bugün

cahil bir topluma seçim hakkı verilmesi

iki açıdan ele almak lazım bunu. birincisi, hep birlikte toplumsal bir kalkınma ve bilinçlenme yaşayacağız diyerek halka seçim hakkını vermek ve sonuçlarına her koşulda saygı göstermektir.

ikincisi, hep birlikte toplumsal bir kalkınma gelişmişlik düzeyi yakalayacağız, medeniyet iddiamıza bu anlayışla uzanacağız diyerek halka seçim hakkı vermek ve her koşulda bu yeni anlayışın seçimini yönlendirme eylemi içerisine girmek.

cumhuriyet ile girilen süreç ikincisini tercih etmiştir. bir zihniyet doğmuş büyümüş ve hakim güç haline gelmiştir. askeri darbeler seçimlere saygısızlığın bir neticesidir. sebeplerini de üreterek haklılığını ispata koyulmuştur.

bu zemin kayıyor canlar, her kafadan farklı bir sesin çıkması, ciyaklamalar, viyaklamalar bundandır. bir zihniyet çöpe gitmek üzere ve tüm gücüyle direniyor. direnirken de halka aptal, cahil yakıştırmalarını yaparak her geçen gün daha fazla çirkefleşiyor. bırakın devrilsinler ve istedikleri gibi hakaret etsinler. zaten kalitesizdiler, bu özelliklerinin gereğini yerine getiriyorlar.