bugün

friends

dünyanın en güzel sit-com'udur.

--spoiler--
özünde 6 arkadaşın hikayesidir. klasik sit-com'lar gibi her bölüme has mevzuların yanı sıra genelde bir bütünlükte söz konusudur. örneğin 7. sezondaki bir bölümde, bir espride 2. sezondaki bir bölüme gönderme yapılarak da güldürülmektedir. bu bütünlüğün yanısıra karakterlerin (joey'un bile) sığlıktan uzak çok geniş düşünülmüş geçmişleri, ortaya çıktıkça güldüren sırları vardır.

ayrıca süprizlere son derece açıktır. ilk sezonlar boyunca rachel-ross aşkı temasını işlerken ve izleyici ana temanın bu olduğunu sanarken pat diye chandler - monica aşkı belirmiştir.

dizi o derece kilometre taşıdır ki sonrasında gelen diziler onun çakması olmaktan isteseler de kurtulamazlardır. örneğin how i met your mother: ilk çıktığında "yeni friends" etiketi ile dillerden dillere dolaşmıştır ( ben de izleyicisiyimdir ayrıca) . lakin 2. sezondan itibaren deja vu lar yaşatmıştır. zira how i met your mother'ın 4. sezonun en komik bölümlerinden "naked man" fenomeni bile friends'in 3. sezonunda joey tribbiani tarafından uygulanmıştır.


--spoiler--

neyse finalin üstünden 5 yıl geçmesine rağmen hayranları tarafından hala yaşatılan dizidir nihayetinde friends. dizinin finalinde oyuncular da ağlamıştır. ben de kendimi zor tutmuştum ya. chandler'ın kapaklarını, monica'nın takıntılarını, ross'un şapşallıklarını, rachel'ın cadolozluklarını, joey'nin "how you doin'?" ini, phoebe'nin herşeyini özlemek ulan!

dipnot:"oh... my... god!... chandler bing!"