bugün

baba öğütleri

ilk okula başlıyorum babamdan süper bir tavsiye gelir,
baba: oğlum sol taraftan en arkaya otur
mayonezekmek : niye ki baba
baba:sen otur işte
mayonezekmek: tamam baba

en arka sıraya oturulur aradan aylar geçer bir sıra dayağı zamanı cetvelle bize dalan öğretmenin bana vurmaya gelince hali kalmaz yavaş vurur. içimden hey gidi bilge babam yine kurtardın beni derim. aradan aylar sonra müdür yardımcısı tarafından bir sıra dayağına çekiliriz sıra bana gelmeden cetvel kırılır yine kurtarırım.

yaş geçer 20 liri deviririz askerlik çağımız gelir;
baba :oğlum ne önde yürü ne arkada ortada yürü hep
oğul: niyeki baba
baba: sen yürü işte

askerliğimizin ilk günleri başlar rap rap sırayla yemekhaneye banyoya eğitime gideriz. ne zaman angarya iş olsa arkadan 10 kişi ayrılsın yada önden 10 kişi ayrılsın emri gelir yırtarım hepsinden, banyoya giderken ilk sıradakiler suyun ısınması bekler banyo yapamaz sondakilerede sıcak su kalmaz ben sıcak suyla rahat rahat banyomu yaparım. yemekhanede öndekiler önceki günün bayat ekmeklerini alır ortadakilere taze ekmek sondakilerede yemek az kalır.

ve ilk evlenme hikayesi 15-16 yaşlarımda bulduğum kız babayla tanıştırılır baba ben bu kızla evlencem akabinde kız gidince yanaşır bana

baba:oğlum annen bir hamamda görseydi kızı
oğul:ne hamamı baba hamam mı kaldı bu devirde
baba:e denize gidin o zaman
oğul:kışın ne denizi baba
baba:anne sizi kapalı havuza götürsün eğlenin bu hafta sonu
oğul:tamam baba

ve annem ben ve sevgilimin bir otelin kapalı havuzuna gitmemiz sonucu annem kıza bakmasa da ben kızın selülütlerini ve sarkık memelerini görünce hemen evlenmekten vazgeçip bir daha böyle bilge bir babaya sahip olduğum için allaha şükrettim. (çocuk aklı işte tanrı var zannediyor)