bugün
- yazarların on üzerinden komiklikleri43
- gir içime hünharca5
- ezandan rahatsız olan kadın sanatçı10
- 2014 öncesinde feto'ya küfretmek7
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri4
- anadolu mutfağının çok abartılması5
- çocukken alınamayan şeyleri büyüyünce almak9
- wagyu beef yiyince gelen entelektüellik hissi3
- bu devirde fes giymek3
- yagmurcu6
- yeşilçam'da çocukken travma yaşattığınız sahneler9
- yazarların üstüne çizik attığı burçlar8
- satranç haram yasaklansın10
- dizi izleyerek ingilizce öğrendim diyen tip5
- açık renk jean vs koyu renk jean2
- bir hadisin sahih olup olmadığını anlamak2
- abd'den gelen gurbetçinin yemek porsiyonu isyanı4
- bir erkeğin olgunlaştığını gösteren tek detay4
- zaman baba8
- necip fazıl kısakürek2
- ingiltere de 16 yaş altına sosyal medya yasağı3
- kürt mutfağı2
- özgürlükçü eğitimin imkansızlığı4
- eve usta gelince yaşanan tedirginlik5
- sözlükte erkekleri istemiyoruz18
- beyazsemsiyeliyabanci48
- hiç sevişmemiş olduğunu fark etmek2
- ferdi zeyrek'in ölümü davasında iki dosya birleşti2
- edebiyat tarihinin en iyi giriş cümlesi4
- beyazpenisliyabancı5
- togg'a lpg taktırmak11
- bireysel silahlanmanın önü açılırsa alınacak silah6
- doktorlara saygının kalmamasının temel nedenleri8
- 8 haziran 2026 yapıkredi şubesine silahlı saldırı2
- sertleşmeyi destekleyen gıdalar3
- iremga11
- ürememeyi seçenlere duyulan öfkenin sebepleri3
- tiktok gelmeden öncesini hatırlatan şeyler3
- ona bir şey söyle17
- güzel ayaklı bir kızla evlenebilirim7
- yazarların çok üşenseler de yaptıkları şey3
- bıyık bırakmak3
- barış manço'nun ölüm sebebi3
- 7 haziran 2026 aziz yıldırım'ın başkan seçilmesi11
- bedelli askerlik2
- defne joy foster'a iftira atan yobazlar2
- en sevilen meyveler5
- sibel can diyeti6
- evlenilecek erkek nasıl anlaşılır10
- skoda kamiq2
yaklaşık iki ila üç yaşlarımda yakalandığım ve on iki yaşıma gelip kurtulana kadar beni canımdan bezdirmiş olan musibet. gecenin bir yarısı tıkanıp hastanenin acil servisine götürülür, oksijen tüpüne bağlanırdım ve bronşlarım ancak bu yolla açılırdı. sonunda, uzun ve sancılı bir dönem olsa da nihayet kurtulmuştum bu hastalıktan.
hastalığı atlatmamdan bu yana aradan on yıl geçti, bu on yıl boyunca hiçbir öksürük veya tıkanma vakasıyla karşılaşmadım. gayet rahat bir biçimde sağlıklı insanların yaptığı gibi koştum, terledim, terli terli su içtim. bronşitten kalan en ufak bir iz bile yoktu tüm bunları yaparken. tabii sigaraya başlayana kadar.
iki yıl önce sigaraya başladığımda yine herşey normaldi. ben de sigara içen herkes gibiydim. yalnızca, hastayken sigara içtiğimde bronşlarım şişer, nefesim hafiften tıkanır, balgamlı öksürürdüm. ilk iki yıl boyunca nefesimin tıkanması bana bronşitli olduğum o eski günleri hatırlattığı için korktum ve hastalığım esnasında sigara kullanmadım. sigarayı bırakınca hastalığım azami bir hafta sürdü. sonra baktım ki korkulacak birşey yok, sigara içen herkes hasta olunca öksürüyor. demek ki sadece ben evham yapmışım bronşit olma korkusuyla.
sigaraya başlamamın üçüncü yılında, yani bu kış grip oldum. ama bu sefer hastalığım esnasında sigarayı bırakmadım. ilk birkaç gün sadece balgamlı öksürdüm ancak henüz bronşlarım tıkanmamıştı. meğer ben sigara içmeye devam ettikçe, grip olduğumdan dolayı zaten güçsüz düşen vücudumda daha rahat ilerleme fırsatı bulmuş ve ciğerlerime sinsi sinsi yerleşmiş bu illet. hastalandığımdan bir kaç gün sonra tıkandım. yine öksürüyordum ancak bu sefer balgamlı değildi ökdürüklerim, ciğerlerim ağzımdan fırlayacakmış gibi kupkuruydu. ama bronşlarımı tıkayan semsert birşey vardı içerde ve derin nefes aldıkça hırlıyordu ciğerlerim. sonradan doktora gittiğimde öğrendim ki yeniden bronşit olmuşum. kansere yakalandığını öğrenmiş biri gibi telaşa kapıldım. o kelimeyi duymak korkunç bir duygu; "bronşitsin". sigarayı bırakırsam düzelirmişim. en azından hasta olduğum müddetçe bir süre ciğerlerimin kendini yenilemesi için ara vermeliymişim aslında ama ben buna izin vermemişim. ciğerlerimi ciddi bir hatadan kurtarmış meğer doktor.
hastalığı atlatmamdan bu yana aradan on yıl geçti, bu on yıl boyunca hiçbir öksürük veya tıkanma vakasıyla karşılaşmadım. gayet rahat bir biçimde sağlıklı insanların yaptığı gibi koştum, terledim, terli terli su içtim. bronşitten kalan en ufak bir iz bile yoktu tüm bunları yaparken. tabii sigaraya başlayana kadar.
iki yıl önce sigaraya başladığımda yine herşey normaldi. ben de sigara içen herkes gibiydim. yalnızca, hastayken sigara içtiğimde bronşlarım şişer, nefesim hafiften tıkanır, balgamlı öksürürdüm. ilk iki yıl boyunca nefesimin tıkanması bana bronşitli olduğum o eski günleri hatırlattığı için korktum ve hastalığım esnasında sigara kullanmadım. sigarayı bırakınca hastalığım azami bir hafta sürdü. sonra baktım ki korkulacak birşey yok, sigara içen herkes hasta olunca öksürüyor. demek ki sadece ben evham yapmışım bronşit olma korkusuyla.
sigaraya başlamamın üçüncü yılında, yani bu kış grip oldum. ama bu sefer hastalığım esnasında sigarayı bırakmadım. ilk birkaç gün sadece balgamlı öksürdüm ancak henüz bronşlarım tıkanmamıştı. meğer ben sigara içmeye devam ettikçe, grip olduğumdan dolayı zaten güçsüz düşen vücudumda daha rahat ilerleme fırsatı bulmuş ve ciğerlerime sinsi sinsi yerleşmiş bu illet. hastalandığımdan bir kaç gün sonra tıkandım. yine öksürüyordum ancak bu sefer balgamlı değildi ökdürüklerim, ciğerlerim ağzımdan fırlayacakmış gibi kupkuruydu. ama bronşlarımı tıkayan semsert birşey vardı içerde ve derin nefes aldıkça hırlıyordu ciğerlerim. sonradan doktora gittiğimde öğrendim ki yeniden bronşit olmuşum. kansere yakalandığını öğrenmiş biri gibi telaşa kapıldım. o kelimeyi duymak korkunç bir duygu; "bronşitsin". sigarayı bırakırsam düzelirmişim. en azından hasta olduğum müddetçe bir süre ciğerlerimin kendini yenilemesi için ara vermeliymişim aslında ama ben buna izin vermemişim. ciğerlerimi ciddi bir hatadan kurtarmış meğer doktor.
güncel Önemli Başlıklar