bugün

baltali ilah

Futboldan anlayan insandır.

Mesela o da, ben de türkiye başta olmak üzere avrupa liglerini hem takımları, hem tribünleri takip eden kişileriz.

ikimizde galatasaray taraftarıyız. Stadyuma maçlarına gittiğimiz, her maçını kesintisiz izlediğimiz takım galatasaray'dır. ancak neredeyse her ligde sempati duyduğumuz, takip ettiğimiz takımlar vardır.

Mesela baltali ilah'ın, galatasaray'dan sonra tuttuğu takım liverpool fc'dir. benim ise livorno calcio'dur. ancak öncelik olarak livorno'nun değil st pauli'nin tribünlerinde bulunmayı isteyen, hayalleyen birisiyim. bunların dışında ise yine sempati duyduğumuz takımlar vardır.

ispanya'da a.bilbao, r.sociead ve barcelona'ya sempati duyarım. O da barcelona'ya duyuyor.

ingiltere liginde ben de liverpool'un başarılı olmasını isterim çünkü sempati duyuyorum liverpool'a.

Fransa'da marsilya'yı destekliyorum.

işte durum bu yani... Baltalı dostumun tuttuğu ilk takım galatasaray, diğeri liverpool'dur. ha bu ba$ka takımlara ilgi duymayacak, sempati beslemeyecek, desteklemeyecek anlamına mı geliyor? hayır. aynı şekilde tuttuğu takımlardan kimse rahatsız olmasın, tuttuğu takımlar kimsenin götünü tırmalamasın. Hani varsa bu kadar takım tutsun, bu yasak şu takımı desteklemesin diye bir kuram masaya koy kardeşim. Ama bak bugün şu takımı tutuyordu, yarın bu takımı tutacak diye sırf eleştiri olsun diye saçmalama. Ayrıca liverpool bu sezon kötü oynuyormuş, kendisi o yüzden barcelona taraftarlığına soyunmuş. Güzel kardeşim liverpool her yıl premier ligi şampiyon olarak mı tamamlıyor ki bu sezon oynanan kötü futboldan dolayı başka takıma yönelsin? hala msn avatarı liverpool arması, hala liverpool'un sözlükteki en iyi takipcisidir kendisi. anlayacağın arpanın değil armanın peşinde kendisi.

istediği kadar takım tutmakta özgür olan insandır.