bugün

erciş

kürt ve türk milliyetçiliğiin tam ortadan yardığı kent. aradaki gri alan çok az ama yine de kimilerinin ısrarıyla gelişiyor, büyüyor. adı da erciş yurtseverliği. eğer alanını genişletebilirse belki tüm türkiye'ye örnek olur çünkü şu sıralarda böylesi olumlu örneklere çok ihtiyacımız var.

yeni açılan ercisnet com sitesinde ilkelerini şöyle belirtmişler:

"Bu site, kentlilik bilincine sahip bir grup Erciş sevdalısının, "Göl Diyarının En Güzel Kent Sitesi"ni kurmak için "Kentli olmak, farkında olmaktır!" sözlerini kılavuz edinip, oluşturdukları sanal ortamdır.

Erciş'in kaderine akılcı, sivil, demokrat ve estetik bir dokunuş için yola çıktık. Amacın değil yolun bilincindeyiz. Bu yoldan daha önce geçenler oldu. Onların en kalitelilerinin deneyimleri bizim birikimimize dönüştü. iyi şeylerdi örnek aldık, yanlışlıklarından ders çıkardık.

Milliyetçiliklerin, ulusalcılıkların yararını görmedik ama zararını çok gördük. Hem Türk hem de Kürt milliyetçiliği bizim uzak duracaklarımızdandır. Bizler Ercişliliğin önemine inananlardanız. Hangi dinden, hangi inanıştan, hangi görüşten, hangi etnik kökenden gelirse gelsin, herkesi Nuh çocuklarından sayıyoruz. Nuh'un Gemisi Van Gölü'ndan karaya çıktı. Bu nedenle biz göl çevresinin zenginliğine inanıyoruz. insanı, hayvanı ve bitkisiyle bu çevrenin korunarak geliştirilmesi gerekir diyoruz. Bunlar arasında uyum yeniden kurulmadan insanın insanla ve insanın çevresiyle, doğayla yeniden barışı sağlanamaz. Sadece bu bile pek önemsediğimiz Türk - Kürt sorunlarının üzerindedir.

Üstünde yaşadığımız topraklar binlerce yıldır insanlarla haşır neşir. Yüzlerce etnik topluluk gelip geçti, az ya da çok izler bıraktı. Hepsinin mirasını Erciş'in ortak mirası sayıyoruz. Urartu, Ermeni, Pers, Kürt ve Türk tüm uygarlıklar bu toprakların zenginliğidir. Birini öbüründen üstün sayan zihniyet bizden uzak dursun.

Ercişlilik, yurdunu ve bu toprakları sevmek içindir, birilerini ötekileştirmek, birini dilini, öbürünün dinini, başkasının kökenini küçümsemek için değil!

Bu duygularla yola çıkıyoruz... Tüm göl çocuklarının katkılarına açığız. Burada hem öğrenci hem öğretmeniz.

Hepimizin yolu açık olsun."

gerçekten yolları açık olsun. gözümüz üstlerinde olacak çünkü onların başarıları Türkiye'nin başarısı.

http://www.ercisnet.com