bugün

veysel eroğlu

tarkan'a kendi işine bak manasında ben şarkı söylüyor muyum diyen evlere şenlik bakanımızdır. halbuki bu işler onun kategorize ettiği kadar basit olmuyor. herkes kendi işine baksın derken konunun ucu sana mı dokundu acep? dokunduysa ki dokunmuş anlaşılan kendisine popüler müzik grubu olan u2'nun evrensel mana da neler yaptığına veya bir insanı sadece tek işle uğraşma eşiğiyle daraltma sığlığına biraz geniş bakabilmesini salık veriyorum. ha bakabilir mi bakan orası tartışılır süphesiz. şuanda bakamadığı üzere.
yoksa şarkıcı şarkı yapsın başka bir şey yapmasın derken ki mantık daraltıcı bir mantıktır. kendi çapında sansürdür. bu sansürcü zihniyetten özgürlükçü bir anayasa beklenir mi? bence, beklenemez. hayırcı ve evetçi diyerek toplumu kamplaştırmanın göbeğinde duruyor bu sığ beyinler.
doğanın insan eliyle katli bu sığ beyinlerden çıkmakta. alnımıza kazınan evetçilikten ve hayırcılıktan azcık kurtulabilirsek, şu tip konuları daha aklı selim irdeleyebileceğiz. şarkıcı konuşmasın, sussun. senin gibi sığlar ötsün, dursun. kanarya misali şakıyor durduramıyoruz efendim.