bugün
- kalabalıklar içinde yalnız olmak7
- nickten isim tahmini yapmak69
- insanlar nasıl arkadaş ediniyor6
- bir hevesle alınıp kullanılmayan şeyler13
- gocunun nerede olması12
- yazarların sözlükte bulunma amaçları4
- insana kendini güvende hissettiren şeyler4
- hayattan zevk alamamak12
- hikayeyi devam ettir30
- yazın dışarı çıkmanın zorluğu4
- erkeklerin obur olduğu algısı18
- yazarlara göre olması gereken insan ömrü süresi5
- kurbağa öpüp prens beklemek14
- fakesi çaylak yiyen yazarın dramı4
- ayınan mıyorum ayınan mıyorum17
- temiz nevresimler içinde uyumak3
- başlık altında laf sokmaya çalışan tipler3
- biber dolması olsa da yesek5
- fake yazarlar2
- narsisizm2
- türk kızlarına bir öğüt bırak3
- pizzada ince hamur tercih eden erkek12
- mesajlaşılan kızın silik yemesi3
- yeşilçam filmi izlemek6
- sözlüğe yön veren kutup yıldızı yazarlar4
- cioran neden intihar etmedi3
- 32 yaş evlenmek için çok mu erken8
- pizzanın ortasındaki yuvarlak plastik şey12
- ailevi değerlere dil uzatan insanımsılar5
- çağımızın hastalığı2
- jackie chan2
- uysaljakoben16
- cinsel hikaye yazıyoruz3
- sıla'nın uyuşturucu testi açıklaması2
- bütün güzel kızların kapılmış olması5
- true'nin kadın yazarlara bakıp 31 çekmesi6
- aziz nikola3
- önüne gelene ayar verebileceğini zanneden insan3
- aylık 497 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- aylık 100 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- cem küçük5
- yeni parti50
- sen true yu savundun2
- sözlüğün kızlık zarı ile imtihanı4
- bal porsuğu3
- penisi en uzun yazar hangisi sorunsalı2
- 11 kişilik kılıçdaroğlu destek yürüyüşü4
- nick vermeden bir yazara seslen16
- dizel araç devrinin bitmesi3
- sözlükçülerin zeka seviyeleri4
allah'ın varlığı konusunda şüpheye düşmüş bir insanın zihninde oluşan sorunsaldır.
allah nerede? göreniniz var mı? ben görmedim. sanırsam allah'ı gören yok. var olabilir bilemiyorum ama ben karşılaşmadım. hayatımıza da bir etkisi yok; ne bir yardım, ne bir iyilik hiçbir şey yok. birde karşılığında bizden ona dua etmememizi istiyor sanırsam. kendisi var ise ve de bize beyin denilen kıymayı vermiş ise elbetteki bunu kullanabilen insanın ona inanmasını da beklemedi. zira ben inanmıyorum. varsa da var, ölünce göreceğiz. o zaman, ''sen de bana neden bu beyni verdin'' diye sorarım kendisine. ama sanırsam bu kadar egoist olması bizim onunla konuşmamıza engel olacak gibi gözüküyor ama neyse. inananlara da lafım yok, inansınlar. belki onlara baskılar altında hayat sürmek daha eğlenceli geliyordur. belki gizli mazoşistlerdir. dinin mazoşizmle ne alakası var demeyin bana şimdi. sabah'ın köründe istemeden kalkmak, istemeden kendimizi aç bırakmak, hac denilen kutsal mekanda tur atmak vs.
inanç denilen olgu insanın doğasında var. kimileri kurda, kimileri köpeğe, kimileri ineğe, kimileri ota boka inanmış geçmişte. ama zihinsel olarak çağ atladıkça bunların saçma olduğu kanısına varmışlar. inançsız yaşamak kendilerine ağır geleceğinden başka arayışlar içine girmişler ve allah'ı yaratmışlar. iyi hoş yaratsınlar. doğanın kanunudur deyip saygı gösteririz olur biter. ama sizin de bildiğiniz gibi allah inancı fetişizm boyutuna ulaştı. gerçek bu. acı ama gerçek. size acı gelmemesi normal ama bana acı geliyor.
allah nerede? göreniniz var mı? ben görmedim. sanırsam allah'ı gören yok. var olabilir bilemiyorum ama ben karşılaşmadım. hayatımıza da bir etkisi yok; ne bir yardım, ne bir iyilik hiçbir şey yok. birde karşılığında bizden ona dua etmememizi istiyor sanırsam. kendisi var ise ve de bize beyin denilen kıymayı vermiş ise elbetteki bunu kullanabilen insanın ona inanmasını da beklemedi. zira ben inanmıyorum. varsa da var, ölünce göreceğiz. o zaman, ''sen de bana neden bu beyni verdin'' diye sorarım kendisine. ama sanırsam bu kadar egoist olması bizim onunla konuşmamıza engel olacak gibi gözüküyor ama neyse. inananlara da lafım yok, inansınlar. belki onlara baskılar altında hayat sürmek daha eğlenceli geliyordur. belki gizli mazoşistlerdir. dinin mazoşizmle ne alakası var demeyin bana şimdi. sabah'ın köründe istemeden kalkmak, istemeden kendimizi aç bırakmak, hac denilen kutsal mekanda tur atmak vs.
inanç denilen olgu insanın doğasında var. kimileri kurda, kimileri köpeğe, kimileri ineğe, kimileri ota boka inanmış geçmişte. ama zihinsel olarak çağ atladıkça bunların saçma olduğu kanısına varmışlar. inançsız yaşamak kendilerine ağır geleceğinden başka arayışlar içine girmişler ve allah'ı yaratmışlar. iyi hoş yaratsınlar. doğanın kanunudur deyip saygı gösteririz olur biter. ama sizin de bildiğiniz gibi allah inancı fetişizm boyutuna ulaştı. gerçek bu. acı ama gerçek. size acı gelmemesi normal ama bana acı geliyor.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar