bugün
- sözlükte psikolojik delilerin olması9
- 6 eylül 2026 türkiye italya voleybol maçı18
- namazlarınızın yaradan için hiçbir kıymeti yok10
- namazın amacı6
- bu koyden olsam ne olacak ve sarı şeker12
- claudian clouds19
- sözlüğün en hamarat yazarı8
- demokrasinin meşruiyet sorunu5
- friedrich hegel la bi cay icek12
- filenin sultanlarının avrupa şampiyonu olması6
- kendinle ilgili bir özellik bırak4
- sözlükteki kızlara çok mu yüz vermek3
- melissa vargas7
- filenin sultanları5
- aslında italyanın kazanması4
- kıraathanede masaya yumruk atıp isyan etmek3
- sarapci koala49
- libidosu olmasa true'nun aslında iyi insan olması6
- bir viski doldurup kızların final maçını izlemek12
- iğrenme eşiği olmayan erkek9
- ağlıyorum sözlük4
- özbek pilavına kaşık saplamak7
- özbek kadınlar14
- ithal oyuncularla turnuva kazanmak3
- muslettin amca6
- sözlüğün en tembel yazarı5
- yaradana tüm günahlarınızı itiraf edin saklamayın4
- çok fazla dolandırıcı var3
- robert de niro3
- true sözlüğün en namuslu ve ahlaklı yazarıdır5
- islam'ın hak dini olması2
- güzel ayak mevsiminin kapanmaya başlaması2
- hayatım yüz temizleme jelimi gördün mü diyen erkek2
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı17
- zeytin sevmeyen insan3
- pipinin kalkmaması3
- iblis gece gündüz sizi kınıyor ve suçluyor3
- askerde kitap okumak2
- zeytinli poğaça3
- hepiniz maçı izleyeceksiniz5
- mozambik2
- sözlük whatsapp grupları12
- yazarların bıktığı şeyler2
- göğüs uçlarını birbirine değdirebilen kadın11
- hangi dalda bilim insanı olmak isterdiniz4
- eski sevgiliye mesaj atma eşiği2
- evagreen8
- niyet her şeyin başıdır2
- linç bağımlılığı3
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı17
populizm kölesi olan bu arkadaşımız, bize devrimci sol sosyalist yayınları kaynak olarak getireceğine, gelip de tarafsız osmanlı hakkında yazılan yayınlardan bahsetse ya. mesela Jean-Paul Garnier'in kitaplarını örnek gösterse bizlere, ya da ilber ortaylı'nın osmanlı kültürüyle ilgili yazdığı kitapları.
ya da coğrafya bilgisi kitaplarını mesela. fazla gitmeye gerek yok. lise 2 coğrafya kitabında yazanları bi okusa. türkiye'nin ve osmanlı imparatorluluğunun komşularını ve asimile edilebilecek veya gerek olabilecek bir durum olduğunu görebilse. ayrıca osmanlı hanedanının tarihini ve osmanlı ahlakından bir şeyler okuyabilse keşke. ben okudum birazcık yazıyım da öğrensin.
osmanlı ahlak olarak devletleri hedef alır. halkları almaz. devlet yönetimini bitirip onların topraklarını kendine bağlar, sonra da oranın halkına toprakları bırakıp vergi toplar. onları sıkmaz, onların dinlerine, imanlarına ve kültürlerine dokunmaz. bu osmanlı ahlakına uymaz. kültüre gelince bence en büyük osmanlı kültürü budur. barbarlığı sadece savaşta bırakabilen bir toplum olabilmek. sonrasında olan barbarlıkları en aza indirgeyebilmek.
sen ki tarihinden toplumundan sıkıntı duyan zavallı toplum kölesi, entellektüellik maskeli cahil. önce oku. ama okuduklarını kendi kültürüne silah olarak doğrultma. kendisine saldıranlar saygın büyük devlet büyüğü olmuyorlar. genellikle toplumlarda küçük ve şerefsiz olarak görülüyorlar. fakat bizim ülkemizde her kim ki ver kurtul derse o mükemmel baş tacı oluyor ve insanların gözünde entel oluyorlar. sen de bu yolun yolcususun. yoluna taş koyuyum, sen de git üstüne otur biraz düşün. sonra devam edersin yoluna.
ya da coğrafya bilgisi kitaplarını mesela. fazla gitmeye gerek yok. lise 2 coğrafya kitabında yazanları bi okusa. türkiye'nin ve osmanlı imparatorluluğunun komşularını ve asimile edilebilecek veya gerek olabilecek bir durum olduğunu görebilse. ayrıca osmanlı hanedanının tarihini ve osmanlı ahlakından bir şeyler okuyabilse keşke. ben okudum birazcık yazıyım da öğrensin.
osmanlı ahlak olarak devletleri hedef alır. halkları almaz. devlet yönetimini bitirip onların topraklarını kendine bağlar, sonra da oranın halkına toprakları bırakıp vergi toplar. onları sıkmaz, onların dinlerine, imanlarına ve kültürlerine dokunmaz. bu osmanlı ahlakına uymaz. kültüre gelince bence en büyük osmanlı kültürü budur. barbarlığı sadece savaşta bırakabilen bir toplum olabilmek. sonrasında olan barbarlıkları en aza indirgeyebilmek.
sen ki tarihinden toplumundan sıkıntı duyan zavallı toplum kölesi, entellektüellik maskeli cahil. önce oku. ama okuduklarını kendi kültürüne silah olarak doğrultma. kendisine saldıranlar saygın büyük devlet büyüğü olmuyorlar. genellikle toplumlarda küçük ve şerefsiz olarak görülüyorlar. fakat bizim ülkemizde her kim ki ver kurtul derse o mükemmel baş tacı oluyor ve insanların gözünde entel oluyorlar. sen de bu yolun yolcususun. yoluna taş koyuyum, sen de git üstüne otur biraz düşün. sonra devam edersin yoluna.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar