bugün

ain t it fun

en enterasan bati müzigi sarkilarindan birisidir. müzikal acidan belki de en acayip hard rock sarkilarindandir. cünkü sarkidaki ritmik öge normalde bati müzigindeki 4 4lük ölcüde 2+2+2+2 sekizlik seklinde degil, ayni türk ve diger oryental müziklerde bazen yapildigi gibi (ama bu durum bati müzigi icin tamamen aykiri bir durumdur), 3+3+2 seklinde 8 sekizligin, 4 vurusla degil 3 vurusla calinmasi olayini bünyesinde tasir. kisacasi sarki resmen aksak ritm üzerine oturtulmustur.

dead boys grubunun bu sarkiyi nasil söyledigini bilmemekle birlikte, guns roses´grubunun yorumu cok güzel sololari ve aksak ritmiyle son derece nadide bir sekilde müzik tarihine gecmistir.slash´in bu sarkida caldigi blues etkileri tasiyan sololar slash´in attigi sololarin en nadidelerindendir.

guns roses sadece bu sarkiyi yorumlamis olsaydi, gene de tarihe gecerdi.

ben acikcasi, dinlemeye doyamam.
ben, bütün bati müziginde bastan sona 3+3+2 aksak ritmi üzerine oturtulmus baska bir sarki tanimiyorum. 8 sekizligin böyle yerlestirilmesi, cok ilginc bir sey, amerikali bir grup icin. ama sarki hic sektirmeden aksak baslayip bitiyor.

hard rock kalitesi, ve guns roses müzikalitesi bir yana, bu aksak ritmin bastan sona sürmesi, arada sacmalamamasi, bence cok enterasan. cok enterasan.
© copyright 2005 - 2026