bugün

clash of the titans

herkes tarafından bok yağmuruna tutulmuş filmdir. ha haklı mıdır tartışılır. bu filmin tek hatası mükemmel 2 fragmanla tanıtılmasıdır. fragmanların beklentiyi bu derece yükseltmesi film çıkışında insanları biraz hayal kırıklığına uğratmıştır. çünkü filmin tüm can alıcı noktaları fragmanlarda zaten verilmiştir. sonrasındada birbirinden gaz alıp "bok etti, içine sıçtı, amına koydu" tarzı yorumlar görmek pek tabiidir.

bunun yanında mitoloji okumuş tayfanın bu filme defalarca giydirmesine anlam veremiyorum ben. adamlar bu filmi tanıtırken "bir mitoloji hikayesidir" diye başlamıyorlar ki? hep bilindik hikayeler ve tasfirler üzerinden gidilse ne tadı kalacak filmin? bu sefer de "biliyoduk zaten bunları aq" demiyecek mi bu güruh? cem yılmaz deyimiyle "kesin ip var amına koyim"cilikten biraz vazgeçmek gerekmez mi?? bu mantıkla hiçbir halttan zevk alınmaz çünkü.

mitolojiyi geçip filme gelin derim ben. the prestige'i ayakta alkışlarken nikola tesla'nın sihirbaz mühendisi veya edisondan kaçan bir çekingen olarak tanıtılması kimsenin gözüne batmamıştı çünkü. her film için aynı geyikler çevrilse ve insanlar bunlara uysa sinemalar boş kalır.