bugün
- sıfır atık vakfı10
- cop318
- camilerin propaganda üssüne dönüşmesi14
- samed ağırbaş7
- ceketimizi koysak kazanırız zaten7
- laik ülkeyi dinciler yönetirse14
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı34
- saddam hüseyin12
- lan sen kime ters ters bakıyorsun3
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri53
- yapay zeka ile resim video içerik üretmek3
- milisaniyeler içerisinde tüm dünyayı gezmek2
- amedspor'un süper ligin lideri olması7
- tr dışında neden hiçbir devlet kktc'yi tanımıyor3
- yazarların pazar günü planları5
- saddam hüseyin ve ibrahim tatlıses benzerliği2
- size göre akp'nin en büyük ihaneti hangisi5
- ilk buluşmada evden kek getiren kız2
- trakya'dan slovakya'ya gitmek6
- evlenmeyecek olmak4
- bilerek ponziye dahil olmak3
- evlilik3
- hayatın çok sıkıcı olması5
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı8
- okullarda ücretsiz yemek verilmeli mi2
- türk düşmanı piçler6
- evrene enerji gönderen müslüman6
- köy2
- arkadaşlar bi bakar mısınız4
- millileri eleştiren kemalistlerin sus pus olması2
- kürdü sevin23
- barça bu galatasaray'a kaç atar5
- çöp konteynerine girip ağlamak2
- anın fotoğrafı16
- okan buruk10
- koca koca adamların stanley termosla gezmesi4
- dualarımız bu akşam beşiktaş ile6
- keşke yunan galip gelseydi diyen adamı savunmak4
- yazılımcıların flört edememesi2
- koç burcu erkeği kabalığı2
- istanbul3
- 13 ekim 2026 galatasaray barcelona maçı2
- müslüman vikingler3
- 0 0 713
- claudian clouds33
- futbolun barbarca bir oyun olması4
- osimhensiz galatasaray5
- doktor3
- fener şampihahahaha3
- ya ben supernaturalin kaçıncı bölümünde kaldım2
ben bir mühendis olarak meslektaşlarımın özel sektörde asgari ücretle çalışmalarını kanıksayacak hale geldiysem sadece tekel işçisi değil hiç kimse devlete sığınarak daha az emek karşılığı daha yüksek maaş alamaz.
bakıyorum kendi iş yerime asgari ücrete insnaların nasıl da bir dakika bile duraksamalarına izin verilmeden çalıştırıldıklarını, nasıl emek sarfettiklerini ve karşılığında asgari ücret alıp ondan da yol ve yemek masraflarının kesildiğini görüyorum ve çalıştığım yer gerçekten üretim yapan, büyük bir firma. serbest piyasada bunun karşılığı bu ise eğer bunun gibi bir üretim yaptıramayıp, bunun gibi bir kar getiremeyen bir devlet doğru düzgün çalıştırmadığı insanların parasını nereden ödüyor?
tabi ki farklı olmasını isterdim ama benim yanımda çalışan insanlar onca emekleirnin karşılığını 3 kuruş para ile alıyorlarsa bunun sebebi ülkenin bulunduğu bu kötü durumdur, bu durumda da devlet adam gibi insan çalıştırıp adam gibi para vermek için önce adam gibi üretim yapıp kar elde etmelidir.
burada kendini kurtarmak isteyen tekel işçileri değil esas hem suçlu hem güçlü olan başbakanımız mercek altına alınmalıdır. sen koskoca tekel'i adam gibi işletip kar elde edeme git özelleştir bir başkası kendini zengin olurken sen elindekinin .mına koy ondan sonra da git tekel işçilerine saydır. bu ülkede herkesin hakkı o tekel işçilerinin uğruna eylem yaptıkları şeylere sahip olabilmek, bu da şu anki iktidarımızın görevi zannımca.
burada hemen bir dipnot niteliğinde anımı paylaşmak istiyorum:
ilk çalıştığım şirket cemaat ortamlarının içinde yer alan bir şirketti, öyle ki öğle yemeğine çeşitli akp'li bakanlarımızın konuk olduğunu hatırlarım. çalışanlar özel sektörde doğal olarak 3 kuruşa nefes almadan çalıştırılan insanlardı ve en ilginci de neydi biliyor musunuz? adamların çoğu bundan memnundu, hayallerindeki lider tayyip, örnek aldıkları ülke de "çin"di!!! makina şefinin sözleri:
"inşallah her yer özelleşecek, yabancı kurumlar gibi olacak biz de küçük çin olucaz. işsiz kimse kalmayacak" derken acaba hepimizin hayatta kalabilmek için para verilen köleler haline getirileceğimizin farkında mıydı. ayrıca bunu söyleyen bunu da söyledi:
zaman gastesinin üstüne oturma, içinde dua yazıyordur, günah.
bakıyorum kendi iş yerime asgari ücrete insnaların nasıl da bir dakika bile duraksamalarına izin verilmeden çalıştırıldıklarını, nasıl emek sarfettiklerini ve karşılığında asgari ücret alıp ondan da yol ve yemek masraflarının kesildiğini görüyorum ve çalıştığım yer gerçekten üretim yapan, büyük bir firma. serbest piyasada bunun karşılığı bu ise eğer bunun gibi bir üretim yaptıramayıp, bunun gibi bir kar getiremeyen bir devlet doğru düzgün çalıştırmadığı insanların parasını nereden ödüyor?
tabi ki farklı olmasını isterdim ama benim yanımda çalışan insanlar onca emekleirnin karşılığını 3 kuruş para ile alıyorlarsa bunun sebebi ülkenin bulunduğu bu kötü durumdur, bu durumda da devlet adam gibi insan çalıştırıp adam gibi para vermek için önce adam gibi üretim yapıp kar elde etmelidir.
burada kendini kurtarmak isteyen tekel işçileri değil esas hem suçlu hem güçlü olan başbakanımız mercek altına alınmalıdır. sen koskoca tekel'i adam gibi işletip kar elde edeme git özelleştir bir başkası kendini zengin olurken sen elindekinin .mına koy ondan sonra da git tekel işçilerine saydır. bu ülkede herkesin hakkı o tekel işçilerinin uğruna eylem yaptıkları şeylere sahip olabilmek, bu da şu anki iktidarımızın görevi zannımca.
burada hemen bir dipnot niteliğinde anımı paylaşmak istiyorum:
ilk çalıştığım şirket cemaat ortamlarının içinde yer alan bir şirketti, öyle ki öğle yemeğine çeşitli akp'li bakanlarımızın konuk olduğunu hatırlarım. çalışanlar özel sektörde doğal olarak 3 kuruşa nefes almadan çalıştırılan insanlardı ve en ilginci de neydi biliyor musunuz? adamların çoğu bundan memnundu, hayallerindeki lider tayyip, örnek aldıkları ülke de "çin"di!!! makina şefinin sözleri:
"inşallah her yer özelleşecek, yabancı kurumlar gibi olacak biz de küçük çin olucaz. işsiz kimse kalmayacak" derken acaba hepimizin hayatta kalabilmek için para verilen köleler haline getirileceğimizin farkında mıydı. ayrıca bunu söyleyen bunu da söyledi:
zaman gastesinin üstüne oturma, içinde dua yazıyordur, günah.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar