bugün
- yakıştırdığım çiftler serisi 153
- sözlüğün vahşi kelebeğine eş arıyoruz20
- hangi yazarla çift olursunuz29
- silvermist sözlükten gitmesin kampanyası10
- sözlükte bile yalnız olmak10
- murat kekilli dinleyip intihar eden gençler3
- whatsapp telegram discord grupları sözlüğü bitirdi16
- üzülünce kime gidersiniz4
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı21
- ya bi siktirin gidin15
- sözlük çiftleştirme servisi11
- erkeklerin sohbet muhabbet edememesi7
- berna laçin'in gözaltına alınması41
- nick vermeden bir yazara seslen13
- ulu sözlük telegram grubu12
- sözlük yazarlarının eski sevgiliyi unutma süresi11
- fon skandalı önergesini akp ve mhp'nin reddetmesi5
- roma imparatorluğu nun yıkılış nedeni3
- sözlükte sevgili yazar eksikliği9
- şapka takar mısınız12
- hesabı siliyorum sözlük bir şey diyor musun19
- arkadaşlar ben de hesabımı siliyorum11
- parcalandim toparlanamiyorum317
- 2200 yılında nasıl görünürdüm4
- sarapci koala hatayi13
- bir erkeğe ilk adım nasıl atılır18
- süpermarket dolabının arkasında 10 yıl ölü kalmak3
- ismet gurbuz'ün tırnakları4
- istanbul12
- bir bela geliyorun profil fotosu4
- 2026 lisans kpss sonuçları8
- sözlükte eleştiri kaldıramayan küçük krallık19
- tomtom mahallesi2
- bakıp bakıp adım atmayan erkek17
- sümüklü böcek çiftleşmesi6
- bakalım erkeğim beni kıskanacak mı ergensiliği4
- erkeklerin antidepresan kullanmaması3
- ucan tekme atan hipopotam43
- vahşi kelebeğim3
- roman karakteri olsaydınız hangisi olurdunuz16
- arkadaşlar sizce neyimi düşüreyim14
- sezen taş7
- karton toblayan cocuga arkadan sımsıkı sarılmak5
- bana onu sormayin17
- atilla taş'ın kızı hayatını kaybetti3
- cemil tugay11
- bana sormadan niye entry siliyor bu yapay zeka2
- ismet birader neden koşturmuyor sorunsalı2
- iyi geceler7
- evandro roncatto2
27 ekim 2006 tarihli yazısından;
"
[...]
"Manyak makinesi" burada durmaz:
Halkın eğitiminden sorumlu televizyonlar, eli tabancalı diziler sunar çocuklara.
Dizilerin kahramanları kurşun sıktıkça, kan akıttıkça, insan öldürdükçe kahramanlaşırlar.
insan öldürmenin yüzlerce çeşidini öğretir filmler.
işkence yöntemleri, göz oyma şekilleri, bıçaklamanın binbir türü, insan boğmanın incelikleri...
"Manyak makinesi" gerçek hayatta da boş durmaz:
Eşkıyaya yakılmış türkülerle büyüyen babaların çocukları, kapısında esrar satılan okulların önünde, sustalı bıçaklarını sallaya sallaya "itibarlı" olmayı öğrenirler.
Katili "kahramandır" bu memleketin.
Çetecisi "vatansever" oluverir.
Kanunları en çok çiğneyenleri, mafya bozuntularını, kent eşkıyalarını "efsane" yapmadınız mı?..
"
tenkit ettiği, "eli tabancalı diziler" dediği, malumunuz, kurtlar vadisi oluyor efendim. ben sormaktan usanmadım, bekir coşkun ve muadilleri de cevaplamaya hiçbir zaman yanaşmadı:
1] o diziyi yayınlayan, filmine sponsor olan, gazetende çarşaf çarşaf reklam eden, sana da maaşını veren aynı patron değil miydi?
2] ateş topunu babam mı gönderdi?
--0--
üzücüdür ki, (#779587) numaralı entry ile polemik konusu olmuş bu yazdıklarım.
1] nuh tufan, "Yazarlar çalıştığı gazetenin patronunun dalkavuğu olmalıdır, patron ne derse, neyi uygun görürse onu söylemeledir. Doğru olan budur, bunu yapmamak olumsuz eleştirileek bir hareketdir." gibi bir şey kastetmemiştir. aksine, bekir coşkun'un samimiyetini sorgulamış, eğer bekir coşkun patronunun dalkavuğu değilse, patronunun uygun gördüklerinden gayrısını yazabilen bir adamsa; kurtlar vadisi gibi bir dizi hakkında önce "öyle bir dizi bizim kanallarımızda yayınlanmadığı için çok mutluyum" dedikten sonra rekor transfer ücretiyle diziyi kanal d için satın alan, hürriyet'te, milliyet'te, radikal'de, gözcü'de sayfa sayfa reklamını yapan, dizinin bir sinema filmi yapılmasına bizatihi sponsor olan kendi patronu aydın doğan'ı da eleştirmesi gerektiğini belirtmiştir. bekir coşkun gerçekten sivri dilliyse, gerçekten kıvrak bir kaleme sahipse, buyursun bu "manyak makinesi"nin çalışmasına teknik-maddi-manevi destek sağlayan aydın doğan'ı tenkit etsin de görelim.
2] bu yazdıklarımdan kurtlar vadisi'ne ya da polat'a özendiğim anlamı çıkıyorsa, iki gün sonra cnbc-e'yi ve dizilerini tenkit ettiğimde de smallville'e ve lex luther'a özendiğim sonucu çıkarılacak demektir.
3] son 25 yılda hiçbir gün "dolu" bir insan olduğumu iddia etmedim.
[sadece "o diziyi yayınlayan, filmine sponsor olan, gazetende çarşaf çarşaf reklam eden, sana da maaşını veren aynı patron değil miydi?" gibi bir cümle için bu kadar tafsilat gerekeceğini hiç tahmin etmezdim.]
"
[...]
"Manyak makinesi" burada durmaz:
Halkın eğitiminden sorumlu televizyonlar, eli tabancalı diziler sunar çocuklara.
Dizilerin kahramanları kurşun sıktıkça, kan akıttıkça, insan öldürdükçe kahramanlaşırlar.
insan öldürmenin yüzlerce çeşidini öğretir filmler.
işkence yöntemleri, göz oyma şekilleri, bıçaklamanın binbir türü, insan boğmanın incelikleri...
"Manyak makinesi" gerçek hayatta da boş durmaz:
Eşkıyaya yakılmış türkülerle büyüyen babaların çocukları, kapısında esrar satılan okulların önünde, sustalı bıçaklarını sallaya sallaya "itibarlı" olmayı öğrenirler.
Katili "kahramandır" bu memleketin.
Çetecisi "vatansever" oluverir.
Kanunları en çok çiğneyenleri, mafya bozuntularını, kent eşkıyalarını "efsane" yapmadınız mı?..
"
tenkit ettiği, "eli tabancalı diziler" dediği, malumunuz, kurtlar vadisi oluyor efendim. ben sormaktan usanmadım, bekir coşkun ve muadilleri de cevaplamaya hiçbir zaman yanaşmadı:
1] o diziyi yayınlayan, filmine sponsor olan, gazetende çarşaf çarşaf reklam eden, sana da maaşını veren aynı patron değil miydi?
2] ateş topunu babam mı gönderdi?
--0--
üzücüdür ki, (#779587) numaralı entry ile polemik konusu olmuş bu yazdıklarım.
1] nuh tufan, "Yazarlar çalıştığı gazetenin patronunun dalkavuğu olmalıdır, patron ne derse, neyi uygun görürse onu söylemeledir. Doğru olan budur, bunu yapmamak olumsuz eleştirileek bir hareketdir." gibi bir şey kastetmemiştir. aksine, bekir coşkun'un samimiyetini sorgulamış, eğer bekir coşkun patronunun dalkavuğu değilse, patronunun uygun gördüklerinden gayrısını yazabilen bir adamsa; kurtlar vadisi gibi bir dizi hakkında önce "öyle bir dizi bizim kanallarımızda yayınlanmadığı için çok mutluyum" dedikten sonra rekor transfer ücretiyle diziyi kanal d için satın alan, hürriyet'te, milliyet'te, radikal'de, gözcü'de sayfa sayfa reklamını yapan, dizinin bir sinema filmi yapılmasına bizatihi sponsor olan kendi patronu aydın doğan'ı da eleştirmesi gerektiğini belirtmiştir. bekir coşkun gerçekten sivri dilliyse, gerçekten kıvrak bir kaleme sahipse, buyursun bu "manyak makinesi"nin çalışmasına teknik-maddi-manevi destek sağlayan aydın doğan'ı tenkit etsin de görelim.
2] bu yazdıklarımdan kurtlar vadisi'ne ya da polat'a özendiğim anlamı çıkıyorsa, iki gün sonra cnbc-e'yi ve dizilerini tenkit ettiğimde de smallville'e ve lex luther'a özendiğim sonucu çıkarılacak demektir.
3] son 25 yılda hiçbir gün "dolu" bir insan olduğumu iddia etmedim.
[sadece "o diziyi yayınlayan, filmine sponsor olan, gazetende çarşaf çarşaf reklam eden, sana da maaşını veren aynı patron değil miydi?" gibi bir cümle için bu kadar tafsilat gerekeceğini hiç tahmin etmezdim.]
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar