bugün

bülent akyürek

--spoiler--
Cihadı beceremeyen ya da buna gücü yetmeyen Müslümanlar olarak Mecazi Cihat Yolları bulduk. Peygamber efendimizinKüçük cihattan büyük cihada gidiyoruz. sözünü kalkan yapıp algılarımızla oynuyoruz.

Peygamber efendimiz, savaştan sonra ordusuyla eve dönerken nefsi işaret ederek söylemişti bunu ama bizler savaşmadan kendimizi aklamaktan bıkıp usanmadık!

Batılı kınama, eleştiri, tepki gösterme, mesaj verme, siyasi gönderiler yapma teknikleri modernitenin en büyük oyunudur. Amerika'nın Irak'a, Afganistan'a girip yüz binlerce insanı öldürmesine kılıçla karşılık veremeyen Müslüman devletlerin sivil toplum örgütleri veya eylem düzenleyen halklar Bush'un kuklasını yapıp yakmaktan öteye gidemiyor.

Kendisiyle savaşamadığımız düşmanların sembolleriyle savaşıyoruz. Yeni bir çıldırma modeli olarak adlandırmaktan çekinmediğim ve adına Don Kişot Sendromu dediğim bu davranış biçimi ne kadar zavallı hale geldiğimizi göstermeye yetmiyor mu?
--spoiler--

kendisini çeçenistan da, ırak ta, gazze de kısaca gerçek cihad meydanlarında görmek istediğimiz şahsiyet. kalemin mi yoksa kılıcın mı keskin görelim...