mesut özil

asla bir türk gibi gülemeyecek, hissedemeyecek, hırslanamayacak futbolcu. kendisi dünyanın en büyük kulübünde oynayabilir, dünya şampiyonu olmuş, doğduğu ülkenin formasını giyebilir, ama türk değildir.

türk olmak başka birşeydir. fatih sultan mehmet ile gurur duymaktır mesela. kendi çıkarları doğrultusunda başka takımı/ülkeyi seçmek değil..

kaç para kazanırsa kazansın, kariyeri ne olursa olsun, ülke,soy önemlidir. bize öğretilen hep bu. vatan için ölmek gibi mottolarla yetiştirildik. örneklerini gördük.

sırf daha iyi hayat şartları için, dedelerinin kanı ile renklenmiş bayrağı taşıyan formayı giymekten vazgeçmek, olsa olsa karaktersizliktir. üstelik türk milli takımına attığı o golden sonra güya sevinmeyip, alman futbolculara göz kırpmak ise kendisini en az lahm kadar alman yapmıştır.

sana hak vermiyor, seni sevmiyoruz mesut. sadece saygı duyuyoruz, o da en azından saygı duyacak kadar onurlu bir millet olduğumuz için.. mümkünse türkiye'de ki rövanş maçına gelme. ve azalarak bit.

edit: genç hanslar rahatsız mı oldu da eksiye gitti eliniz? yoksa bize attığı gol sonrası evde, içten içe sevinen tiplerden misiniz?
© copyright 2005 - 2026