bugün

fem

kendilerini aşmış dersanedir *
güzelim öğretmen lisemizin imam hatip gibi algılanmasına neden olmuştur. yavaş yavaş fen lisesini de kendilerine döndürmektedirler. hiç fem'e gitmedim. ama öğrenci çekmek adına etütler düzenlemişlerdi beleşe ona uğradım bikaç kere. zaten bütün hocalar bayan. hepsinin yüzünde de yapmacık bi gülümseme. köşede namaz odası falan. noluyoruz dedim. bütün bayan öğretmenler bakımsız, suratsız.. saçlar fırtlamış her yerlerinden dikiliyor. sana ne hocanın saçından diyebilirsiniz. ama insanın bi göz zevki var canım.bi de bunların ablaları, abileri varmış. güya ders çalışırlarmış oraya gidip. fem e gidenlerin hepsi orda namaz kıldırdıklarını inkar eder. ama ağızlarından da kaçırırlar genelde. giderler oraya sabaha kadar sohbetler, namazlar.. tamam kötü birşey değil ama bunu ders adı altında yapmaları yanlış.

aldığım duyumlara göre de karma fem'ler daha da betermiş. bayan hocalar gülmüyorlarmış bile sınıfta erkek var diye. ders anlatmak bile istemiyorlarmış. sürekli oturup öyle anlatıyorlarmış. bi sınıfta erkek kız karışıksa tek sınıf öğretmeni değil, erkeklerin kızların ayrı sınıf öğretmenleri varmış. bundan dolayı da erkeklere etüt olurken kızlara etüt vermiyorlarmış. kızlar erkek hocalara soru soracakları zaman işim var deyip bakmıyorlarmış bile. bayan hocalar da zaten isteksizmiş, insanda soru sorma hevesi bile bırakmıyorlarmış.

böyle birşey işte. dersanelerine kayıt yaptırana kadar güzel, sonrası fos. öyle ilgileniyorlarsa bile sanmayın keyiflerine. ucunda gene menfaat var. bu öğrencileri bir güzel yetiştirip bunları üniversitede bile rahat bırakmıyorlarmış. elleriyle fethullah gülen yurtcuklarına yerleştiriyorlarmış. bunlar tabi burda bir güzel yetişiyorlar. onlar da gelecek nesilleri yetiştiriyorlar tabi. kaleyi içten fethetme yöntemi. sevgili devletceğizimiz abuk subuk şeylerle uğraşacağına bunları görmemezlikten gelmekten vazgeçse ya.
© copyright 2005 - 2026