bugün
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle53
- türk pornoları18
- rahmi koç hakkında soruşturma başlatılması11
- uludağ sözlük tımarhanesi4
- penis yüzüğü4
- kadınını meleğim diye seven erkek4
- halkın gelir düzeyinin yükselmesi3
- tütüncüde 40 tl'ye satılan 20 lik sigara6
- zaman doğrusal mıdır döngüsel midir7
- 6 haziran 2026 çükümün kanaması2
- mesajlaşacak kimseyi bulamamak2
- boşalınca gelen anlamsızlık hissi2
- ne zaman adam oluruz4
- sözlük yazarlarının ölüme bakış açısı4
- aldatma nedenleri3
- güzel kız arkadaşları olan sözlük kızları2
- eskişehir barlar sokağı2
- gece sözlükte oluşan elit ortam4
- araba ön camına güneşte ne konulur8
- gocu40
- gocuz aman baba kart on toper ector true bud dy7
- en saçma yiyecek isimleri6
- 2026 dünya kupası8
- avustralya3
- beyazsemsiyeliyabanci5
- en son ne yediniz10
- sözlüğün en kötü yazarları12
- kadınları itici yapan detaylar12
- mossad'ın pkk planını türkiye'ye kim sızdırdığı10
- 7 haziran 2026 venezuela türkiye maçı7
- 10 haziran tüpraş stadyumu teoman konseri2
- evde karıyı başka bir erkekle yakalamak3
- iki cahil çocuk4
- cumartesi günü sözlükte takılmak3
- büyük günah işleyen kimsenin durumu8
- kadayıflı sundae2
- gammaz olacağıma totomu bafiletirim daha iyi3
- vincenzo italiano9
- aylık 266 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- dünya da istediğiniz değişiklikler2
- 50 tl vs true ile bir gün7
- anlayışlı bir insanı sürekli sınamak8
- hem ahmet kayacı hem atatürkçü olmak19
- kalp sağlığını merdiven çıkarak test etmek5
- üniversiteli escort kızlar2
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay3
- neden uludağ anlatsana biraz4
- kusurlarına rağmen sevmek6
- coca cola'yı boykot etmek2
- manyak birader4
hayatına baktıkça hep bir hayranlık ve acı duyduğum şahane insan. şahane insan diyorum çünkü; fransızdır, asildir ama asilliğinin yanında karşı durduğu şeylere karşı serttir. asla itiat etmemiştir kimseye karşı, güçlüdür, bilgilidir, hayatı düz mantıkla yaşamayanlardan, sürekli bir şey öğrenerek yaşayanlardandır. boş işlere tahammülü olamayan, kendini büyüten, her an kendini geliştirme gayretinde olan adamdır. şu an eşine benzerine az rastlanır, onun gibisi bulunmaz türünde bir insandır. zamanının şartlarına rağmen inanmadığı, sevmediği, yanlış bulduğu şeyi acımasızca hicvetmiş ve bundan hiç korkmamıştır. aynı sertliğini hayatı boyunca sürdürmüştür, boyun eğmemiştir sonunu ne olacağını bilse bile. bu yüzden sürekli sürgün hayatı yaşamıştır. hazır cevap, sivri dilli bir kişi olması onu zamanında zorluklara sokmuştur, başına bela almıştır. genç bir asilzadeyi gücendirmekten korkmamış, geri durmamış orada ona haddini bildirebilme cesaretini gösteren belki de tek insan oydu. ingiltere sürgünü onu güçsüzleştirmemiştir. daha çok önüne gelen fırsatları en iyi şekilde kullanma özgürlüğünü kullanmıştır. ingiltere'nin şehrinden, yazarların, insanlarından, kültüründen tecrübeler edinmiş ve etkilendiği şeyler olmuştur.
acı duyuyorum çünkü böyle bir şahane insan öldü. bir daha rastlanmayacak böyle insanlara o yüzden eserlerini okuyorum, kendime idol olarak seçiyorum onu. neyse çok uzatmadan vikipedi den linkini veriyorum. okuyun ki bir insan hayatta nasıl dolu yaşar, şu an yaşadığımız hayat ne kadar boş öğrenin. saçma sapan dizilerle öldürdüğünüz zamanlara yanın.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Voltaire
acı duyuyorum çünkü böyle bir şahane insan öldü. bir daha rastlanmayacak böyle insanlara o yüzden eserlerini okuyorum, kendime idol olarak seçiyorum onu. neyse çok uzatmadan vikipedi den linkini veriyorum. okuyun ki bir insan hayatta nasıl dolu yaşar, şu an yaşadığımız hayat ne kadar boş öğrenin. saçma sapan dizilerle öldürdüğünüz zamanlara yanın.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Voltaire
güncel Önemli Başlıklar
