bugün

allah a inanmayan insan al sana kanıt

1,618'e bağlanan, ve bu sonucu verecek tüm sayıların toplanıp, çıkartılıp, çarpılıp, bölünüp biraz da çırpılıp insanlara mucize olarak sunulması şeklinde kendini gösteren kanıt.

mekke'nin kuzey kutup noktasına uzaklığı ile güney kutup noktasına uzaklığının oranı 1.618 imiş. birkaç km hata payıyla bu bütün haritalarda böyleymiş.

şimdi ben merak ediyorum mekke nin bulunduğu noktanın tam arkasında yani simetriğinde neresi var? okyanus mu? orası nasıl kutsal bi özellik taşımakta acaba?

dünyaya hakim 1,618lik orana göre, hangi şehrin güney/kuzey kutup noktalarına oranını alırsanız yine aynı sonuç çıkar. bundan bihaber miydiniz?

altın sabit 50 yıldır konuşulan, en son dan brown ın da derinlemesine işlediği bir konu. var olan her canlıda bu oranın yerleştirildiğini düşünmek yerine, bu orana sahip olmayan canlıların seleksiyona uğrayarak yok olduğu konuşulmakta. bilimde kanıtlanamayan her olguyu işte tanrı nın mucizesi diye adlandırmak.. ne kadar doğru olur?

kabe'nin yapımını allah mı emretmiş? hz. muhammed e koordinatları verip altın orana uygun yerde inşa edilmesini mi söylemiş? ne için? müslümanlığı ve mekke topraklarını her şeyden her yerden üstün tutmak için mi?

bu "altın oran" karşısında ulvi hislerle göz yaşlarına boğulup, aman tanrım bu nasıl mucize diye haykıran adamları; bundan 1000 yıl önce yağmurun yağmasını tanrının gazabına bağlayan insanlara benzetiyorum. sabredin.. bi sakin olun muhterem. tanrı nın sayılarla insanlığı kendine hayran etmek gibi ihtiyacı yoktur. hiçbir zaman olmamıştır. olamaz da.

dünya nın hiçbir noktasının birbirine kıyasla bir üstünlüğü, bir mucizesi, bir önemi yoktur. şüphesiz ki o; yeri göğü aynı şekilde aynı değerle var edendir. böyle basit oran hesaplarıyla değerlendirilemeyendir. çözülemeyendir.