bugün

alman hesabı

alman hesabı dedikleri boru ya da şehir efsanesi değildir. henüz kaideyi bozan bir istisnaya denk gelmedim zahir. çok doluyum dostlar, çok.
arkadaş bir gün de bana jest yap ya. bir gün de sana bir şey ısmarladığımda, acaba benden ne menfaati var bakışı atma.
benim için 1.82 lik bir şey alıp eve geldiğinde, daha nefes almadan fişi gözüme sokma, bir kere de "önemli değil ya aramızda lafımı olur 1 euronun" de, hadi onu demiyorsun deli dana gibi 2 cent aramamı büyük bir titizlikle, normalmiş gibi izleme! boşver de.
demez bunlar, hakkaten demezler. 2 cent bile olsa , "olsun sonra ver" der, siktir et demez. birlikte bir yere gidip yiyip içtiğinde " birlikte mi, ayrı ayrı mı ödeyeceksiniz" in cevabı: her daim ayrı ayrıdır, şaşmaz.
hesapla alakalı olmasa da, bunların bir malına zarar vermeye görün &%?!. güdümlü anne terliğini yediğim yıllarda annemden öylesine korkmadım ben bir almanın minnacık tuzluğunu kırdığımda. gözlerini belertip koşarak hesap makinasını getirdi önce, sonra zamazingosunu aldığı yılın gayri safi yurt içi hasılasını hatırlamaya çalıştı, sonra * *. şaka maka tuzluğun aynısını isterim der, aldatılmış sevgili gibi her fırsatta bu fahiş hatayı yüzüne vurur, olayı unutana kadar da bin beşyüz karış suratla gezer. yineliyorum; bugüne kadar daha farklı bir versiyonuna rastlamadım ben bu elemanların. ha benim cenabetliğim, benim mıknatıslığım orasını bilemiyorum. lakin bu olay artık, "parayı sokakta mı buluyoruz deyuu" dan da öte insanı insanlığından soğutan bir hal alır. sen ister kültür de, ister evvelden beri öyle yetişiyorlar de beni ırgalamaz arkadaş, biraz ince fikirli olacaksın, biraz karşındaki adamdan örnek alacaksın. haaa şimdi bi dakka sezar'ın hakkı sezar'a, söylemesem ayıp olur, üstümde kalır. hesap bu boru değil; sadece almazlar, ayrıca evine gelip içtiği biranın parasını vermeye falan da çalışırlar. öyle de deli dumrul, öyle de saykodurlar.
velhasıl dostlar, o kadar yıl havuz problemi çözdüm, hesap yaptım lakin bunların hesabına, usulüne kafam basmadı.

haa bir de;
iki türkün
- abi sok o parayı cebine!
- aa ayıp ediyosun kardeşim
-şerefsizim konuşmam, sok dedim. şurdan alıyorsun bilader...

şeklinde kendilerinden geçercesine hesabı ödemek için gösterdikleri azmin amacını idarak ettikleri an da suratlarının hali için gider tadım çekirdek alır, karşısına oturur, çitlersin. iyi ki anlamıyolar, -her haltı polise haber verme huyları da ayrı bir entry konusu- yoksa cümle içinde geçen " bak ödersen ölümü gör", "aaa çocuğumu keserim ben ödicem" * türünden cümleler, siren sesi& polis fetişi almanlarımızı ışık hızıyla harekete geçirecektir.