bugün
- sözlük erkeklerinin kadın halleri9
- doktor ve mühendislerin iki oy hakkı olmalı4
- the merich12
- nickten isim tahmini yapmak43
- aslan akrep ikizler kadınlarının deli olmaları5
- sözlükte erkek taklidi yapan kadın yazarlar4
- arkadaşlar ben yarım akıllı mıyım ya9
- kurbağa öpüp prens beklemek3
- sözlükte kadın taklidi yapan erkek yazarlar3
- japon denince akla gelenler9
- from dizisi4
- beynimi aldırdım vs solcuyum4
- türklerin soykırım yaptığı gerçeği4
- sözlüğün en güzel burunlu erkek yazarı3
- bursalı erkekler15
- mahmut orhan2
- sözlük kızlarının kombinleri9
- 30 dakika bilgi içerikli entry girelim kampanyası10
- g'i l d'e d l'i l y24
- arkadaşlar şeftali yer miyiz2
- yazarların aylık gelirleri5
- sözlük kadınlarının erkek halleri2
- manyak mısınız nesiniz7
- tai lung'un erkeklerden hoşlanması6
- sözlüğün kralı olmak5
- kahve içelim mi4
- enayimiknatisii16
- diamond bosphorus23
- homofobik erkek3
- habire12 adamdır37
- dünya kupası 20262
- türkiye ekonomi modeli3
- kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti3
- ben sivaslıyım2
- anın görüntüsü18
- on üçüncü nesil yazarlara hoş geldin diyoruz4
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir3
- tai lung24
- kavga etmekten korkan erkek8
- erkek erkeğe dudaktan öpüşmek2
- habire1259
- velvet51
- ak parti merkez yürütme kurulu toplantısı8
- tarla ortasında yalnız ağaç2
- vatan hainleri3
- hashimoto tiroiditi4
- karın ağrısına mekikli çözüm3
- slavko vincic2
- kuşların temiz arabalara sıçması6
- şeyh olmak için gerekenler3
allah'ın varlığı konusunda şüpheye düşmüş bir insanın zihninde oluşan sorunsaldır.
allah nerede? göreniniz var mı? ben görmedim. sanırsam allah'ı gören yok. var olabilir bilemiyorum ama ben karşılaşmadım. hayatımıza da bir etkisi yok; ne bir yardım, ne bir iyilik hiçbir şey yok. birde karşılığında bizden ona dua etmememizi istiyor sanırsam. kendisi var ise ve de bize beyin denilen kıymayı vermiş ise elbetteki bunu kullanabilen insanın ona inanmasını da beklemedi. zira ben inanmıyorum. varsa da var, ölünce göreceğiz. o zaman, ''sen de bana neden bu beyni verdin'' diye sorarım kendisine. ama sanırsam bu kadar egoist olması bizim onunla konuşmamıza engel olacak gibi gözüküyor ama neyse. inananlara da lafım yok, inansınlar. belki onlara baskılar altında hayat sürmek daha eğlenceli geliyordur. belki gizli mazoşistlerdir. dinin mazoşizmle ne alakası var demeyin bana şimdi. sabah'ın köründe istemeden kalkmak, istemeden kendimizi aç bırakmak, hac denilen kutsal mekanda tur atmak vs.
inanç denilen olgu insanın doğasında var. kimileri kurda, kimileri köpeğe, kimileri ineğe, kimileri ota boka inanmış geçmişte. ama zihinsel olarak çağ atladıkça bunların saçma olduğu kanısına varmışlar. inançsız yaşamak kendilerine ağır geleceğinden başka arayışlar içine girmişler ve allah'ı yaratmışlar. iyi hoş yaratsınlar. doğanın kanunudur deyip saygı gösteririz olur biter. ama sizin de bildiğiniz gibi allah inancı fetişizm boyutuna ulaştı. gerçek bu. acı ama gerçek. size acı gelmemesi normal ama bana acı geliyor.
allah nerede? göreniniz var mı? ben görmedim. sanırsam allah'ı gören yok. var olabilir bilemiyorum ama ben karşılaşmadım. hayatımıza da bir etkisi yok; ne bir yardım, ne bir iyilik hiçbir şey yok. birde karşılığında bizden ona dua etmememizi istiyor sanırsam. kendisi var ise ve de bize beyin denilen kıymayı vermiş ise elbetteki bunu kullanabilen insanın ona inanmasını da beklemedi. zira ben inanmıyorum. varsa da var, ölünce göreceğiz. o zaman, ''sen de bana neden bu beyni verdin'' diye sorarım kendisine. ama sanırsam bu kadar egoist olması bizim onunla konuşmamıza engel olacak gibi gözüküyor ama neyse. inananlara da lafım yok, inansınlar. belki onlara baskılar altında hayat sürmek daha eğlenceli geliyordur. belki gizli mazoşistlerdir. dinin mazoşizmle ne alakası var demeyin bana şimdi. sabah'ın köründe istemeden kalkmak, istemeden kendimizi aç bırakmak, hac denilen kutsal mekanda tur atmak vs.
inanç denilen olgu insanın doğasında var. kimileri kurda, kimileri köpeğe, kimileri ineğe, kimileri ota boka inanmış geçmişte. ama zihinsel olarak çağ atladıkça bunların saçma olduğu kanısına varmışlar. inançsız yaşamak kendilerine ağır geleceğinden başka arayışlar içine girmişler ve allah'ı yaratmışlar. iyi hoş yaratsınlar. doğanın kanunudur deyip saygı gösteririz olur biter. ama sizin de bildiğiniz gibi allah inancı fetişizm boyutuna ulaştı. gerçek bu. acı ama gerçek. size acı gelmemesi normal ama bana acı geliyor.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar