bugün

ulus devlet

Arapların gaza gelip 21 tane ayrı ayrı kurduğu devet türüdür. Doğal olarak arapların 21 tane devleti olur da bunlar birbirleriyle geçinebilir mi? Haşa, tarihte görülmemiştir. Bu nedenle de, araplar, uluslararası alanda taşak oğlanı olmaktan ileriye geçememişlerdir.

Kürtler de uzun süredir kurmaya çalışmkatadır kendi devletlerini. Bugünlerde hiç olmadıkları kadar yakınlar bu hayellerine! Umarım kurarlar da biz türkler olarak rahatlarız!

Son olarak, komunist devletin "uus devlet"in yerine geçeceği ileri sürülmüştür bir çok teorisyen tarafından. Zira, bu teoriye göre, işçilerin vatanı olmaz, işçiler enternasyonalisttir. Ulus devletler ise milliyetçidir, bu nedenle ulus devletler yerini, işçi devletlerine bırakacaktır! Tabi doğal olarak, bu teori tutmamıştır. Alman işçisi enayi mi, refahını sanayisi bile olmayan arap işçisiyle paylaşsın? Sonuçta, komunist devlet sizlere ömür olmuş, yerini 20 küsür ulsu devlete bırakmıştır.

Sonuç olarak, daha uzun süre gündemde olacak devlet türüdür. Zira, daha kendi devletini kuramamış bir sürü millet vardır. Öyle 1-2 kıytırık teorisyen dedi diye yıkılmaz.