bugün

cumhuriyeti yıkma ihtimali olan unsurlar

(...)Sonuç olarak:
Bu ülkede aynı oyunlar oynanmaya devam ediyor. Bu insanlar taraf yapılıyor. Bu insanlar birbirine düşürülüyor.
Din kullanılıyor. Dine inanmayan biri için bu ülkede yaşam hakları sınırlanıyor. inanlarda zaten dıogmatik bir düşünceye sahip olan dine karşı gelemiyor, bu nasıl diye hesap soramıyor ve dini kendi çıkarları için kullanan insanlar tarafından kullanılıyorlar.
Sağ-sol-şeriatçı demek istemedim tüm yazı boyunca ama bu düşüncelerin merkezine hapsediliyoruz. SAnki bir tarafta olmamız gerektiği kanısındayız. Daha da kötüsü sanki bunların tarafında olmayınca da 4. bir tarafta olduğumuz hissinin uyandırılşması. Kimse taraf olmak zorunda değildir. Hümanizm ve insanı değerler bu dünyayı iyi bir haline getirebilir. Bugün, yarınlarda çocuğu iyi olsun diye çalanlar, yarın bu hırsızlığın önüne geçemeyecekler. Çünkü çalınmaya maruz kalan da yarın onlardan çalacaktır.
Üretmiyoruz. ABD'den bile ünlü ve bağımsız ekonomistlerden çağrılar yapılmıştı. "Türkiye ekonomisini düzeltmek için Atatürk'ün reformist düşüncelerini tekrar hayata geçirmeli" diye. Amerika'yı herzaman öcümü sanıyoruz. Bu dünyada idealist insanların sözüne değer verilmeli hangi dili konuşursa konuşsun. Üretmeli ve ürettiğimizi ürün haline getirip biz satmalıyız. Şuanki gibi kotalı hammadeyi verip işlenmiş şekilde daha pahalıya almamalıyız.
Köy Enstitüleri "Kominizm Örneği Teşkil Ediyor"diyerek kapatıldı. Bugün hala kapatılan bölgede yaşayan insanlardaki paylaşma ve bütünleşmeye dair birlik duygusu devam etmektedir. Bu sistemle eğitim almış öğrencilerden hayatta olanlar en az iki müzik enstrimanı çalıyor, idealistlikleriyle yaşıyor ve çağdaşlıklarını yalnızlıklarıyla kutluyorlar. Eğitim en önemli unsurumuzdur ve bağımsızlaştırılmalıdır.
Eline bir ateist yada deist yazarın kitabını alıp okumadan, karşı argümansız hangi dine inanılıyor ise yazıktır. isterse devam edilsin. Ama farklı bakış açılarına sahip insanlar olunmalı. insanlar tek yöne bakmamalılar."(...)