bugün

bilgi kitabı

türkiyede ki en büyük misyoner oluşumun inandığı kitaptır.
mevlana üçgencileri olarakta bilinmektedirler.
dünya kardeşlik birliği derneği adı altında faaliyet gösterirler.
reenkarnasyon neredeyse kitabın en temel inancıdır.
kuran da geçen bir çok ayeti ve mevlana'nın bir çok sözünü reenkarnasyona dair yorumlamalar yaparak geçinenler olarakta tanınırlar.

merkezi yönetimi türkiye de olan 1984 yılı ocak ayından itibaren fasikül denilen bölümler halinde yayılmaya başlamıştır. kitap içindeki mesajlar 1965 yılından itibaren vedia bülent (önsü) çorak tarafından yazılmaya başlanmıştır. vedia yücel'in kitabı oluşturmakta kullandığı bilgilerin başka boyutlardan kendisine aktarıldığı iddia edilir. kitabın 1.ci fasikülün de yer alan ilk mesaj 1.kasım.1981 tarihinde gelmiştir. bu tarih kitabın indiriliş tarihi olarak kabul edilmektedir. 3 sene sonra, 1.ocak.1984 tarihinde bilgi kitabının fasikül olarak topluma açılmasına müsaade edilmiştir.

kitap ilk mesajdan itibaren sadece yılın ilk 6 ayında, ayda birer fasikül yani yılda 6 fasikül olarak yayınlanmıştır. ilk mesajın tarihi 1.kasım.1981 dir. son mesajın tarihi ise 9.kasım.1993 olup kitap 12 senede tamamlanmıştır.

1996 yılında türkçe ve ingilizce kitap olarak yayınlanmıştır. 2002 yılında da, rusça kitap olarak basılmış ve dağıtıma alınmıştır. ayrıca almanca, fransızca, ibranice, sırpça ve arnavutça çevirileri tamamlanmıştır. japonca, ispanyolca, lehçe, isveççe ve norveççe çevirileri yapılmıştır.