bugün

28 temmuz 2010 young boys fenerbahçe maçı

fenerbahçe'nin acilen sakat futbolcılarına kavuşmasını dilediğimiz maç. maçta ilk göze batan rakip takımın hafife alınmasıdır. gerek spor yazarları gerek oyuncular young boys'tan böyle bir hücum futbolu beklemedikleri aşikar.

volkan demirel bldiğimiz, hirsli çalışkan ama her an hata yapabilme olasılığı yüksek. bugün 2-2 lik skor da payı young boys forvetleri kadar büyük.

önder turacı ilk yarı felaketti. attığı isabetsiz paslar, kaçırdığı adamlarla dikkat çekti. lakin ikinci yarı kaleye giden şutu kafayla çıkarması beğenildi.

bekir irtegün ilk yarı yaptığı hatalar hazırlık maçında bile yapılmayacak türdendi. ikinci yarı toparlamaya çalışsa da geçen seneki hırsı ve perfonmasını mumla aratacak gibi görünüyor.

fabio alves da silva bilica defansın şefi lugano olmadıkça bu adam kademe alırken basarken ısrarla hata yapmakta. ve bu geldiği günden beri aynı vaziyette. ikinci yarı aykut hocadan aldıkları ayarla kendini toplamaya çalışan defans oyuncusu.

andre dos santos stoch'la iyi işler yapacağa benziyor. bir de hücuma çıktıktan sonra geri dönebilse fenerbahçe en azından sol kanadını güvence altına alır.

miroslav stoch şüphesiz fenerbahçe'nin en iyi transferi. bugünkü maçta onun olmadığını düşünmek bir kabus. zeki ve seri olması göz dolduruyor. iki golde de payı vardı, ilk goldeki çapraz koşusuyla emre'ye boş alan açması ve ikinci goldeki becerisi ayakta alkışlattı kendini. kısaca maçın en iyisi idi.

emre belezoğlu ilk geldiğinde taraftarlarca memnuniyetsizce karşılanan emre'de şu an takımda olduğu için şükrettiriyor allah'a. stoch kadar olmasa da maçta hırsı ve çalışkanlığı ile gösterdi kendini. cristian'ın eksiklerini kapatması da cabasıydı. ayrıca takımın ilk golünü attı.

cristian oliviera baroni sahada hacimce yer kaplaması dışında hiç bir faydası olmadı. defansla hücum oyuncuları arasında bağlantı kuramadı. kısaca özetlemek gerekirse felaketti.

colin kazım maçın başında stoch ve emre'den sonra sahadaki nadir neferlerinden biriydi fenerbahçenin. kendini affettirmek istediği, fenerbahçe de kalmak istediği aşikar. fakat hala çocuk. gördüğü ikinci sarı kart çok amatörce idi.

alex de souza kral artık avrupa futbolunun çok gerisinde. becerisi ve oyun zekası üst düzey olsa da fiziki eksiklik gün be gün daha da açığa vuruyor kendini. fenerbahçe'nin oyun şablonundaki devrim kral'ın emekli edilmesinden geçiyor. geriden top alamayınca saha içinde gözükmez oldu, lakin savunma da takımı için çaba gösterdi.

gökhan ünal klasik fenerbahçe forvet oyuncusu dramı. yalnızlık allah'a mahsus o da farkında. o yüzden geri dönerek geriden top almaya çalışarak faydalı olmaya çalıştı.

selçuk şahin gökhan ünal'ın yerine oyuna girdi. takım savunmasına katkıda bulundu. zaman zaman saçmalasa da iyi ki var.

semih şentürk milli yedek 80. dakika da alex'in yerine oyuna dahil oldu. ileri de baskı yapmaya çalıştı.

devid de souza 2008 avrupa şampiyonlar liginden sonra kendi kafasında futbol hayatına son verdi. şimdi yattığı yerden parasını alıyor, eğleniyor. takımda neden bulunuyor anlam veremiyorum. cristian'ın yerine girip 5-10 dakka koştu.

aykut kocaman elindeki en iyi kadroyu çıkardı belki ama maçın ciddiyetini oyunculara hissettiremediği açıktı. yaptığı değişikler mantıklı idi. belki de elinde gelen buydu bu akşamlık. şunu unutmamakta fayda var bugün young boys köln gibi beş gol de atabilirdi. eğer ev sahibi takım biraz şanslı olsaydı aykut hoca'nın ipi darağcına çekilebilirdi.

velasıl kelam sevgili okurlar, fenerbahçe ye acil bir forvet şart. bu sistem artık miyadını doldurdu, yeni oyun yüzüyle fenerbahçemizi görmek dileğiyle.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar