bugün

ergenekon

akp ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum, devletin içine sızmış kendi diktatörlüğünü ilan etmek isteyen bir grup azınlığın soğuk savaş sonrasında başsız kalmasından yola çıkarak cahilce adımlar atıp kendini deşifre etmesiyle yola çıkmıştır. tuncay güney'in söyledikleri vesaire, geçmişte mit tarafından ergenekon yapısının içine sızdırılmış ajanlar tarafından ifşa edildiği düşüncesindeyim. gizli tanıklar vesaire de bu yapılanmanın içine sızmış şahıslardır.

italya da ki gladio yapılanmasıyla, türkiye'deki yapılanmayı bir kıyaslayın derim. iki ayrı ülkenin, iki ayrı derin devleti. metodları aynı, yazarları aynı. mahkemeyi yürüten italyan savcı şunu ekliyor ; türkiye'de ki daha hakim bir yapıya sahip, medyaya, siyasete, spora sızmış.

italya'da ki yapılanmanın çözülmesi tam 10 yıl sürüyor. bizim de biraz sabretmemiz gerek. e tabi ufuk uras'ın yorumunuda söyliyelim; '' solun içerisindeki faşistleri ayıklıyorlar.'' bu da ayrı bi bakış açısı.

bir de eklemem gerekirse; bu davaya inancımın birincil sebebi, daha önce ( bu memleket hakkında okuduğum kitaplardan yola çıkarak), soğuk savaş sonrası varşova paktı işgaline karşı, avrupanın silahlandırılması konusudur. nato'ya bağlı örgütler, avrupadaki memleketlerin (türkiye'de dahil) iktidarlarını bile değiştirecek güce sahip yapılandırmalar oluşturdu. italya bunu tasfiye etti ve bir kaç ülke daha, şimdi türkiye'de bu işlemi gerçekleştiriyor. çatlak sesler elbette olacak.