bugün
- from gold from dust31
- senin aklini alirim9
- senin aklini alirimin mürdüm rengi kazağı9
- şampuan yerine saç kremi almak6
- evli bir adama aşık oldum sözlük17
- birine aşık olup kafayı yemek9
- 2 ekim 2026 belçika türkiye maçı15
- ispanya'nin terör bitirme formülü41
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
- sydney sweeney'in memeleri7
- ups boobs ve diğer sözlük kızları5
- geceleri şam tatlısı diye ağlayan pezevenk3
- çok fena hardcore seks döndüğü düşünülen yerler8
- damarsız tüysüz manisa yaprağı11
- fiziği güzel sözlük kızları56
- gs'nin 8 şampiyonluğu iptal edilecek5
- gecenin şarkısı4
- memeleri kafam kadar kız24
- fatma betül sayan kaya70
- kadının en öpülesi yeri11
- belçika attı6
- ismet'in gereksizliğe adanmış hayatı8
- durduk yere bir kıza bütün servetini vermek5
- iki çıplak erkeğin arkadaşça aynı yatakta uyuması10
- uğurcan çakır8
- sözlük yazarları mutlu olmak için neler yapıyor9
- ara sıra kadın gibi hissetmek15
- gece döner bıçaklı şirinler tarafından kovalanmak5
- ilk buluşmaya kocam yazan pastayla gitmek11
- yeniden dünyaya gelsen olunacak meslek2
- izmir'in akp'ye geçmesi20
- kevin de bruyne3
- 0 0 7 abime ayarlayacağım manita17
- kuran da namazın olmaması12
- memesiz kızlardaki özgüvenin kaynağı3
- görsel yükleme problemi5
- areola estetiği2
- yağmuru kim döküyor4
- sözlük yazarları köfte ekmeği nasıl tercih ediyor12
- bir kızın şemsiyesinin altına sığınmak12
- hangi aktörle aynı filmde oynamak isterdiniz3
- sırılsıklam2
- uefa uluslar ligi10
- sözlükteki kız yazarları deşifre ediyorum4
- ismet gurbuz 2024'ün çaylak olması5
- odyssey2
- sabahın köründe işe giden ezik13
- traveler vs iock4
- özel uçak alacaklara tavsiyeler8
- arda güler4
(bkz: #8180801) şeklindeki entry üzerine yanlış anlaşıldığını düşünen yazardır. hayır, ilgili entrynin neresinde rush üzerine yargıya varılmıştır anlamıyor poisonx... yazının başında da anlaşılacağı üzere rush nickli yazarımızın bir yazısından yola çıkarak "kader" ve "kaza" birbiri ile aynı başlıkta incelense de özünde birbirinden farklı anlamları karşıladığını söylemiştir poisonx ve kazaların da yazgı ile alakalı olduğunu da haşa ki reddetmemektedir. ancak; kazalardaki ihmal etkisini gözardı etmeyi, yok saymayı, masumlaştırmayı kabul etmemiştir. gel gelelim ki işe nasıl geliyorsa öyle çıkarmış anlam da söylenen herşeyden ve onca şeyin sonunda çıkarılan anlam "biri şuna kader dersi versin." ve "bu adam çok eblek" şeklinde olmuş, üzüldüm ziyadesiyle...
yazıda da belirtildiği üzere tekrarlıyorum oradaki yazılanlar doğrudan kişiye ait şeyler değil, doğrudan düşünceye ve düşünce yapısına ait şeylerdi. kaldı ki kişileri tartışmak aptalların işidir. düşünceleri tartışmak insana daha bir yakışan türden bir aktivitedir. ve şu anda gene aynı şeyi yapmayı tercih ederim. ihmalkarlık sonucunda yaşamını yitiren insanların ardından "onların kaderinde ölmek varmış" diyen adamı, arkalarından "güzel öldüler" diyen adamı nerede olsa ayıplarım... elbette ki yaşananlarda bir ihmal var mıdır? yok mudur? hayatını kaybeden insanlar çalışma ve güvenlik talimatlarını yerine getirmiş midir? bunlar konu ile ilgili sorulması gereken sorulardır kader dersi vermeden önce... ve tepki gösterenlerin tepkisi de yetkililerin "gerekli incelemeler yapılacak ve ihmal varsa sorumluları tespit edilecek" demek yerine "kaderlerinde ölüm var.", "ailelerine tomarla para yağdırdık." demesinedir.
ben biraz daha konsepti genişletiyorum kendi payıma ve benim tepkim üç kuruşluk propaganda yapabilmek adına bu zincirleme gafları(aslında bilinçli de olabilir açıklamalar, emin olamadım) savunabilenleredir en çok.
"ben işimi yapıyorum, hukuki yollardan hakkını ara!" kısmı da ayrı bir komedi gelir poisonx'e... elbette ki doktorluğun gereği hastanın rahatsızlığı, hastalığı ile ilgili kendisinin ihtisas alanında elinden geleni yapmaktır. hasta yakınlarına yaklaşımı ise katiyen doktorluğunun gereği değildir. bu bir insanlık gereğidir... olayı sayın rush'un yaptığı gibi şahsileştirecek olursam da günde 100+ insanla muhattab oluyorumdur ve yaptığım işi de yakın olanlar bilirler ki severek, bayılarak yapmıyorum ama mesai saatleri içinde de insanlık gömleğini şirketteki vestiyere asmayı yakıştıramıyorum kendime. elbette ki herkesten bunu beklemek hata olur ki böyle bir beklentim de yok...
gene aynı bitiş olacak ama umarım ki rush'un bir sevdiği, hiç tanımadığı birilerinin ihmalkârlığı sonucunda yaşamını yitirmez... tek ümidim bu. çünkü hayatın öğrettikleri arasında insanın birşeyi ne kadar yadırgarsa, ne kadar karşı olursa birşeye günün birinde o kadar içine düşeceği gerçeği var. elimde bu anlamda da çok örnek var, çok fazla.
yazıda da belirtildiği üzere tekrarlıyorum oradaki yazılanlar doğrudan kişiye ait şeyler değil, doğrudan düşünceye ve düşünce yapısına ait şeylerdi. kaldı ki kişileri tartışmak aptalların işidir. düşünceleri tartışmak insana daha bir yakışan türden bir aktivitedir. ve şu anda gene aynı şeyi yapmayı tercih ederim. ihmalkarlık sonucunda yaşamını yitiren insanların ardından "onların kaderinde ölmek varmış" diyen adamı, arkalarından "güzel öldüler" diyen adamı nerede olsa ayıplarım... elbette ki yaşananlarda bir ihmal var mıdır? yok mudur? hayatını kaybeden insanlar çalışma ve güvenlik talimatlarını yerine getirmiş midir? bunlar konu ile ilgili sorulması gereken sorulardır kader dersi vermeden önce... ve tepki gösterenlerin tepkisi de yetkililerin "gerekli incelemeler yapılacak ve ihmal varsa sorumluları tespit edilecek" demek yerine "kaderlerinde ölüm var.", "ailelerine tomarla para yağdırdık." demesinedir.
ben biraz daha konsepti genişletiyorum kendi payıma ve benim tepkim üç kuruşluk propaganda yapabilmek adına bu zincirleme gafları(aslında bilinçli de olabilir açıklamalar, emin olamadım) savunabilenleredir en çok.
"ben işimi yapıyorum, hukuki yollardan hakkını ara!" kısmı da ayrı bir komedi gelir poisonx'e... elbette ki doktorluğun gereği hastanın rahatsızlığı, hastalığı ile ilgili kendisinin ihtisas alanında elinden geleni yapmaktır. hasta yakınlarına yaklaşımı ise katiyen doktorluğunun gereği değildir. bu bir insanlık gereğidir... olayı sayın rush'un yaptığı gibi şahsileştirecek olursam da günde 100+ insanla muhattab oluyorumdur ve yaptığım işi de yakın olanlar bilirler ki severek, bayılarak yapmıyorum ama mesai saatleri içinde de insanlık gömleğini şirketteki vestiyere asmayı yakıştıramıyorum kendime. elbette ki herkesten bunu beklemek hata olur ki böyle bir beklentim de yok...
gene aynı bitiş olacak ama umarım ki rush'un bir sevdiği, hiç tanımadığı birilerinin ihmalkârlığı sonucunda yaşamını yitirmez... tek ümidim bu. çünkü hayatın öğrettikleri arasında insanın birşeyi ne kadar yadırgarsa, ne kadar karşı olursa birşeye günün birinde o kadar içine düşeceği gerçeği var. elimde bu anlamda da çok örnek var, çok fazla.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar