bugün

namusu bacak arasında aramayan zihniyet

namus, bir çok ögeden müteşekkil değerler bütünüdür. bacak arası, koltuk altı, göbek deliği gibi mahallerde aranan şey, gerçek sahibi olunmak istenen tensel muhitlerin kollanmakta zaafiyete düşüldüğü anda namussuzluğa vesile sayılacak bir şey olamaz. zira kollamaya değer kabul edilen şey, toplumsal konsensüsün oluşturduğu namus kimliği üzerinden ele alınacak kadar başkasının üzerine konuşabileceği sıradan bir şey olmamalı. namus tanımı çerçevesinde geliştirilen muhafazakarlığa izafe edlecek kollama sebebi , kollanan şeyin sahibi tarafından makul bir bilgi ve algı denkliğinde tezahür etmiyorsa ikona haline getirilmiş ve bu organın adı namustur denmiş şeyin kirliliğini belirleyebilecek bir kıstas bulunamayacaktır.

cinsellik konusunda alabildiğine rahat yaşayan bir bayanın namus çerçevesi de, onun cinsel organının adına namus diyen bir erkeğin namus tanımı da birbirinden doğru ve reel olmak zorunda olmayan bir karar olmakla beraber, tarafların bilinçlenme ve inanç potalarına göre değişmezlik arzeden şey olacaktır. ahlak felsefesi bütünüde süzgeçten geçirilmeye çalışılsa dahi bilumum kıstasların mihenginden geçen namus kavramı elle tutulur bir netliğe ulaşamayacaktır. bu sebeple tarif ekseninde gelişen eleştiriler, kavramsal belirsizliği görmezden gelinerek bir takım değerlere katiyet yükleme telaşesiyle hayatlandırıldığında, yakalanan objektivitenin namusu da sorgulanabilir bir değer üzerine bina edilmelidir. o verici, namussuz, bu vermeyici, bu namuslu özetiyle kişi analizi yapmanın sebebiyet verdiği namussuzluk, namuslu insanı belirleme ehliyeti verecek bir namus düzeyi belirlemeli önce..

sosyal haklarını elde edemeden, cinsel yaşantısının suluzırtlaklığını cinsel özgürlük diye yutturmaya çalışan bayanın yaşadığı çelişki de ayrıca konuşulabilir de benim bi çay içmem gerek..