bugün

cihat arman

(Futbolcu, d.1919)

Fenerbahçe Marşı'nda da adı geçen, Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin efsane kalecisidir. Futbola Galatasaray Lisesi'nde başladı. Öğrenimini Ankara'da sürdürürken 15 yaşında Gençlerbirliği kulübüne girdi. 1936'da istanbul'da oynanan maçta dönemin Yugoslavya milli takımına karşı henüz 17 yaşındayken milli takım kalesini korudu. Gençlerbirliği forması altında 2 kez milli takıma çağırıldı. 1937'de istanbul Güneş Kulübü'ne geçti. Bu forma altında da 1 defa milli formayı giydi ve 1 istanbul Lig Şampiyonluğu yaşadı.

1939'da Fenerbahçe'ye geçti ve 1951 yılına kadar Fenerbahçe formasıyla 308 maça çıktı. Fenerbahçe forması altında 10 kez milli takıma çağırıldı ve bu maçların 9'unda kaptanlık yaptı.

Futbolu bıraktıktan sonra bir dönem spor yazarlığı ve antrenörlük yaptı. Beşiktaş, Kasımpaşa, Beyoğluspor, istanbulspor ve Yeşildirek takımlarını çalıştırdı. Genç ve A Milli Takım antrenörlüğü görevlerinde bulundu.

Tekniğinin yanında atletik meziyetleri, müdahaleleri ve refleksleriyle kale direkleri ve çizgisi arasında "yenilmez adam" olarak çağırıldı. Gelmiş geçmiş Türk kaleciler arasında hep örnek gösterilen sembol bir isim olarak yer aldı.