bugün

miyop olmanın verdiği eziklik

ancak miyop olan, uzak diyarları türk filmi misali flu bir şekilde gören insanların anlayabileceği ve yaşayabileceği ezikliktir.

ben miyopum. ondan bu ezikliğim. gözlüksüz veya lenssiz her yer bulanık, her şey karma karışıktır benim için. böyle yaşamak nedir bilir misin sen, gözlerinde en ufak bir bozukluk olmayan insan seni?! sen beni anlayamazsın. nasıldır, ne hissederim, ne hakaretlere maruz kalırım anlamazsın beni. şimdi anlatacaklarımı iyi oku ve empati kur lütfen. üzül bana, acı, yasımı tut, hatta ağlarsan da "niye ağladın ki la?" demem. anlarım seni.

ne annemde ne de babamda göz bozukluğu filan yok allah'a şükür ama bendeniz, televizyonun dibine gire gire tom ve jerry, şirinler ve çılgın bediş filan izlediğim için -böyle dibinden izleme gibi bi fantezi geliştirmişim o yaşlarda- güzelim gözlerimi bozmuşum. bir de nasıl bi mallıksa bende ki, gözlük takma merakım vardı zaten. milletin gözlüğünü takıp "ay keşke benim de gözüm bozulsa bende taksam negzel!" diye dolanıyordum. dualarım 5. sınıfta kabul olmuş, bunu fark ettim.

h: hoca
b: ben

b: hocam şurda ne yazdınız göremedim?
h: kızım kör müsün?
b: hocam galiba gözüm bozuk özür dilerim =(

kendi, özenle seçtiğim altın sarılı iğrenç kahverengi leopar fonlu bir gözlüğüm olmuştu artık. nasıl bir iğrençlik? nasıl bir stil anlayışı bu hala inanamıyorum kendime. neyse efendim, ben gözlüğü takmış dolanıyorum gören de bi bok zanneder. bi götüm kalktı, bi şımardım sanki okulun en güzel kızıymışım gibi dolanıyorum. herkes de "ay gözlük ne güzel yakışmış! ay süper olmuş ne tatlı" filan diye gaza getirmekle meşgul beni ama arada 4 göz diye hakaret edenler de oluyor ağlıyorum filan. bi de duygusal bi velettim hala da öyleyim gerçi.

-anneeüüaa bana 4 göz dediler bugüüün! hüüvvaağğüüaa
-desinler evladım. onların ayıbı, sen bi şey deme.

neyse, metanetli olmaya çalışıyorum annem de "hem gözlük sana çok yakışıyor boşver" diye fişekliyor beni. bazen, okulda bazı piçler vardır ya hani kızlara sataşırlar, heh işte bunlardan birkaçı kafayı bana takmış gözlüğümü gözümden alıyorlar filan eğleniyorlar kendi çaplarında. ben bir yasa pasa giriyorum sorma! gözlüksüz de kendimi feci halde çirkin ve çıplak gibi hissediyorum neden bilinmez, uzun yıllar gözlük takanlar da böyle bi olay var. gözlüksüz "ıyy ğöööö" olurlar gibi gelir.

ortaokula geçtik. yeni moda gözlükler çıktı tabii. yakışıklı çocuklar da var. ilgi çekme derdine girmişim. hoşlandığım çocuk vardı bitane cihan diye. cihan siyah kemikli gözlük takıyordu. çeşitli hayaller kuruyorum tabii cihan'la ilgili. o da gözlüklü bende gözlüklüyüm. oh ne ala mualla! hatta ben de kemikli siyah bi gözlük alayım! belki çıkma teklif eder, süper bi çift oluruz diyorum. tabii cihan'ın bana bakma ihtimali, guiza'nın her maçta gol atma ihtimalinden çok daha düşük. neyse, ergen bir insandım. ne yapacaksın? binbir dil dökme seansından sonra o gözlüklerden aldırabildim babama. şöyle gözlüklerimi taktım havamdan geçilmiyor lan.

görsel

servisten bi inişim var sanki thrinity mübarek! cihan da neo olacak filan. tey tey! yavrum evladım. cihan tabii okulun en güzel kızı sarı saçlı mavi gözlü süper vücutlu sinem adlı hatunla fingirdeşmekte o sıralarda. hayallerim yerle yeksan oldu, kendimi back street boys'un acılı depresif şarkılarına verdim tabii. walkmanim vardı. kaseti takıp artistik figürlerle okul bahçesinde dolanıyorum, acılı bakışlar atıyorum etrafa.

tüm bu ezikliğim lisede de devam etti. gözlüğü elimle düzeltmeler, burnunun üstüne düşmeler filan... hiçbir erkek ilgilenmiyordu adeta. çirkin ördek yavrusu en sevdiğim masallardandı. lisede de sevgilim olmadı. kimse benimle takılmak istemiyordu, resmen loser bir kızdım. odam brad pitt posterleri doluydu. "brad bana yeter o hepsinden yakışıklı zaten" diyordum. ahaha! sanki brad, tövbe tövbe. *

bazı zamanlar, gözlüğümü takmayı unuttuğum oluyordu. hayatımın pamuk ipliğine bağlı olduğu anlardı o anlar. kimse anlamaz. yanlış otobüse binip "kardeşim kör müsün tabelada bakırköy yazıyo görmüyo musun!" diye azarlanmalar hep oldu.

-kör müsün ulııaan! önüne baksana!

körüm ulan körüm. 3.5 ve 4.5 derece miyop olmak nedir bilir misin lan sen? gözünün retinasını çizerim ulan senin. itosfer. adam ol adam.

düzeltme: şimdi lens kullanıyorum lan. iyi böyle iyi.
güncel Önemli Başlıklar