bugün

akp yi beğenmemenin moda olması

zaman, star, yeni şafak triosundan çıkıp gelmişçesine bir yazarcık başlığı. bu gazeteler çok güzeliz, enflasyon neredeyse sıfır, halk böyle iktidar, böyle başbakan görmedi göremez önbaşlıklarıyla sürekli haber yaparlar. nerden biliyosun demeyin ben hepsini okuyorum gazetelerin internet diye bişey var. bakalım neden beğenemedik bu iktidarı biz. şimdi kardeşim sen üşenirsin okumazsın da ama en özet şekliyle bi anlatalım ülke durumunu. var mısın 30 sn'de türkiye konjonktürüne bi göz atmaya??

-cemaatçi olmayan ama iki dil bilen üniversite mezunlarının aylarca işsiz gezmesi gibi örnekleri olan günden güne artan işsizlik, enflasyon, yerel paranın sürekli değer kaybetmesi.

-en düşük oyu alan ama akp kanadına daha yakın olan öğretim görevlilerinin sürekli yök tarafından rektör atanması. kadrolaşmaya daha nasıl örnek verilir bilmem.

-yıllar önce belediye başkanıyken tayyip bey'in bi bakın ne kadarmış serveti şimdi ne kadar?? o gemileri oğluna 8 bin liralık maaşıyla mı aldı?

-ifade özgürlüğü, temel kişisel haklar hepsinin türkiye'de artık birer tanımlanamayan ibare olması. şu an ergenekon'la bağlantınız var iddiasıyla içeri alınabilir ve aylarca tutuklu yargılanabilirsiniz. telefonlarınız dinlenilir, şantaj yapılır, everything is possible yani.

-tüm kamu kuruluşlarının yabancılara satılması. neyimizi bıraktılar söylesenize akp taraftarları? elin fransızına, arabına, yahudisine gitti herşeyimiz. sömürülmek nedir sizin lugatınızda, nasıl başlar. hani önce içe sızılır yerel kaynaklar ve başındakiler ele geçirilir falan hadi hadi geliyo galiba bişeler.

-meclisten şehit yakınlarının kovulması ama pkklıların halaylarla, şenliklerle, zafer çığlıkları içinde apo posterleriyle karşılanmasına izin verilmesi ve demokratik saçılım başarısızlığı.

-her şeyin satıp savrulmasına rağmen halen yüzlerce milyar dolar bütçe açığının olması. açın bakın google amcadan, ben sallamıyorum, bunları zaman'da okuyamazsınız. tek taraflı düşünebilen, tek yönden bakabilen kapasitesi eşiktekiler ya da daha altındakiler sizi.