
- çırılçıplak sözlüğe entry girmek7
- sözlüğün fingirdekleri10
- özgür özel vs kemal kılıçdaroğlu4
- sözlüğün en götü güzel kızı8
- true nickli namussuz yazar15
- sürekli yeme isteği8
- seçimde kime oy vereceğiz8
- mason greenwood57
- yurtdışında hintli misin diye sorulması11
- atatürk ün ateist olması8
- üstteki yazara bir hayat tavsiyesi bırak16
- canımın waffle çekmesi5
- 15 temmuz 2026 ingiltere arjantin maçı37
- hoşlanılan kızın onlyfans hesabı olması5
- başkasının ısırdığı yemeği yer misiniz8
- belinde kelebek dövmesi olan yazarlar14
- yunanlıların yağlı güreşi çalmaları11
- köylü olan ailemden utanıyorum12
- arkadaşlar bu çanta nasıl5
- bir insana akpliliği üzerinden saldırmak31
- fetö nün siyasi ayağı19
- sözlüğün yılanı8
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız40
- uysaljakoben19
- velvet'in silver'a benzemesi15
- birini hep düşünüyorsan o da seni düşünüyor mudur3
- geceye bir şarkı bırak23
- bir sarma yapmışım9
- atatürkçü sanatçı azlığı2
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı12
- antropomorfizm3
- kürtlerin tekelinde olan meslekler13
- the merich5
- sözlüğün 500 cc memelisi6
- etin üzerine tereyağı dökmek7
- ahbap18
- türk halkının kerem kınık'a özür borçlu olması13
- yurtdışında arap mısın diye sorulması11
Bir işletim sistemi...
''bunun üzerinde çok düşündüm ve ''kültür senin işletim sistemin'' ifadesi ilk başlarda bana mecaz gibi geliyordu. Ama çok seyahat ettiğim ve sarsıcı deneyimler yaşadığım için, diyelim ki, sisli bir akşam Londra'dan ayrılıp 14 saat sonra bunaltıcı sıcağı ve 14 milyon nüfusuyla anarşinin eşiğinde olan Johannesburg'a gelmek gibi, işletim sistemimi sürekli olarak değiştirmek zorundaydım ve böylece bu sistemlerin izafiyetini fark ettim.
Bu şekilde düşünmek keyifli çünkü sana kültürünün kurbanı olman gerekmediğini gösteriyor. Göz rengin,
ya da boyun, ya da cinsiyetin gibi değil. Narin, dilersen yeniden yapılandırılabilir de ve böylece şu soru soruyoruz Yeni bir işletim sistemi nasıl indirilebilir?
Şimdi, Şamanlar bunu hep biliyorlardı, burada benim kullandığım dili kullanmamış olabilirler tabi. Şamanlar hep bu düzeni biliyorlardı. Hangi düzen? iki boyutu var. Öncelikle kültürün bir işletim sistemi olduğunu, ve bu işletim sisteminin silinip yerine başka bir tanesinin konulabileceğini. Yani, aslında Şamanlar ve tedavi ya da danışmak vs. için onlara başvuranların arasında olan şey şu ki; biri biraz daha gelişmiş bir işletim sistemi kullanıyor.
Şamanlar bitkiler, hayvanlar, şifacılık, insan psikolojisi, yerel coğrafya, birçok farklı şeylerin büyüsü gibi müvekkilin farkında olmadığı şeyler hakkında kesin bilgiye sahip. Gelenler basit kültür kullanıyor ve şaman yazılımın kayıtlı ve lisanslı versiyonunu satın almış ve gelen kişilerden daha ağır bir yazılım kullanıyor.
Bence biz hepimiz bu güncellemeyi yapmak için can atmalıyız. işletim sisteminde bütün ek aksesuarların
olması da önemli aksi takdirde birisi size üstünlük sağlayabilir.''
Terence McKenna
''bunun üzerinde çok düşündüm ve ''kültür senin işletim sistemin'' ifadesi ilk başlarda bana mecaz gibi geliyordu. Ama çok seyahat ettiğim ve sarsıcı deneyimler yaşadığım için, diyelim ki, sisli bir akşam Londra'dan ayrılıp 14 saat sonra bunaltıcı sıcağı ve 14 milyon nüfusuyla anarşinin eşiğinde olan Johannesburg'a gelmek gibi, işletim sistemimi sürekli olarak değiştirmek zorundaydım ve böylece bu sistemlerin izafiyetini fark ettim.
Bu şekilde düşünmek keyifli çünkü sana kültürünün kurbanı olman gerekmediğini gösteriyor. Göz rengin,
ya da boyun, ya da cinsiyetin gibi değil. Narin, dilersen yeniden yapılandırılabilir de ve böylece şu soru soruyoruz Yeni bir işletim sistemi nasıl indirilebilir?
Şimdi, Şamanlar bunu hep biliyorlardı, burada benim kullandığım dili kullanmamış olabilirler tabi. Şamanlar hep bu düzeni biliyorlardı. Hangi düzen? iki boyutu var. Öncelikle kültürün bir işletim sistemi olduğunu, ve bu işletim sisteminin silinip yerine başka bir tanesinin konulabileceğini. Yani, aslında Şamanlar ve tedavi ya da danışmak vs. için onlara başvuranların arasında olan şey şu ki; biri biraz daha gelişmiş bir işletim sistemi kullanıyor.
Şamanlar bitkiler, hayvanlar, şifacılık, insan psikolojisi, yerel coğrafya, birçok farklı şeylerin büyüsü gibi müvekkilin farkında olmadığı şeyler hakkında kesin bilgiye sahip. Gelenler basit kültür kullanıyor ve şaman yazılımın kayıtlı ve lisanslı versiyonunu satın almış ve gelen kişilerden daha ağır bir yazılım kullanıyor.
Bence biz hepimiz bu güncellemeyi yapmak için can atmalıyız. işletim sisteminde bütün ek aksesuarların
olması da önemli aksi takdirde birisi size üstünlük sağlayabilir.''
Terence McKenna
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar