bugün

osmanlı tarihiyle gurur duyan türk genci

osmanlı devleti şans eseri büyümüş, değişik bi devlettir. beylik halindeyken batısında kendi insanlarını zaptedemeyen bizans, doğusundaysa birbiriyle kapışan diğer beylikler vardı.

diğer beylikleri halledip iş bizans'a geldiğinde şu hep anlatılan "fatihin muhteşem savaş bilgisi" palavrası giriyor devreye. halbuki osmanlı'yı bırakın herhangi bir devlet istanbul'u kuşatmış olsaydı alacaktı ki bunu daha önce fatih'in babası denemiş ancak doğuya yardıma gitmek zorunda kalmıştı. yoksa şu the great mehmet işi palavradan ibaret. bütün olay bizans'ın yok olmuş olmasından ibaretti.

sen öyle şahane, öyle ballı bir yerdesin ki doğundaki beylikler birbirini yiyor. ki zaten bu beyliklerin tamamı aile değil, şahıslar tarafından yönetiliyor. yönetenler öldü, girdin gitti.

batında bizans var. ama kahpe bizans. 4. haçlı seferinde hıristiyanlarca yağmalanmış, avrupanın umrunda olmayan bir bizans. osurdum gitti.

doğuda moğollarca yağmalanmış ve yüzyıllardır toparlanamayan müslüman devletler var. sürdüm gitti.

güney desen birbirleriyle aralarında birer çöl bulunan müslüman devletler var. yüzyıllardır mahalle kavgalarına savaş demiş, sayıca bi boku olmayan devletler var. çizdim gitti.

doğuda tek güçlü iran var ki onların da kendi içindeki mezhep savaşı sürüyor. daha onları bile yıkamamışsın.

bizansın batısında avrupa var. adamlar vebaydı, cadıydı derken birbirini yakıyor. birbirlerini hallediyorlar. çizdim gitti.

avrupalılar birbirini yok etmeyi ne zaman bırakmış işte o zaman osmanlı'nın aklını almışlar. zaten fazla da önemsemiyorlardı osmanlı'yı "lan biz kendi aramızdaki meseleyi halledelim osmanlı kolay." diyorlardı. ki bu da oldu, kendi aralarındaki meseleyi halleder etmez osmanlı'yı aradan çıkardılar ve kısa zamanda sömürgeye bağladılar.

şimdi ey türkiye genci.

1. senin osmanlıyla bir alakan yok, sen osmanlı'ya başkaldırıp da bu ülkeyi kurmuş adamların torunusun. osmanlı ile niye gurur duyuyorsun evlat. adamlar 600 yıl boyunca anadolu türkmenlerine etmedik zulüm bırakmamışlar.
2. osmanlı tarihi çok doğru düzgün bi tarihmiş gibi ne gurur duyuyosun lan? adamlar yüzlerce yıl 3 kıtada şans eseri yaşamışlar ve kısa zamanda avrupa'nın kuklası olmuşlar. sanat eseri desen 2-3 tane cami dışında bi halt bırakmamışlar. ne bokuna gurur duyuyosun lan bunlarla aç artık gözünü.
© copyright 2005 - 2026