clash of the titans

2010 ingiltere-amerika ortak yapımı, Aksiyon, Dram, Fantastik türlerindeki filmdir.
--spoiler--
filmin fragmanlarını görünce beklentim bayağı bir artmıştı aslında. gerçekten çok iyi bir fragmana sahipti film. ama filmi izleyince çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. özellikle konu olarak herkül, zeyna gibi dizilerden ya da çizgi filmlerden öteye geçemeyen, bin türlü klişe barındıran bir konusu var. adam gibi bir konusu varsa da (ki ben göremedim) çok yüzeysel geçilmiş. dövüş sahneler falan da çok kötüydü. tatmin edici değildi.
filmin olumlu iki üç yanı var gerçi. mesela bazı görsel fektleri. bunlar bazen doğa manzarası bazen ilginç ilginç yaratıklar olarak karşımıza çıkmakta bazen de ışıldaklı zeus oarak. en iyi görsel efektler ise tabii ki filmin en ilgi çekici sahnesi olan release the kraken sahnesinde bulunmakta. yaratıkların resmedilmesi konusunda söyleyecek bir şey yok yani. gayet iyi yapmışlar. artı ben 3d olarak da izlemedim. buna rağmen güzel geldi.
bir başka olumlu şey ise film'DEki iki güzel hatun. biri iO (Gemma Arterton) diğeri ise Andromeda (Alexa Davalos). gerçi andromeda pek işlenmemiş. keşke daha fazla yer alsaydı diyorum. andromeda akrep sahnelerinde çok ofsayt pozisyonlara düşse de frikik vermedi. bu bilgiyi de araya sıkıştırayım.
film'De anlamadığım birkaç şey var. mesela bir ara küçük elektronik oyuncak robot vardı. onun anlamını çözemedim. sonradan da hiç değinmediler. ikinci şey ise filmin isminin alakasız olması. bırakın titanların savaşını film'De bir tane titan bile göremedim ben.
oyunculuklara gelirsek bu konu'da da iyi birşey söylenemez. perseus'un kıl ve p.ç halleri insanın sinirini bozsa da katlandık sonuna kadar.
--spoiler--
sinema'da olmasa da ev'De izenebilecek vasat bir film. bir kaç tane görsel efekt için izlenebilir.